reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dziewczyny mam pytanie mierze moje ph i na codzień jest 4.5 a jak użyje sylk to spada ph wiec na mnie działa:-)
ostatnio po serduszkowaniu mierzyłam i był powyżej 7 wiem ph spermy lecz co 0,5 h mierzyłam i co pół godziny sylk (1 nacisnięcie na palec) i bardzo pomału ph spadało
wiec pytanie czy mam używac sylk przed przytulańcami żeby spadło do 4 albo i poniżej ph czy tylko po :tak:

a jeszcze jedno co to za minerały i jony oraz hormony? jak je sprawdzac
ja w tej chwili biore witaminki które mi polecaliscie badam ph za 2-3 będą testy owulacyjne no i staranka bym chciała 0+12 :-)

mamawczesniaka, proszę bardzo :-)

Tabela staraczek, które uwzględniły minimum 5 z 7 czynników, w tym uwzględniły dietę i pH:
L.p.​
Nick Planowana płeć Czy udało się
1​
Piranha dziewczynka
TAK
2​
Noemi dziewczynka
TAK​
3​
Nullka dziewczynka
TAK​
4​
Truskafffka dziewczynka
TAK​
5​
Magda UK chłopiec
TAK​
6​
Czarna chłopiec
TAK​
7​
Elmo chłopiec
8​
Ewelin dziewczynka
9​
Mamawczesniaka dziewczynka
Dotychczasowa skuteczność 100%

klaudia, jeśli przed staraniami pH jest w przedziale 4-4,5 to nie trzeba zakwaszać. Odczyn nie może być niższy jak 4 gdyż takie pH jest zabójcze dla plemników. Podaję raz jeszcze tłumaczenie z in-gender odnośnie 7 czynników:

1) pH - dotyczy to pH wynikającego z diety, hormonów, jonów, suplementów i irygacji. Irygacje nie są tak dobre jak zmiana pH poprzez preparaty przyjmowane doustnie.

2) Minerały - należy zwracać uwagę na wapń, magnez, sód i potas. Minerały powinny być przede wszystkim dostarczane w diecie a na drugim miejscu w suplementach.

3) Dieta – jeden z najważniejszych czynników w planowaniu płci.

4) Hormony - są kontrolowane przez suplementy oraz dietę. Badania pokazują, że odgrywają one ogromną rolę w planowaniu płci.

5) Suplementy - zostały umieszczone jako jeden z 7 czynników gdyż mają duży wpływ na pozostałe czynniki.

6) Odległość od owulacji - wiele badań wskazuje na to, że nie ma ona znaczenia ale ostatnie 3 badania pokazały, że jednak może mieć znaczenie.

7) Jony - wpływają na polaryzację komórki jajowej oraz pH.

Ostatnia edycja:
Piranha dziękuje Ci serdecznie jak tylko przyjade z nowiecki od mojej szwagierki bede kontynuowac czytnie itp
W sobote zostałam ciocia Maksia 3 syn szwagra i szwagierki(szwagier do końca miał nadzieje na córe mało kiedy facet chciałby miec 1 córe a u nich same chłopy ) może na sie uda córa bo już 2 chłopów też mamy
:-)

Piranha kochana brałam B complex...ale jak urolog zabronił mi łykać bo nie dobra jest dla nerek...dla kamicy !!! Więc przestałam łykać :-(
A myślisz że B 100 by coś pomogło ??? Czyli nie mam szans zajść w takim razie w ciążę ??? Ja już mojego chcę wysłać na badanie nasienia...ale to lekko skomplikowana sprawa :baffled:
Napisz kochana co o tym myślisz...i z góry wielkie dzięki za wszystko
Ty nasza dobra duszo !!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej babeczki.

