reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dzien dobry wszystkim :)
polisia czekamy na wiesci:) az mi sie ten czas dluzy;/

mam do was pytanie bo chce kupic ten pas poporodowy ale niestety za duzy wybor i czlowiek nie wie co wybrac;/ a musze teraz kupic bo w pl bede bez neta;/ i moze wy doradzicie

Pas poporodowy Gorset wyszczuplający TUMMY NEW S/M (3488274955) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Pas wyszczuplający modelujący poporodowy S/M (3488244789) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
PAS wyszczuplający poporodowy modeluje BRZUCH S/M (3486670823) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Pas poporodowy Pas wyszczuplający modelujący S/M (3482683722) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
2 Pas wyszczuplający modelujący brzuch i talię S/M (3485321817) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

macy o prochnicy to ja bym ci mogla powiedziec moja nadia od 7 miesiaca zycia u dentysty byla cale gorne zeby zaatakowane juz 4 zebow nie ma;/ a dolne zdrowe jak rybya;/ d 4 miesiaca mylam jej zeby po kazdym melku i od czego ? mowia ze to pruchnica butelkowa bo nadia pila mleko w nocy a ona miala 9 miesiecy i wszystkie zeby szkoda mi jej bylo bo tak jej sie zeby kruszyla od poczatku ma lakowane i jako tako dzieki temu sie jeszcze trzymaja ;/ ale 4 jej ostatnio wyrwali bo tylko korzen zostal 2 sie wykruszyly ;/ ale co dobre nadia lubi chodzic do dentysty wyrywal jej zeba bez znieczulenia nawet nie pisla i jak w domu sie powie slowo dentysta t zaraz nadia ja chce ja chce i musze ja zapisac chociaz ma wszystkie wyleczone ale dentysta musi jej kuknac do buzi :) ale przeszla okropnie z zebami ;/ colin narazie ma zdrowe ale i tak niedlugo ide na kontrole zeby on tez nie musial tak cierpiec

Ostatnia edycja:
reklama
cześc dziewczyny.
ja dopiero dzisiaj w pracy i mam czas na neta.
W górach ślicznie ale juz robi się zimno, wieje chłodem. byliśmy w białece na termach, poszaleliśmy na zjeżdżalniach, Ja z młodszym tez kilka razy na pontonach zjechałam a potem bałam się tym moich szaleństw. Z masazy korzystac nie mogłam ale i tak było super. Wczoraj wielkie sprzątanie w domu zrobiłam dlatego nie miałam czasu do was zajrzeć.
Elmo jnie wiem czy już składałam gratulacje-GRATULUJĘ- jak ja Ci zazdroszczę(pozytywnie oczywiście) ze już jesteś spokojna, możesz odetchnąć i wreszcie na 200% cieszyć się ciążą-jajka jak malowane na USG:-D. co do starań twoich to wyobrażałam sobie co wyprawiałaś aby był synek dlatego byłam go taka pewna. Teraz dziewczyny mają podniesioną poprzeczkę.
macy wreszcie do nas wróciłaś. Cieszę się że wakacje się udały. U nas juz robi sie zimno jesień się zbliża. Gdybym mogła na nartach pojeżdzic to przynajmniej miałabym na co czekac a tak to juz tesknie za pogodą i słońcem.
Ja mam wizyte 16 wrzesnia i nie wiem jak wytrzymam, niedługo zacznę skakać po ścianach, ta niepewność jest okropna. A na dodatek teraz popadam w paranoje czy z dzidzia wszystko Ok bo objawy się skonczyły. i czuje sie jakoś normalnie, zwyczajnie. z nogami lepiej, pije cyklo 3-forte i smaruję liotonem i troszeczkę lepiej. Pozdrawiam
elmo jeszcze do Ciebie czy ty czujesz juz ruchy. bo ja poczulam jakieś 10 dni temu a teraz nic.boję się i nie moge się doczekac kiedy bede je czuła codziennie.

polisa przytulam i czekam na wiadomości o bijącym serduszku. Wyobrażam sobie jak musi Ci być ciężko kochana, całuję
daria ja mam brac femibion 2.
Airfix musisz poprzykręcać korki z goraca woda aby tylko letnia leciała. Nie ma innej opcji jak m sie nie słucha.:biggrin2:
krystian smtno mi że @ jednak przyszła, liczyłam u Ciebie na tem sierpień. A co decyzji to wydaje mi się że bardzo dobra podjęłaś, wszystko sie ułoży najważniejsze ze razem będziecie.a dzieciaki tez sie zaaklimatyzują. Ja te z wierze u córcię u ciebie-wiesz o tym prawda?
Piranha masz rację elmo trzeba 7 czynników wpisać-bezwarunkowo.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny
Pirania to na fajnego dentystę trafiłaś, ja z chłopakami na szczęście też trafiłam na super dentystę chłopcy nie boją się i to bez znieczulenia czego ja w życiu nie wytrzymam tak się boję nawet kontroli zwykłej :baffled:

Moja tempka rośnie 37.02 i owu pokazuje na 13.09 czyli czwartek starania poniedziałek i wtorek ok 3,30 w nocy nawet :baffled: więc mam nadzieję że się załapię choć wątpię
wieczorna tempka również pokazuje owu na 13 więc się pokrywają idealnie czyli 5 dni już za mną :blink: ciekawe co to będzie
brzuch nabrzmiały piersi również aż sobie stanik większy kupiłam bo te normalne strasznie uciskają :rofl2:
dziś zacznę brać duphaston tylko nie wiem czy po 2 faktycznie czy starczy po 1 ?

