reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzieki dziewczyny za slowa wsparcia. Ale fakt faktem czuje taka beznadzieje ze brak slow. Jestem tak bardzo zla na siebie za to wszystko. Decyzja o drugim dziecku byla swiadoma i barzo go chcialam ale pozniej sie tak nakrecilam... Mam zal do siebie ogromny ze sama siebie zapedzilam w kozi rog. Siedze i lzy kapia mi na brzuch. Biedne to moje dziecko ma taka wyrodna matke :( ale wyplacze sie to moze jutro spojrze na to inaczej. W kazdym badz razie jesli tych meskich narzadow tam nie ma to raczej nie urosna wiec nadziei wielkich nie mam. Zatem ide sie polozyc, moze zasne :(

reklama
Elmo kochana nie łam się, przecież lekarz nie powiedział że dziewczynka, tylko że na tym etapie nie może jeszcze nic stwierdzić. Ja dopiero w szesnastym tygodniu płeć poznałam ale wcześniej też lekarka nic nie widziała. Nie smuć się kochana

Ostatnia edycja:
Elmo...wierz mi...twoja dzidzia ma najwspanialszą mamę pod słońcem...i Ty kochasz i będziesz kochać nad życie to dzieciąteczko...bez względu na to czy będzie "coś" dyndać między nogami czy nie !!!
Każda z nas ma to samo marzenie...zostać mamą...a większość z nas ma drugie marzenie związane z płcią maluszka...i to jest naturalne !!!!
Śpij dobrze ... jutro zawitaj do nas jak zawsze radosna !!!

jesli tych meskich narzadow tam nie ma to raczej nie urosna wiec nadziei wielkich nie mam QUOTE]
lekarz nie powiedział, że nie ma tylko, że na tym etapie nie może stwierdzić

ściskam Cie mocno I ocieram Twoje łezki, nie zadręczaj sie, połóż sie spać jutro spojrzysz na wszystko na nowo I w jaśniejszych barwach... To te hormony CIĄŻOWE tak Tobą szargają I stąd te łzy jeszcze przecież bez powodu :*

Elmo kochana nie wiem co powiedzieć ale poczekaj jeszcze i zobaczysz że te łzy były niepotrzebne... w 14tyg często ciężko określić płeć nawet jeśli jest to chłopczyk. ja miałam usg z synkiem w 13tyg i bodajże 5 dniu i też mówił że nic nie widzi i płeć może określić najwcześniej za 2-3tygodnie (miałam przez to cichą nadzieję na córkę) a widzisz jest synek który się ujawnił w 18tyg więc głowa do góry! poza tym ja pewnie będę tak samo to przeżywać bo znam to ogromne nie do opisania pragnienie danej płci. to jest czasami przerażające ale jednak siedzi w nas i nic na to nie poradzimy...

chciałabym się Was doradzić. wczoraj zaczęłam robic testy owu. i była słaba druga kreska. dziś jest mój 13 dc i zrobiłam test i już jest jedna kreska. już sama nie wiem. mam dość tych testów:( a śluz to taki jakby gęsty wcale nie ciągnący. proszę doradzcie

Hej
Elmo pewnie zrobiłabym tak samo jak Ty. I nie masz za co siebie ganic. Ja w drugiej ciąży miałam krwawienie w 18 tygodniu, trafiłam do szpitala i lekarz juz po wszystkim spytał mnie czy chcę znac płec..... powiedział " widzę bułeczkę", moja radość trwała krótko, bo w 22 tygodniu na badaniu połówkowym usłyszałam, ptakol po kolana(zrobiłam taka minę, ze lekarz powiedział iz zna rodziny które zaadoptują mojego syna) A teraz jest najukochańszym, synuniem. Przyjdzie czas to lekarz Ci powie. Jedynie badania prenatalne(płatne) są tak dokładne, że podadzą płeć juz w 12 tyg. a z tego co piszesz nie byłas na nich. Nie trac wiary!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ana87 Rób nadal testy. Kreska testowa musi być taka mocna (lub bardziej) jak kontrolna.

