reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix, a kiedy ovufriend wyznaczył Ci owulację w poprzednim cyklu? Wykres nie wskazuje, żeby już była, może jeszcze czas? Brak abonamentu premium nie odbiera wyznaczania owulacji - na pewno Ci wyznaczy jeszcze.

Krystianmartin, to wspaniale, że Twój M chce współpracować, niech wzmacnia rycerzyki i do dzieła!!!

Ja już po wizycie, wszystko ok, serduszko biło, dzidzia ma 9mm :-D Wiktorek też w przedszkolu dobrze, tak się dobrze bawił, że nie chciał wyjść :-p Oby mu nie przeszło...

reklama
Hej Dziewczyny,
Mam takie pytanie, czy za wizytę, na której są badania genetyczne płaci się więcej niż za standardową?
Krystian aż mi ciarki przeszły, bo ja wierzę we wróżki, ale nie w takie nawiedzone, które wróżą z kuli i jasnowidzenia, tylko z kart, układu gwiazd i numerologi. Wierzę, że będzie dobrze.

araki własnie co mnie zdziwiło w poprzednim cyklu ze owu mi wyznaczyl na 16dc, a cykl był tylko 27dniowy. Wiec sama sie bije z myslami, co jest grane :-( w 13 i 14 dniu bole ewidentnie jak owulacyjne, jajnik jeden najczesciej to tak kłuje i rwie niemiłosiernie ze czasem na bol pomaga tylko aulin. A tu pomimo tych boli owu wyznaczona w 16dniu i wtedy tez czułam bol podbrzusza, a dzis u mnie 15dc, a test owulacyjny wychodzi negatywny czyli pewnie owu nie bedzie w 16 dniu... Juz od zmysłow odchodzę, jak zaplanować przyszły cykl zeby ta upragniona córcia wyszła ;)

Afriks to faktycznie współczuję ale rób test i sprawdzaj tempkę w końcu znajdziesz owu a przytulanka co dziennie są wskazane na dziewczynkę i w tedy na pewno traficie ;-)

Krystianmartin super wieści co do podjętych decyzji, trzymam kciuki za wszystko, podobno im kobieta starsza tym szanse na dziewczynkę rosną:)
Axarai śliczna księżniczka:)
Araki cudnie że serduszko bije a maluszek sobie rośnie, mój Wiktorek też pierwszy dzień dzisiaj w przedszkolu, co ja przeżyłam za stres, chyba bardziej się stresowałam niż on sam :)
Matik kciuki za udany cykl :)
Polisia mocno trzymam kciuki za jutro, wierzę że diagnozy lekarzy nie są nieomylne

Ostatnia edycja:
macy , a dziękuje , Milan grzeczny , współpracuje więc nie mam go dość :-ptaki cudaczek do zacałowania :)
Elmo , mój szczęśliwy cykl też się zaczął 13 tego , września 2012 :)

Ostatnia edycja:
Hejka! No i nie nadrobiłam Was. Byłam wczoraj z Krzysiem na późnej wizycie u dentysty (miał łatany największy ubytek, widać było, że go bolało ale ten stomatolog to prawdziwy magik, tak synka zagadał, zakręcił, że on znów chce do dentysty) i wróciłam dość późno do domu, przeczytałam tylko ostatnią stronę.

Polisia, jestem dziś całym sercem, myślami i kciukami z Tobą, czekam na cudowną wiadomość, że serduszko boje a dzidzia zdrowo rośnie

Airfix, ja miałam plan taki - codziennie wieczorem test owulacyjny i jeśli jest negatywny (a drogą wielomiesięcznych obserwacji wiedziałam już jaki test wskazuje na to, że jutrzejszy będzie już pozytywny) to działania, jeśli pozytywny to stop, dałoby to w moim przypadku około 2-dniowy odstęp (przy planowaniu dziewczynki zalecane są 2-3 dni, przy większym odstępie podobno rodzi się już statystycznie więcej chłopców). Jednak kiepskie żołnierzyki M zmieniły moje plany, do tego po zgłębieniu tematu stwierdziłam, że odstęp to nieistotny albo najmniej istotny czynnik (do tego długi odstęp to większe ryzyko, że nie dopilnujesz pH < 5 aż do samej owulacji a nasze plany może zniweczyć nagły skok pH w nocy kiedy śpimy) i z premedytacją zadziałałam w najpłodniejszy dzień cyklu tj. dzień pozytywnego testu owulacyjnego.

Czarna
, mój szczęśliwy cykl też zaczął się 13 września :-)

Ostatnia edycja:
Czarna, a może tak jakieś zdjęcie dla cioci Macy? ;-)
Piranha, dzielny Krzyś. Mądry z niego chłopczyk, więc wie, że to konieczność. A od czego taka próchnica w takim wieku?

Niestety beta negatywna ale tak jak pisaliście za wcześnie nie poddaje sie i dalej mam nadzieje:-)
tylko napiszcie mi kiedy najlepiej robic bete ponieważ chciałabym wiedziec do piątku gdyż wyjeżdżamy na urlop i chciałabym tam przekazac mężowi wiadomośc
a no i teraz bym sie umówiła na wizyte u gin żebym nie musiała czekac jak wróce z urlopu:-)

reklama
macy, pojęcia nie mam, koleżanki córce mleczaki się koszmarnie psuły pomimo mycia po każdym posiłku i zdrowej diety, u synka teraz też szoruję po każdym posiłku i zobaczymy, wolę by była to nieodpowiednia higiena z mojej strony (zadbam bardziej by była odpowiednia :-)) niż genetyka (a siostry synkowi mleczaki psuły się straszliwie, jej M to ma już chyba większość zębów pozatruwanych). Mi mleczaki się w ogóle nie psuły podobno a mój M nigdy w życiu nie miał żadnego zęba borowanego (ani mleczaka ani stałego), chciałabym by dzieciaki miały zatem zębiska po mężu :-) Synek rano bał się, że mu szczotkowanie zębów zmyje tą ładna kolorową plombę :-D

klaudia
, na 100% za wcześnie, bardzo rzadko zarodek tak szybko się zagnieżdża, najwcześniej najlepiej zrobić w 12 dpo ale to będzie właśnie piątek :-)

Ostatnia edycja:
Do góry