Daria ja bym wzięła ten typowo poporodowy nie wiem jak wychwycić różnicę ale taka byłaby moja decyzja

Eweli ale ja Ci zazdroszczę już czujesz swoją dzidzię :-) kiedy Ty masz tą wizytę?

Polisia trzymam kciuki żeby było wszystko ok

Araki trzymam również kciuki

i za całą resztę dziewczyn żeby wszystko szło po waszej myśli &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Matik, cudny wykres, trzymam kciuki! Faktycznie szkoda, że była przerwa w staraniach ale przez te luki obserwacyjne w sumie nie do końca wiadomo kiedy była owulka. Mojego M plemniki niestety nawet 2 dni nie wytrzymywały ...ale tak słabe plemniki sprzyjają poczęciu córki :-) Dziewczynom, którym zależy przede wszystkim na zajściu w ciążę a płeć nie ma żadnego znaczenia zalecam taki plan działania (o ile owulka wystepuje w okolicy 14 dc) - zadziałać zaraz po skończeniu @ (np. w 6 dc), potem w okolicy 10 dc a potem w dniu pozytywnego testu owulacyjnego, poprawiny kolejnego dnia. Co do Duphastonu to brałabym dawkę 2x1 (jedna tabletka rano a druga wieczorem).

krystianmartin, zapomniałam Tobie kochana napisać, ja bym wstrzymała się z laparoskopią skoro Ty nie masz pewności czy cokolwiek masz w tej dziedzinie nie tak, być może po 3 miesiącach brania suplementów (bierz Ty i M) zajdziesz w ciążę (a niepłodność mogą spowodować banały jak zbyt niska ilość plemników, zbyt mała ruchliwość, zbyt duża ilość uszkodzonych, zbyt wysoka prolaktyna itd., takie przyczyny często łatwo naprawić). Na laparoskopię zdecydowałabym się jeśli po minimum pół roku brania suplementów nie uda się. Jest to jednak zabieg który niesie jakieś tam ryzyko (mogą się też po laparoskopii zrobić zrosty), co innego sytuacja jak u Lukaa a co innego strzelanie w ciemno, będę z całego serca trzymać kciuki by wróżka miała rację :-) Oprócz macy koniecznie kup M L-karnitynę 1000-2000 mg dziennie (możesz dodatkowo też kupić L-argininę 500 mg, firma NOW ma taką, super poprawia parametry nasienia), witaminę E 400 iu, B-Complex, FertilMan, koenzym Q10, witaminę C, Ty też łykaj suplementy wedle przesłanej Ci listy, dobrze gdybyś mogła też brać Duphaston w FL.

Ostatnia edycja:
Pirania , tak właśnie zrobię, mam nadzieję że mój m nie ma słabych i że nie ma tego Ph 6 faktycznie bo inaczej 0 z tego będzie ;-)
duphastonu mam na 8 dni jeżeli będę brała po 2 + 5 dni które są już za mną to będzie 13dp owu więc szansa na test pozytywny jest no i wtedy jakby wyszedł pozytywny to to lekarza po receptę ale jak nie wyjdzie bo za wcześnie to nie wiem ale tak kombinuję że ją okłamię :baffled:nże mam test pozytywni i żeby mi dała receptę :baffled: no zobaczymy przez 3 dni przed owu były staranka więc coś musi przetrwać !!!:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Ostatnia edycja:
Matik, dla dobra sprawy warto okłamać :-D Wklejam Wam jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę dla zdrowej pary przy danym odsunięciu od owulacji:

5 dni do owulacji – 0%
4 dni do owulacji– 11%
3 dni do owulacji – 15%
2 dni do owulacji – 20%
1 dzień do owulacji – 26%
w dzień owulacji – 15%
1 dzień po owulacji – 9%

reklama
Dziewczyny dziękuję za kciuki! jest serducho, pika, jest pięknie. Takie emocje, że już nie pamiętam co czytałam. Jest ciut mniejsza fasolka ale dokładnie taka, jak ja wyliczyłam, pika i ma się dobrze. Rany, tyle emocji. Dziękuję Wam za wsparcie. Bardzo.
Zajrzę potem na dlużej i nadrobię co u Was :)
Trzymam za Was kciuki i w ogóle ściskam. :-p

Do góry