reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Elle szkoda, że nie możesz we wrześniu, październik to wtedy poród w lipcu/sierpniu, fakt lato. Chyba nic Ci nie doradzę, sama wiedziałam, że jeśli mi się nie uda to nie wiem co mam robić i już się zastanawiałam. Bo z jednej strony to pragnienie a z drugiej rozsądek. Podczytuj nas i masz jeszcze więcej czasu na dobre przygotowanie :D

Daria ja mam z samego rana ok. 9:00 :D

Mamawczesniaka teraz doczytalam o serduszku, super! :)

Ana replenes :)

A mnie muli, więc tylko na szybko wpadłam do Was i zmywam się, może na świeżym powietrzu będzie lepiej

Hello! Ja znów w biegu więc na szybko piszę.

Myfanwy, lepsze do planowania dziewczynki są paski 4.0-7.0.

klaudia, stawiam na owulkę w 14 dc :tak:

Mama kubulki
, ano łatwo nie jest, tym bardziej, że Kaja to taki typ krzykacza i donośnego wymuszacza, uwielbia też słowo NIE ;-) Jest jednak bardzo kumata i inteligentna, wszystkiego szybko się uczy, taki słodziak z rogami diabełka. Powiem Ci, że mi jest łatwiej gdy Kaja chodzi bo sobie pobiega tu i tam, czymś się chwilkę zajmie a jak nie była mobilna to trzeba było ją bardziej czymś zajmować :-) Wstawiam raz jeszcze tamte zdjęcia:

Zobacz załącznik 579774Zobacz załącznik 579775

Ana87, jak najbardziej możesz, trzeba pamiętać, że o niskie pH trzeba zadbać aż do samej owulacji a może nas zaskoczyć i pokrzyżować nasze plany nagły skok pH w nocy kiedy śpimy, dlatego im dłuższy odstęp od owulacji tym trudniej (stąd dziewczyny na noc (ale po minimum 4 godzinach od starań) ładują sobie tampon nasiąknięty roztworem limonki :-))

Airfix, zapomniałam :zawstydzona/y:, że Ty masz Hashimoto, moja koleżanka też przez tą chorobę nie może zajść w ciążę ale robi niewiele by z tym walczyć, to prawda, że układ immunologiczny może odrzucać zarodek, traktować go jak ciało obce - jak przeszczep, który to często jest odrzucany. Tobie na pewno się uda, musisz tylko wyrównać poziomy TSH, FT3 i FT4. Niestety choroba Hashimoto może być odziedziczona i jednak 10-20 razy częściej występuje u kobiet jak u mężczyzn :-( Tak sobie policzyłam wedle tego co napisałaś, a zatem owulka powinna być mniej więcej w sobotę (dobrze liczę) :-)? Zakładając średni przyrost 2 mm na dobę da to 16 mm, pęcherzyk jednak może rosnąć 1-3 mm na dobę więc w któreś dni może przyrosnąć po 3 mm i tym samym w sobotę mieć np. 18 mm - a to całkiem ładna wielkość pęcherzyka, będę mocno trzymać kciuki! :-) A może zakup i pij mieszankę Ojca Sroki nr 3 na owulację? Naprawdę pomaga!

krystianmartin
, wcześnie to plamienie :-(, masz możliwość sprawdzenia w kolejnym cyklu poziomu progesteronu w połowie FL a także łykania Duphastonu? Trzymam jednak kciuki by ten cykl trwał jeszcze 8 miesięcy, czasem takie plamienia wynikają z tego, że poziom progesteronu w organizmie już spada jak to w drugiej połowie FL a ciałko żółte nie zdążyło w wyniku późnej implantacji naprodukować odpowiednią ilość tego hormonu by organizm otrzymał odpowiedni sygnał.

Piranha może mnie też czeka laparoskopia, jeszcze @ nie ma. tempka z rana 36,7 ale jak nie dowierzalam to od razu zmierzyłam i podniosła się do 36,9. Kurcze tak bym chciała, żeby było ok, ale...., do tego infekcja

Dziewczyny u nas w aptece to nic nie ma!!!
kupiłam apivaginum-globulki dopochwowe.
proszę powiedźcie czy one w razie czego nie zaszkodzą?
pisze w ulotce żeby brać jedną na noc. ale ja nie czekałam i włożyłam teraz :):):)
czy na noc też powtórzyć czy dopiero jutro rano? proszę pomóżcie.

Piranhu tak wlasnie ja mam to nieszczesne hashimoto, FT3 i FT4 w normie, za to TSH poza normą. Najgorsze jest to ze lekarze nie wiedza jak leczyc Hashimoto-bo to nie wyleczalne, baa nie ktorzy twierdza ze to nie daje objawow, ze dopiero niedoczynnosc daje. NIE PRAWDA. Jak czytam dziewczyny z Hashimoto, z uregulowanym juz TSH to wszystko sie zgadza,objawy, samopoczucie. Ciezko trafic na lekarza ktory podejmie sie walki z Hashimoto mam namiary na jednego w Krakowie-jakby ktoras potrzebowała :) Ginekolog bagatelizuje tez hashimoto przy staraniach, a ja wiem, ja to po prostu wiem ze to przez to. Wiem że zarodek nie zagnieżdza się, dostaję krwotoków jak juz wydaje mi się ze sie udało.

Jeszcze nie wiem co wyjdzie z dzisiejszych staran, kurcze mąz mi sie rozchorował :confused: 3 dni chodził z wysokim cisnieniem, tzn trwa to juz u niego z 6 lat, ale dzis go tak zmoglo ze z pracy przyjechal i do lekarza poszedl aaaa :-D gdzie to zapisac.

A wczoraj usypiam a tu sms- jakas wrozka pisze :p - " we wrzesniu zajdziesz w upragniona ciąze, i urodzisz syna z ktorego bedziesz bardzo duma" hahah jak ją dorwe to bedzie miała syna :p hihih wiadomo ze cieszyłabym sie obojetnie z jakiej płci :)

Ana87 ja zamiawiam w aptece, dzwonily na hurtownie i za kilka godzin był rephresh, mozesz tez replens kupic, globulki vitagyn C tez by dobre byly, cos co zakwasza :)

reklama
Czy to ten?
APIVAGINUM żel
to preparat polecany do stosowania na zewnętrzne narządy płciowe kobiet (wargi sromowe, przedsionek pochwy) w trakcie infekcji okolic intymnych oraz w celu ich zapobiegania.APIVAGINUM żel to unikalne połączenie kwasu hialuronowego i propolisu – produktu pszczelego, dzięki którym działa kojąco na różnego rodzaju objawy związane z infekcjami, takimi jak świąd, pieczenie, obrzęk, zaczerwienienie oraz uczucie dyskomfortu.
Ja jak nie miałam Rephresh to szukałam dopochwowego żelu w aptece który dodatkowo ma niskie ph. Ja nie wiem czy bym stosowała, poczekaj na opinię Piranhii bądź kogoś kto się zna.
Airfix a jaki wynik tsh miałaś? Jak w ogóle doszli do tego że masz hashimoto? po usg? Bo widzisz odebrałam wczoraj wyniki i mam tsh 6,39.

Do góry