reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć dziewczyny!
Przepraszam że tak długo się nie odzywałam ale nie mam dostępu do internetu i nawet nie wiem co u Was :-( doczytałam tylko że Ewelin ma jutro rano usg więc Kochana wiedz że mocno trzymam &&&& i liczę na tą córę u Ciebie :tak: u mnie urwanie głowy... urządzamy się w pl i każdą wolną chwilę spędzam na zakupach ale za jakiś czas to się unormuje i będę do Was codziennie zaglądać ;-) ja testuję w piątek więc na pewno napiszę czy coś wyszło... pozdrawiam Was kochane :tak:

reklama
witam

Ewelin trzymam rowniez kciuki za jutzrejsze usg :-)
Oczy niebieskie wszystkiego najlepszego,spelnienia marzen !!!:-)

Airfix ja w tamtym cyklu mialam problemy z ph lekarz mi polecil wsydzic pol tabletki witaminy c ale tak pare godzin przed staraniami najlpiej rano a wieczorkiem sexik,mi ladnie obnizalo :tak:

Daria a ty gdzie w niemczech mieszkasz i jak dlugo?
Piranha ogromne wielkie dzieki za twoje porady i uczestniczeniu tu na forum,duzo nam pomagasz :-)

Ja tez wczoraj mialam wizyte u gina ;)
Potwierdzil ze jajeczko peklo okolo 20 godzin temu czyli jakos w nocy z niedzieli na poniedzialek.
W poniedzialek strasznie to odczulam mialam straszne bole brzucha ,ale dzis jest ok :tak:
Powiedzial ze sa duze szanse,no zobaczymy.
Od czwartku codziennie sex ph niskie przed staraniami jedynie po wysokie ale wydaje mi sie ze to plemniki bo sperma mojego m jest okolo ph 7,Ja potem tez takie mialam.aplikowalam sylk po okolo dwoch godz 1 ml irygacji.

Myslicie ze sa szanse na coreczke ,wiem ze zawsze sa ale co wy o tym myslicie?

A i teraz jestem na progesteronie 3x1 dopochwowo.
Mozecie mi obliczyc tego jonasa???Co w tym jest potrzebne,znam chinski ale tego nieznam:no:
pozdrawiam serdecznie

chyba gdzies 2 lata tak mi sie wydaje nawet nie pamietam kiedy przyjechalam ;/

Daria, w UK są tylko dwa. To że ktoś nie nazywa rzeczy po imieniu nie znaczy, że ich nie ma. Z/ +pytaj, kiedy to pierwsze badanie usg jest. Bo pewnie się pokryje z 12 tygodniem. Kończę dyskusję w tej kwestii. Obyś urodziła zdrowe dziecko.

ja wiem ze uwieze zdrowe dziecko tak jak kazde nawet nie mysle ze moze byc inaczej bo takie gdybanie to nie dla mnie ... za duzo przeszlam w zyciu zebym teraz sie zastanawila czy mam chore dziecko...;/ ale co to za roznica w ktrorym tygodniu usg ja tylko twierdze ze nie potrzebuje prenatalnego . a tydzien temu mialam wiyzte u swojego ginekologa i mi starczy za 3 tygodnie kolejna wiec nie wiem co bym zrobila zle;/ to ze nie ide na jakies glupie platne badanie ?

macy wiekszosc dziewczyn robi to badanie bo sa starsze duzo ode mnie i mieszkaja w wiekszych miastach ja mieszkalam w malym u nas o takim badaniu mowy nie ma dopiero gdzies we wrocku 70 km ode mnie i baby jakos urodzily dzieci i bez tego badania to co sa zlymi mamami czy co bo ciebie nie rozumiem?
ja twierdze ze jestem idelna do ciazy nie pije nigdy nie pale nigdy dobrze sie odzywaim uprawiam sporty jestem mloda wie nie widze u mnie duzego ryzka ze dziecku bedzie cos nie tak dlatego twierdze ze to badanie u mnie to bezsens jedynie moge dodatkowo zrobic badanie lozyska bo tylko to jest w tej chwili zagrazajace /...

