reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elmo &&&&&&&&&&&& za syna i twój spokój psychiczny.;-)

Na WP wyczytałam że maliny, które polecane są w diecie na dziewczynkę podnoszą testosteron, a to chyba nie wskazane, prawda?

Natomiast w ciąży są polecane bo zawierają dużo kwasu foliowego, a i zwiększają płodnośc kobiet i mężczyzn. Nie wiem ile w tym prawdy ale tak napisali:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Daria, a pisała Ci to wiedząc już, że masz łożysko przodujące? Ja we wróżki ogólnie nie wierzę (a już na pewno nie w te internetowe, smsowe ...wierzę jednak w zdolność jasnowidzenia choć i tu jest na pewno pełno wyłudzaczy i oszustów żerujących na ludzkiej naiwności) ale moja siostra ma znajomą, która jest m.in. numerologiem. Babka jest świetna, ma niesamowitą osobowość, jest pełna energii i pozytywnego nastawienia, bije z niej prawdziwe dobro i ciepło, pracuje w szpitalu na oddziale noworodkowym, do tego w ogrodzie botanicznym, studiuje cały czas różne kierunki pomimo iż jest starsza ode mnie. Mojej siostrze powiedziała takie osobiste szczegóły o jej dzieciach, że szok, do tego wszystko się zgadzało, jedna kobieta pokazała jej zdjęcie osoby (w ramach testu) a ta babka powiedziała, że przecież ta osoba nie żyje. Mnie kompletnie nie znała, moich dzieci również a to co powiedziała o Kai charakterze naprawdę się zgodziło, wzięła Krzysia na kolana, pogadała z nim, poprzytulała (Krzyś strasznie do niej lgnął) i powiedziała "macie geniusza". Krzyś jest w tyle w sferze emocjonalnej, motorycznej i w zakresie mowy ale podobno poznawczo jest rozwinięty ponadprzeciętnie i już kilku lekarzy (logopeda, psycholog, pedagog) mówiło, że ma ponadprzeciętną inteligencję, jako dwulatek synek liczył do 10-ciu (nie tylko wymieniając cyfry ale potrafił policzyć przedmioty), znał wiele figur geometrycznych (w tym takich jak romb czy trapez), znał prawie cały alfabet, odczytywał numery rejestracyjne z samochodów, znał wiele kolorów itp. ...a czy będzie geniuszem to czas pokaże hehehe :-D To był wtedy czas kiedy czekałam na diagnozę Krzysia i byłam wkręcona przez rodzinkę w ten cały autyzm, ta babka oczywiście nie miała o tym pojęcia a kiedy się ze mną żegnała to powiedziała "nic się nie martw o dzieci, będzie dobrze", byłam w szoku. Mówiła też, że Krzyś ma typową dla geniuszy sinusoidalną naturę i ciężko odczuję jego okres dojrzewania :-D A propos, z Krzysia ostatnio jest strasznie słodka przytulanka, cały czas mówi do mnie "przytulaj mnie" a od wczoraj nazywa mnie "kochana mamusiu" :-)

agulek, niby na in-gender je polecali (jeden z wielu cytatów: cranberries, strawberries and raspberries increase the chances of conceiving a girl), ja nie miałam problemu bo przed ciążą nie jadłam absolutnie żadnych owoców :-), nadrobiłam za to w ciąży z nawiązką. Odżywiałam się wtedy fatalnie: głownie tylko mleko z płatkami, kurczak, tosty z dużą ilością sera.

Elmo kochana &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Piranha i Ty się jeszcze zastanawiałaś czy Twój syn autyzmu nie ma, a tu się okazuję, że geniusza masz.No proszę, gratulację:tak:
Fajna ta Pani, ciekawe co o moim synku by powiedziała.Chyba Ci prześle jego zdjęcie i jej pokażesz, bo ciekawa jestem hehe:-D

Ostatnia edycja:
no to Pirania super masz małego gratuluję
Ja to miałam takie 3 spotkania z osobami wróżącymi nie licząc mojej mamy i kuzynki ;) niechcący i wręcz na siłę które powiedziały mi że mam 2 chłopców i jeden będzie uwaga Papieżem a drugi dyplomatą no ciekawe bo jak na razie to lenie do potęgi :) potrafią się świetnie uczyć pięknie zapamiętywać ale czytać książek za nic no normalnie jak za karę szok a czytać nauczyli się mając 5 lat :) ale trzymajcie kciuki to będziemy mieć niezłe chody ;)

no i na temat dziś test ostatni jaki mam owu jest 100% negatywny, choć ochotę większą czuję dziś nie wczoraj hm nie wiem czy to razem współgra :)