Ostatnia edycja:
elmo a ja tak się właśnie zastanawiałam czy wytrzymasz czy jednak pójdziesz na to USG dodatkowe> widze siebie jak czytam ciebie.
A ja powiem tak. W drugiej ciązy w 13-stym zobaczyłam cos dyndającego pomiedzy nogami , lekarz mówił to nic nie znaczy ale ja mówiłam jak to nie znaczy przeciez ja widzę i jestem pewna. on sie smiał a ja juz wiedziałam swoje. Prawda taka ze łatwiej nam uwierzyć w rzeczy na które patrzymy trzeźwo. A marzenia sa dla nas niemożliwe, ot taka zgubna natura człowieka.Potem w 17 stym tygodniu lekarz szukał szukał i powiedziła ze nic powiedzieć nie może bo dzidzia się kręci. wiec ja za telefon i drugie usg, tydzien pozniej inny lekarz pokazał mi jajka i ptaka. także naprawde czasmi po prostu nie widac.
Ja wczoraj jak nic lekarz nie mówił to sie ucieszyłam a z drugiej boje się aby nie było powtórki z rozrywki i żeby za 3 tygodnie czegoś tam nie znalazl. Nam mieszaja w głowach te zdjęcia gdzie dziewczyny pokazuja jak lekarz w 12-stym juz ozbaczył. Moj powiedziła tak-faktycznie wcześnie można określic płeć ale jak sie dziecko idealnie ułozy, ale tak się dzieje czasami. MOja kolezanka u mojego lekarza juz w 13-stym wiedziąła że córa prawdopodobnie a u mnie nic nie widzi wiec widzisz nie smuć się i nie nakręcaj po prostu musimy czekać. A wiesz tak wczoraj jak popatrzyłam na tabelke Piranhy i pomyślłama o tych naszych staraniach to tak pomyśłałam kurcze naprawde to panowanie będzie do dupy jak sie nam nie uda.a w szczególności jesli tobie się nie uda. Tyle czynników spełnionych u ciebie więc kurde ja jestem pewna że Tobie się udało. Wiem że tenasze marzenia sa tak ogromne że zamydlaja nam obraz rzeczywisty,ale wiesz ja tak myślę ze przynajmniej nie możemy miec do siebie pretensji-zrobiłyśmy prawie wszystko co mogłyśmy(ty wszystko ) a reszta w rękach Boga. zobacz dał nam zdrowe dzieciaczki w brzuszku i myślę że on widzi jak tego pragniemy i będzie dobrze. ALe sie rozpisałam, ale wyobrażam sobie co czujesz a niepotrzebnie, jak to sama piszesz "piłka w grze" więc glowa do góry i nie tracmy nadziei.

Ewelin00- życzę upragnionej córeczki.
mogę Cię zapytać czy stosowałaś się do wszystkich rad by spróbować na córke? próbuje czytać forum od środka jednak jest tego duzzzzzo :) jak myślisz czy jak dziś jest mój 14dc to mogę jeszcze jakoś zadziałać i kupić jakiś suplement by choć w małym stopniu wpłynąć na te plemniczki żeńskie? czy jest już za późno na suplementy itp. ?? proszę doradź

reklama
cześć marchew, basik witamy w gronie i zapraszamy do planowania. Pomogę ile mogę, ja jeszcze nie wiem czy mi sie udało ale będe opowiadac na pytania. i zapraszam do czytania forum od 3495 naprawde warto.
ann czasami warto poczekac i się super przygotowac, ja trafiłam na to forum będa wciązy z drugim synem ok 5-ciu lat temu. I od razu po przeczytaniu wiedziałam dlaczego mam drugiego synka, teraz oczywiście jak go mam ciesze sie że trafiłam tak późno. tak miało być, ale do trzciej ciązy przygotowywałam się z pół roku oczywiście czytajac ciagle to forum. teraz naprawdę wiedza jest bardzo szczegołowa na tym forum wiec warto ją poznać jęsli naprawde pragnie się zwiększyć prawdopodobieństwo poczęcia dziecka upragnionej płci.
A mierzysz temperaturę by tutaj mierzyłyśmy i zapisywałyśmy na stronce OvuFriend - Zwiększ Szanse na Zajście w Ciążę! wtedy łatwiej było wyłapac kiedy ma sie owulkę. jak u ciebie narazie jest druga jasniejsza tzn że jeszcze owu nie ma, pamietaj tylko że najlepiej jest w południe robić test owulacyjny i nie pic z dwie godziny przed aby nie rozcieńczac moczu.

Do góry