reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam

Dziewczyny czy bierzecie przez ten cały czas kwas foliowy? Ja biorę go już od kwietnia i zastanawiam się czy nie za długo, może zacząć brać co drugi, trzeci dzień?
Jeżeli do końca roku mi się nie uda z dziewczynką to chyba od nowego roku zacznę już starania w owu. Więc zostały tylko 2 próby :happy2:. Jednak to nie takie proste zaplanować płeć, a ja jeszcze na początku planowałam znak zodiaku ! :szok:

reklama
Dziewczyny czy bierzecie przez ten cały czas kwas foliowy? Ja biorę go już od kwietnia i zastanawiam się czy nie za długo, może zacząć brać co drugi, trzeci dzień?
Jeżeli do końca roku mi się nie uda z dziewczynką to chyba od nowego roku zacznę już starania w owu.

ja teraz biore co drugi dzień, przez 3 miesiace brałam codziennie ... :tak: a co do płci to ja mam takie same plany, do konca roku jeszcze próby na dziewczynke a potem juz porostu na dziecko ....... :tak::-D:tak: a nóż sie uda ......

miłego dzionka :tak::-);-)

Ehhh okazuje sie ze jednak na dziewczynke - przed owulka to jednak cięzej zajsc...choc moze nie jest to regulą, bo i są takie kobiety ze zachodza przy pierwszej probie staran a potem okazuje sie ze coreczka.....
Przynam ze troche sie tez tego obawiam ze jak zaczniemy staranka na Girl to moze to potrwac......

Trzymam kciukasy za Was dziewczyny

He he to z tego wynikałoby, że więcej dziewczynek rodzi się z tzw wpadek (bo niektórzy ten okres traktują jako jeszcze niepłodny) a chłopców wśród par planujacych dziecko.
A niekoniecznie tak jest. Miałam koleżankę, która jako metodę antykoncepcyjną stosowała kalendarzyk . Przy 28 dniowych cyklach jako potencjalne dni płodne przyjmowała 11-18 dc. Po 4 latach pomyślnego stosowania tej "metody" zaszła w ciązę w 10 dc i ma chłopca :happy2:

Jarzębinko może się akurat uda ;-) a jak nie to już koniec tych wyliczeń. Chciałabym już w 2009 zostać mamą...a przy tych kalkulacjach to może sporo czasu upłynąć.

Aniu ...tak się własnie zastanawiam , bo jeśli sie nie udało , ( a tak cos czuje) to zastanawiam sie jak sie do tego wszystkiego zabrać w kolejnym cyklu....skoro teraz wszystko zrobiłam tak jak ( teoretycznie) trzeba to nie wiem gdzie jest bład...

mam w związku z tym do was wielką prośbbę ...wiem ze przez całe to forum jest to wszystko napisane ale czy możecie (ANiu tobie się dziewczynka udała) napisac w pigułce jak to w efekcie powinno byc ....tu jest tyle informacji ..niektórych błednych czy sprzecznych ze ja sie już pogubiłam....