Ostatnia edycja:
Mój syn chce być Batmanem:-D Chodzi za mną i prosi żebyśmy sprzedali nasz samochód i kupili Batmobil :-D
Mówi ale by ludzie patrzyli i pewnie myśleli że to Batman.Ma straszego bzika na punkcie Batmana.Spotyka się z kolegami, dziećmi sąsiadów i się bawią w Batmana,Zieloną Latarnię i The Flash'a :-D Niedługo ma urodziny i chce taki strój na urodziny
GALERIA STROJÓW haha

tak też to już przeżyłam zygzak , Astral, Batman, te Power Rangers czy jakoś tak masakra, a Transformers, Bionikle jakoś tak , szok no i oczywiście Spiedrman tak wiecie że moi jeszcze w Mikołaja wierzą tak nam się udało ich zaczarować że teraz mamy problem z odczarowaniem:-D w zeszłe święta robiłam takie podchody że niby mama na luzie i że wiecie że ten Mikołaj to taka bajka nnnnnoooooo jak zobaczyłam w podkowę na buziakach to powiedziałam nie nie spoko żartów nie znacie ja też wierze :-)
a jak im koledzy mówią to zlewają to totalnie ale dobrą bajkę rodzice puścili w obieg :-)

oj ten dziecięcy świat :-)
Pamiętam jak się lubili bawić w opowiadania na prawdę tzn opowiadaliśmy że tu pływają rekiny piraci statek się buja , piraci atakują i musieli udawać ze teraz właśnie się to dzieje że do wody mogą wpaść do rekina ale były heca :-)
polecam dzieci uwielbiają się bawić z rodzicami
ale jak przypomnę sobie wojnę na te pistolety z piankowymi nabojami masakra nawet mój mąż i kuzyn starszy od nas bawili się wszyscy po całym domu wyobraźcie sobie co w nim się działo po takiej zabawie szok:)
mamakaja na wspomnienia mnie pokusiłaś:-):-):-):-)

mamakaja, hehehe, a mój z kolei ma od jakiegoś czasu fazę na (uwaga) śmieciarki, ma w domu kilka modeli i często się nimi bawi, puszcza sobie na YouTube filmiki, na których najróżniejsze modele śmieciarek zabierają kosze ze śmieciami, gra w gry, w których segreguje się odpady ;-) ...a Kaja mając takiego braciszka sama jak znajdzie śmieć to mówi "śmieee" i idzie wyrzucić do kosza :-D

Matik, może przepowiednia się spełni, kto tam wie, chody faktycznie będą niezłe :-D Krzyś teraz po polsku liczy do 30-tu, do 10-ciu po angielsku, zna ogromną ilość słów angielskich (nawet takich jak "garbage truck" :-D) a NIKT go tego specjalnie nie uczył, dla mnie to norma bo to moje pierwsze dziecko ale np. siostra była zszokowana m.in. pamięcią Krzysia - a pamięć ma on doskonałą. Pani pedagog niedawno wychwalała strasznie synka, mówiła że jest strasznie inteligentny a poznawczo na poziomie 5-latka. Krzyś jednak przez zaburzenia mowy wielu rzeczy nie potrafi przekazać słowami co bywa na pewno dla niego frustrujące, jest już jednak coraz lepiej z tą jego mową :-) Oj ale się pochwaliłam ale chyba każdą mamę rozpiera mega duma kiedy słyszy coś dobrego o swoim dziecku :-) Jutrzejsza tempka pewnie wzleci jeszcze wyżej w górę, będę za to mocno trzymać kciuki!

Elmo, cały czas o Tobie myślę, piszę jedną ręką bo lewa cały czas kciuki trzyma w zastępstwie prawej :-)

Ostatnia edycja:
Pirania ale chłopcy mają tak w zwyczaju ze mówią później moi też zaczęli mówić normalnie dopiero ok 3 lat! bo sami się rozumieli i reszta rodziny ;) mimo naszych starań nie pomagało dopiero jak poszli do przedszkola do byli zmuszeni bo nikt ich nie rozumiał no i dopiero poszło , Także spokojnie Pirania trzeba dać czas dzieciom na rozwój mowy jeszcze się nagada ;-) moim się buzie nie zamykają ;-)

reklama
Matik z tymi postaciami z bajek to jakbym o swoim czytała, tylko Bionicle jeszcze przed nim, resztę już zna:-D
Ale młody też późno mówić zaczął, tak od 3 roku życia się rozkręcił. Pamiętam jak leżał w szpitalu, miał 1,5 roku, i mama przyniosła mu kredki bambino z Mańkiem(też postać bajki) i kolorowankę. Byłam w szoku jak ostatnio znalazł jedną z tych kredek i mówi: "oooooooo pamiętasz? babcia kupiła mi te kredki z mańkiem jak leżałem w szpitalu!!!!!" No w szoku byłam, że pamięta.
No i tak jak u Twoich chłopaków ciągle ma coś do powiedzenia, momentami to nie ma kiedy powietrza złapać:-D

Do góry