reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Jarzebinka ...jak tam ? zakupy udane? A w ogóle na jakim etapie sa twoje starania ?

Jeśli chodzi o tego linka z góry to mnie sie tam niestety nie zgadza :(.

a mnie nie pozostaje nic innego jak czekać przynajmniej do 1 listopada ...albo i dłużej na jakieś wieści

Ania .. tu masz linka z przetlumaczeniem...
Przetłumaczona wersja strony http://lunarium.co.uk/jonas.php:*
Medio nie ... w drguich rubrykach wpisujesz date domyslnego obliczenia poczecia.. i oblicza wszystlie mozliwe daty poczecia w roku..:-) i wtedy sprawdzasz kidey bylo poczete i czy sie zgadza;-)

Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale jeśli u mnie wyszło że 6 marca o godz 1:44 powinno byc zapłodnienie z którego wyjdzie dziewczynka, no to jedynie mogę stwierdzic że w tym dniu nie miałam zapłodnienia. Przy Marcinku wychodzi mi tylko data z końca wrzesnia lub końca października a mały został poczęty na początku października. Ta metoda jest podobna do tej twojaplodnosc.pl tylko trzeba wcelowac konkretnie w te trzy dni. Ja w żadnym przypadku nie strzeliłam, zresztą nie wierzę w żadne takie wyliczenia i tablice bo to mi się nie sprawdza. Natomiast metoda im dalej owulki dziewczynka, im bliżej chłopiec - sprawdzsiła mi się w 3 przypadkach, czyli u mnie w 100%. W żadnej innej metodzie mi sie tak nie sprawdziło, przewaznie jest na odwrót.

U mnie sie zgadza bo w tym miesiacach byli chlopcy poczeci:-D:-);-)
pozdrowinka:))))

Ania... to królewna bedzie dużą dziewczynka;-) Ojj Ty bidulko nadzwigasz sie;-) ale juz nie dlugo:sorry2: .. Buziaczki

Sylwia z tego co ja rozumiem to nie chodzi o cały miesiąc tylko własnie o konkretny dzień i nawet godzinę i jak planujesz dziecko określonej płci to musisz serduszkowac własnie tego dnia który Ci podaje ten kalendarz i tu musiały by się wypowiedzieć dziewczyny które w podanej dacie miały zapłodnienie.

Ania... ja az dokladnie nie wiem daty zapolodnienia:-) ale miesiac dany sie zgadza:-D Ale to tylko zabawa...bo nie wierze w te wyliczenia..;-) Zreszta tam tez pisze ze trzeba znac matki godzine urodzenia zeby to bylo wiarygodne..Ale najbardziej wiarygodna to sama natura;-) A co ma być to będzie:tak:
A w tej stronce "twoja plodnosc" mi sie nie zgadza:-)
Milej nocki wszystkim:-)

Sylwia z tego co ja rozumiem to nie chodzi o cały miesiąc tylko własnie o konkretny dzień i nawet godzinę i jak planujesz dziecko określonej płci to musisz serduszkowac własnie tego dnia który Ci podaje ten kalendarz i tu musiały by się wypowiedzieć dziewczyny które w podanej dacie miały zapłodnienie.
Ania.. mi sie tez tak wydaje... że danego dnia i o danej godzinie trzeba seduszkowac..ale co jesli wtedy nawet TYCH dni nie bedzie..np.. bedzie wtedy @@@:szok::-D jakies to pokrecone:rofl2:

reklama
Jarzebinka ...jak tam ? zakupy udane? A w ogóle na jakim etapie sa twoje starania ?

zakupy udane - dywanik i pojemniki juz są, teściu dzwonił,że łóżeczko i komoda do połowy listopada też będą gotowe, więc super :tak: .... przynajmniej jeden pokoik będie umeblowany na dzień dobry ........ :tak:

a staranka, na chwile obecną juz po tym najlepszym okresie, teraz pozostaje tylko oczekiwanie gdzieś do 10/11 listopada, i wszystko będzie jasne .................... :tak::-D:tak:

miłego :rofl2:

Do góry