reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ojej ale się postów namnożyło!
Anka34 - ja w zasadzie nie wiem dokładnie kiedy mam owulację, zakładam tylko ze jest to 13 dzień bo to poowa cyklu. A z tym, ze po owulacji jest większa szansa na dziewczynkę to mnie zaskoczyłaś, byłam pewna że tylko przed. Piszesz, ze jeśli jajeczko jest jeszcze gotowe do zapłodnienia to śluz nie przepuści plemników męskich a czy z reguły nie jest tak ze ten śluz powinien być jeszcze trochę po owulacji?
Jarzębinko jaki sympatyczny chłopczyk :happy:

o ho ho i wątek wrócił na swoje tory czyli planowania płci ....... :tak::-D:tak: witam z rańca ........

dziękuje w imieniu synka :tak: a od środy będzie juz prawdziwym przedszkolakiem, bo mają pasowanie na przedszkolaka :tak: i oczywiście potrzebny strój galowy a nie mam pojęcia czy takowy mam zapakowany u znajomych czy gdzieś w piwnicy................... takie życie na kartonach :baffled:

Anka, dzięki za cenne wskazówki, teraz muszę je pilnie jeszcze raz przestudiować to w następnym miesiącu będę mądrzejsza.............. :tak:

pozdrawiam Wszystkie i życzę miłego dnia ..... :rofl2:

Aniu, tak naprawde to nie celowalismy....wszystko nam już jedno czy bedzie chłopiec czy dziewczynka...owulka może być przed, po albo w trakcie bóli owulacyjnych więc sie tym nie sugerowałam, testami też nie...wyszły balde....po prostu podziałalismy i tyle :-) w dniach których byłam w stanie sie przytulać...

Cześć dziewczyny, im więcej tu czytam , tym bardziej sobie uśiwadamiam , że ja chyba w tym miesiącu dwóch kreseczkek wymarzonych nie zobacze:-(.Mimo , że zaprzestałam starań przy dwóch mocnych krechach , to na moje obserwacje chyba przesuneła mi sie owulka a co za tym idzie chyba za wcześnie zakończylismy starania. Dzisiaj mam biały sluz wiec chyba cos podziałamy , ale czy to jeszcze jest szansa ...czas pokaże ...

Mediuś kochana przeciez Ty na końcu zrezygnowałas z płci i sama pisałas że strzeliłas w sama owulkę.

Aniu niby tak jeśli chodzi o te metodę;-). Zaufałam metodzie elektryczności i tej senals, i jeszcze zapłaciłam za kalendarzyk, no i tej księzycowej a we wszystkich wychodziła córka, więc chyba ta metoda co do dnia owulki, czyli min 2-3 dni przed na córe jest najbardziej wiarygodna.
Ach było trochę płaczu, ale teraz nie chciałbym by mój Karolek okazał się babą:no::no::no:.

Jestem bardzo szczęśliwa, choć nie wiem czy to drugie moje dziecko będzie miało równie złote serce jak i pierwsze o czym marzę.:happy:

POMOCY , teraz to juz zgłupiałam, wiecie co? z ciekawosci zrobiłam sobie test owulacyjny...jeszcze mi zostały , a w razie czego nie zamierzam ich juz w przyszłym cyklu testować i znów mam dwie grube krechy...a przeciez były takie 23 . 10 , potem znikły ...jak to mam rozumieć??czy to normalne???:-(

POMOCY , teraz to juz zgłupiałam, wiecie co? z ciekawosci zrobiłam sobie test owulacyjny...jeszcze mi zostały , a w razie czego nie zamierzam ich juz w przyszłym cyklu testować i znów mam dwie grube krechy...a przeciez były takie 23 . 10 , potem znikły ...jak to mam rozumieć??czy to normalne???:-(
Ponoć przy ciąży testy owulacyjne wychodzą również dodatnio, ale tu u Ciebie to chyba za wcześnie na to, nie wiem, a jaka masz temp- nie wiem czy mierzysz rano?

Beatko a jak tam Twój zdolny synuś, zaprowadzasz go do szkoły czy chodzi sam? A mężuś jak się sprwauje? Mam nadzieję,że pozałatwialiście wszystkie sprawy i że wszytsko udało się wam z korzyścią.;-)

reklama
Do góry