Elmo mam nadzieje że się uda wreszcie w tym cyklu :) i że będzie to dziewczynka. Dieta jest, suplementy są, hormony ok,jony tez po mojej stronie- zbiornik wodny za oknem , fontanna domowa w domku i olejek cytrynowy ;)Kevinka dziękuję za radę :) mam Repfresh, zastosuję od razu po @, i właśnie albo irygację z wody i cytryny, albo po prostu wsadzę Wit C :p Tylko teraz jaką- taka zwykłą jak mam Forte? Ona taka wielga :p i moze i PH bedzie po mojej stronie, a wtedy można mnie wpisać do tabelki :)

Mamawczesniaka no powiem Ci ze jestem zdziwiona bo u mnie to przeciez tez jeszcze wczesnie, ale najwyrazniej roznie to bywa bo jestem pewna ze to to. Fajnie :) I TY sie szybko doczekasz, Twoj suwaczek tez zasuwa, kiedy pierwsza wizyta?
Airfix bedzie dobrze &&&&&&&
Elle no jestes. Trzymamy kciuki cały czas &&&&&. A powiedz gdzie to sie urzadzacie? Jakies duze miasto? Zakupy fajna sprawa, ja czekam teraz na jakis wiekszy zastrzyk gotowki i ruszam, deficyt w szafie i ogolnie lubie ;-) Trzymaj sie.

Daria, po pierwsze każde usg wykonywane kobiecie w ciąży jest badaniem prenatalnym, więc mylisz terminologię. Po drugie - pisałaś, że ktoś tam w Holandii ma tylko trzy usg, więc dlatego napisałam Tobie, że pewnie jedno z nich jest w okolicy 12 tygodnia i jest zapewne usg genetycznym, bo właśnie w tym okresie są najlepsze warunki na sprawdzenie np. przezierności karkowej i kości nosowej. A drugie z trzech w okolicy 20 tygodnia - tzw. połówkowe. Próbowałaś mi powiedzieć, że ktoś mający ciążę w jakimś kraju, nie robi usg genetycznego, bo to jest zwykła fanaberia kobiet przewrażliwionych, a jak próbuję Tobie napisać, że się mylisz. Pytasz, co za rożnica, w którym tygodniu zrobisz. No jednak jest różnica. Może warto się zainteresować. I przestań pisać, że robią je osoby starsze, przewrażliwione czy z obciążeniem genetycznym, bo tłumaczę Tobie, że i w Polsce, i w UK i w innych cywilizowanych krajach robi się usg w okolicy tygodnia 12 i nie trzeba nazywać to genetycznym, ale ono zwyczajnie takie jest. I jeszcze jedno - jesteś idealna w ciąży? Po pierwsze - polemizowałabym, ale z grzeczności tego nie zrobię, a po drugie jeśli dziecko (teoretycznie) byłoby chore GENETYCZNIE zarówno sałata jak i hamburger z Mc nie miałoby na to wpływu.
Elmo, zazdroszczę tego plumkania.
Ewelin, Kochana, jeszcze 12 godzin, co? Będę tu rano warować.

Macy no własnie dobrze to nazwałas, zapomnialam dodac ze to oczywiscie nie sa kopniaczki tylko plumkanie :-) (widze ze Ci sie cisnienie podnioslo, ale przyznaje ze mi tez troszke).
M wybył, Zuza dawno chrapie wiec wreszcie czas na neta.

Hej laseczki wpadłam przekazać Wam pozdrowienia od Antosi !!!:-D:-D:-D
Jak tylko wróci to będzie miała sporo czytania :tak:

Dobrego samopoczucia, słoneczka i miłości kochana...wracaj wypoczęta !!!

reklama
Elmo wizyte mam juz za soba. Bylam w ta niedziele bo sie troche tego brazowo - rozowego plamniena przestraszylam. Trudno wprawdzie to nazwac plamieniem - kilka kropek na wkladce na caly dzien ale jest. Tym bardziej, ze w pierwszej ciazy nie mialam nic takiego. Poniewaz w UK pierwsze UDg jest okolo 12 tygodnia poszlam prywatnie do Polskiej kliniki. Mam brac duphaston 2x dziennie i luteine dopochwowo na noc. Ciaza jest conajmniej tydzien mlodsza. Bylo widac pecherzyk i tzw. sygnet w srodku :) Okazalo sie tez, ze mam torbiel na prawym jajniku ale lekarz powiedzial, ze to normalne w ciazy i po prostu bedzie trzeba obserwowac. Chcialabym juz byc po wizycie z midwife bo wiem, ze sie zajmna mna dokladniej prze to ,ze mialam porod w 26 tygodniu no i ruszy sie cos ze szwem na szyjke itp. Robilam sobie tez wymaz z szyjki ale na szczescie wszystko Clear :)

Do góry