Co do palowania płci to podstawą jest wiedzieć kiedy się ma owulację. Najpewniejszą metodą jest monitoring, ja chciałam to zrobić ale nie zdążyłam. generalnie tak jak pisała Beata, czyli temperatura śluz ewentualnie szyjka no i testy owulacyjne. Jesli wiekszośc tych obserwacji Ci sie pokrywa to możesz być pewna na 99% że wiesz kiedy masz owulkę. Najlepiej tez prowadzić obserwacje przez kilka cykli, żeby wiedziec czy czasem się nie przesuwa. u mnie generalnie kiedy pojawiał sie pierwszy rozciagliwy śluz to po 4 lub dniach miałam owulkę. Jeśli już wiesz kiedy jest ta owulka to zasada jest taka, że zaczynamy na 3 dni przed owulką ( i takich dziewczyn znam kilka, zreszta ostatnio tez tu jedna pisała że zaszła w ten sposób). W każdym razie przez kilka cykli próbujemy 3 dni przed owulką (zalecaja pół roku) a potem nalezy przesunąć czas serduszkowania o pół dnia i znów kilka cykli, jak nie wychodzi to znów przesunąc o pół dnia itd. W każdym razie jeśli nie udaje się za pierwszym lub drugim razem to w większości przypadków nikt nie ma juz cierpliwości i rodzą się chłopcy. Jeśli chodzi o mnie to ja prowadziłam obserwacje pół roku i gdyby mi się nie udało to nie przesunęłabym sie dalej niż 2 dni przed owulką. W każdym razie od miesiączki były serducha co dwa dni w 11dc pojawił sie pierwszy rozciągliwy śluz i to było ostatnie serducho. Owulka była z 14 na 15dc, bo 15dc wieczorem śluz zmienił się na biały i lepki to był koniec owulki. Co prawda ja nigdy nie miałam problemów z zajściem w ciążę i z ta metodą moga byc problemy jeśli ktoś ma w ogóle problem z zajściem w ciążę.

Aniu ...dziękuję Ci bardzo za pigułę :-).
W ostatnim cyklu obserwowałam śluz i robiłam testy stosując się do ich instrukcji co do planowania płci ( wiem jakie jest twoje zdanie co do testów i pewnie w wielu przypadkach tak jest) ale jakoś mi się to pokrywało. . a tu chyba nici ...no ale...zdecydowałam że skoro mam tu takie doborowe towarzystwo to ja też jeszcze popróbuje do końca tego roku :) na dziewczynkę ...
Mając wszystkie wasze wskazówki mam spore szanse:tak::tak::tak:.
Jak się nie uda to widać tak ma być i mam mieć samych urwisków:-):-):-)

Pozdrawiam was serdecznie

Cześć

anufifi mąż załapie się na owulkę- dziś mam chyba 12dc i już pojawił się śluz i ból podbrzusza i krzyża więc owulka będzie za 2-3 dni......;-) Ale zobaczę czy dziś czy jutro będzie serduszko- nic na siłę:no: Bo dosyć mam już kochania się w celu poczęcia dziecka....:dry::dry: Więc jak będę miała ochotę to dziś wieczorkiem postaram się o miły wieczór, a jak nie to jutro albo w niedzielę.....:-D:-D:-D Właśnie sobie policzyłam że to mój 12 cykl starań- więc już mi aż tak bardzo nie zależy- będzie to będzie, a jak nie to nie.....:-D:-D

Na usg wszystko oki.
Karolek waży ok 2380. Następna wizyta w szpitalu 19 grudnia- jak do tego czasu nie urodzę, a tak to wizyty u położnej. Dziś miałam intensywny dzień i padam na buśkę. Do jutra wam:)

A zdjęcia z usg nie kupowałam już(w Anglii się płaci za wydruk), to było usg oceniające jak dzidzia rośnie więc tak szybciutko kilka pomiarów i już.

Beatka, to milego wieczorku zycze, bez presji:-) same przyjemnosci;-)

Ja zaraz do pracy uciekam, czeka mnie dzis ciezki wieczor, bo nie wiem kiedy wroce do domu i jak sie potoczy sytuacja na zebraniu. Ech, dlaczego na swiecie istnieja glupie babsztyle niszczace atmosfere w pracy???!!!

reklama
witam i ja ....:tak:
i trochę prywaty - pozdrawiam z własnego M !!!!!!!!!!!!!! :tak:

tak wygląda moja mała, ale zgrabna kuchnia :
kuchnia 1.jpg kuchnia 2.jpg

i mam taka podświetlana szfke, z bajerkiem :
podświet szafka.jpg

w przedpokoju takie super lustro i ułożone z bajerem kafle na podłodze, łącza kuchnie, przedpokój i łazienke :
lustro.jpg bajer na podłodze.jpg

Do góry