Ewelin kurde tak bardzo przezywam to ze juz jutro sie dowiesz byc moze, przepraszam ze malo sie odzywam ale w pracy nie mam teraz mozliwosci a po pracy to wiecie jak jest, wiedz ze calym sercem jestem z Toba i mocno Ci kibicuje. Pewnie ze najwazniejszy zdrowy bobas i tego Ci zycze najbardziej ale jak bedzie córeczka to juz pełnia szczescia! Kciuki za jutro &&&& bede z Toba myslami.
Oczy niebieskie wszystkiego najlepszego, zdrówka i spokojnej ciazy przede wszystkim, no i zdrowego wymarzonego syneczka!
Roszpunka buziaki dla małego Smyka! :-)
Daria zycze Ci zdrowej spokojnej ciazy, choc kompletnie sie z Toba nie zgadzam, uwazam ze strzezonego Pan Bóg strzeze, to jednak mam nadzieje ze to Ty w tym wypadku masz racje i faktycznie jestes nie do zajechania.
Airfix no to wielkie kciuki za zdrową córeczke &&&&, moze akurat bedziesz miala to szczescie i po prostu sie uda! Dobrze ze czekasz z wizyta, juz nie moge doczekac sie pierwszej foty ;-)
Misia wzruszylas mnie, nadal bede trzymac za Ciebie kciuki, kazdy zasluguje na spelnienie marzen. Ciesze sie ze doszlas do takiego etapu, to bardzo wazne umiec pogodzic sie z sytuacja, wtedy swiat wyglada inaczej i moze akurat jak nie bedziesz myslec to sie uda? Tego Ci zycze z calego serca, przytulam.
Piraniu kochana chetnie oddalabym Ci troche slonca, u nas nadal upał i susza. Ja osobiscie mam po czubek nosa tego goraca. Wiem ze jest lato, kocham lato ale w tym roku mam dosyc. Fajna tabelka, tez mysle ze statystyki nalezy prowadzic w oparciu o wiecej czynnikow. I bedzie mi bardzo przykro jesli zepsuje Ci ta tabelke :-( oby nie.
Myszka &&&&& za nowy cykl!!!
Elle
Antosia

odezwijcie sie!

A ja musze wam powiedziec ze chyba czuje juz ruchy. Jestem tym bardzo zaskoczona bo w pierwszej ciazy czulam dopiero w 19 tyg wiec poczatkowo myslalam ze to jelita, ale mysle ze to jednak to. I jestem z tego powodu mega szczesliwa :-)

Pozdrawiam was serdecznie!

ok czyli to co my stosujemy ; dieta, tabletki ,na hormony ? hmm żeby nie było testosteronu to tak i teraz na prolaktynę
jony no jestem na wyspie więc wody tu pełno i słońca również :-) PH idealne 4,5 cały czas nawet za bardzo nie wzrasta ciut przed okresem ściemniało, więc chyba pełną parą na dziewczynkę a w tym miesiącu to nawet kalendarz chiński jest po mojej stronie :-)
czy jeszcze jakiś warunek muszę spełnić?

Elmo ty nie masz się co przejmować chłopak i już najważniejsze że zdrowy

Ostatnia edycja:
elmo ale Ci zazdroszcze, ze juz czujesz dzidzie. Ja tez w pierwszej ciazy bardzo wczesnie czulam kopniaki - okolo 13 tygodnia. Mi dzis strasznie dokuczaja wzdecia/zgaga/zatwardzenie... tak mi brzuch wywalilo od tego, ze wyglada jak w 3 miesiacu co najmniej. ehhh

czy jeszcze jakiś warunek muszę spełnić?
TAK! serduszkowac ile sie da!! :) Mocno trzymam kciuki za Ciebie kochana!

Ostatnia edycja:
reklama
witam

Ewelin trzymam rowniez kciuki za jutzrejsze usg :-)
Oczy niebieskie wszystkiego najlepszego,spelnienia marzen !!!:-)

Airfix ja w tamtym cyklu mialam problemy z ph lekarz mi polecil wsydzic pol tabletki witaminy c ale tak pare godzin przed staraniami najlpiej rano a wieczorkiem sexik,mi ladnie obnizalo :tak:

Daria a ty gdzie w niemczech mieszkasz i jak dlugo?
Piranha ogromne wielkie dzieki za twoje porady i uczestniczeniu tu na forum,duzo nam pomagasz :-)

Ja tez wczoraj mialam wizyte u gina ;)
Potwierdzil ze jajeczko peklo okolo 20 godzin temu czyli jakos w nocy z niedzieli na poniedzialek.
W poniedzialek strasznie to odczulam mialam straszne bole brzucha ,ale dzis jest ok :tak:
Powiedzial ze sa duze szanse,no zobaczymy.
Od czwartku codziennie sex ph niskie przed staraniami jedynie po wysokie ale wydaje mi sie ze to plemniki bo sperma mojego m jest okolo ph 7,Ja potem tez takie mialam.aplikowalam sylk po okolo dwoch godz 1 ml irygacji.

Myslicie ze sa szanse na coreczke ,wiem ze zawsze sa ale co wy o tym myslicie?

A i teraz jestem na progesteronie 3x1 dopochwowo.
Mozecie mi obliczyc tego jonasa???Co w tym jest potrzebne,znam chinski ale tego nieznam:no:
pozdrawiam serdecznie

Ostatnia edycja:
Do góry