reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antosia dziękuję za udostępnienie wykresu :tak: zobaczysz że owulka była i widzę codzienne staranka więc trzymam &&&& mocno i nie puszczam. oby teraz nam sie poszczęściło :-)

reklama
Matik, na pewno będzie dobrze i nie zobaczysz @ przez wiele wiele miesięcy :tak: Nie stresuj się, szkoda dzidzi :tak:

Ja miałam termin wczoraj, ewentualnie byłby jutro, bo myślę że owu miałam ok. 18dc a u mnie maksymalnie FL trwa 14 dni. Jutro rano robię kolejny test, żeby był już wyraźniejszy, bo jak przystawiłam mojemu mężowi pod nos tamte bladziochy to pytał "Ale na pewno? Jesteś pewna?" ;-)

Ewelin, ja też myślę że to dziewuszka Cię tak męczy w tej ciąży, zabiera Mamusi urodę (i zdrowie :-p).

witajcie dziewczynki, trzymam kciukasy za wszystkie wasze II kreseczki, a co do mdlosci, wczoraj miałam okropne, a to prawda ,ze przy dziewczynce się czlek gorzej czuje, ja na w 13/14 tc miałam już przy córci 10 kg na plusie, a tu mam 1,5 kg dopiero.

dziewczyny uzupełnienie tabelki, termin porodu mam trzy 6, 8, albo 15 luty, będzie chłopczyk, Szymon, albo Mikolaj, buzki
acha chciałam dziewczynke tak bardzo mocno :-(

Ostatnia edycja:
Witam sie wieczorowo.

Dziewczyny podczytuje was na biezaco ale na odpisywanie czasu brak.
Mysle o was caly czas i nieustannie za staraczki trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :tak:
Mega sie ciesze z nowych ciezarówek, naprawde super.

Antosiu Krystianmartin Elle Maggie Lukaa Mamakaja i caaaaaala reszta mam nadzieje ze szybko do nas dolaczycie! &&&&&

Ewelin wspolczuje. U mnie juz lzej, mdlosci tylko delikatne i tylko wieczorkiem, czasem juz nie odczuwam. A z tym puchnieciem to tez przekichane, moze troszke przez te goraca, juz niedluga bedziemy sie cieszyc jesienia. Ja bardzo lubie lato, uwielbiam, ale w tym roku wyjatkowo mnie zmeczylo. A tu jeszcze planujemy wypad na zalegla Chorwacje... Mnie za to od dwoch dni strasznie boli zoladek, dzis to juz myslalam ze zjade. Oczywiscie uciska mi to jakos na caly brzuch ze czuje bol az do krocza. Najlepiej mi w pozycji lezacej :tak: hehe. Trzymaj sie, ale dziewczyny maja racje to wszystko na coreczke, mi w ciazy z Zuza mdlosci dokuczaly duuuuzo mocniej i bardzo dlugo, prawie do polowy :baffled: :baffled: to bylo straszne. Nawet nie wiesz jak czekam na tego 19tego.

Dobrej nocki dziewczyny.
I pamietajcie ze caly czas wam kibicuje i podczytuje, pozdrawiam.

Dobry wieczor!
a to prawda ,ze przy dziewczynce się czlek gorzej czuje, ja na w 13/14 tc miałam już przy córci 10 kg na plusie, a tu mam 1,5 kg dopiero.
Niestety nie jest to regula, ja z pierwszym synem przytylam ponad 20kg (z tym ze on sam wazyl przy urodzeniu 4,750), gdzie przy drugim na poczatku ciazy chudlam i przytylam okolo 10kg.
Zrobilam test na ph, niestety moje paski nie sa takie dokladne. Kolor byl zblizony do dwoch wynikow...3 i 4, takze zakwaszenie jest. Natomiast moj malzonek ma ph spermy 8.

:) dziękuję raz jeszcze za wszystkie gratulacje :)
dzisiaj akurat spotkałam trzy osoby i trzy gadały o planowaniu córki, każda oczywiście o odstepie, no kurcze, nikt nic nie wie, że sie staramy, że ciąża i taki zbieg okoliczności. Agrrrrr ale nie dam sobie popsuć dzisiejszego dnia!
Tylko czuję, że to będzie mi towarzyszyć już do kwietnia albo i dłużej

no nic, ogólnie jeszcze do mnie nie dociera, ale cieszę sie bez względu na płeć, jednak jak będzie zdrowa córa to skoczę do sufitu :D

Krysianmartin niedobrze, że tak długo plamisz, oj. Ja przepraszam, nie pamiętam już co bierzesz co nie, mogę Ci tylko powiedzieć na moim przylkładzie edynie, że mi pomógł castangus, ale w podwójnej dawce, to był mój pierwszy cykl bez plamien.
ale pewnie bez specjalisty sie nie obejdzie...

Elle :) trzymam kciuki za Ciebie teraz!

Roszpunka tp mam na 16.04 :)

Ewelin no niby wiem, że dużo, ale... no teraz już nie mam wpływu, teraz to sobie mogę myśleć co bym zrobiła inaczej, ale nieważne, cieszę się i już.

Lukaa kciuki, niech wszystko będzie dobrze u Ciebie!

Kasoku z tym gorszym samopoczuciem to nie wiem, ja z synkiem czułam się fatalnie, choć nie miałam wymiotów czy coś. A teraz normalnie zacznę o nich marzyc by tylko się łudzić, że to dziewczyna :D
a Ty jesteś już na 100% pewna, że to chłopiec?

Elmo super że planujecie wypad na chorwację :) Odpoczniesz i zrelaksujesz się i wrócisz zadowolona :):)
Polisia ładny suwaczek :)trzymam kciuki za córcię, różnicę wieku będziesz miała niedużą to super :)

Witam z samego rana :-D
Przed chwilą powtórzyłam test, z ciekawości zrobiłam dwa bobo-testy o różnych czułościach. I powiem tyle, że te 10 to o kant tyłka można rozbić:
25 - piękna krecha tylko trochę jaśniejsza od kontrolnej
10 - tylko cieniutki bardzo bardzo blady cień, który pojawił się dopiero po 3 minutach :eek:

Witam z samego rana :-D
Przed chwilą powtórzyłam test, z ciekawości zrobiłam dwa bobo-testy o różnych czułościach. I powiem tyle, że te 10 to o kant tyłka można rozbić:
25 - piękna krecha tylko trochę jaśniejsza od kontrolnej
10 - tylko cieniutki bardzo bardzo blady cień, który pojawił się dopiero po 3 minutach :eek:

gratuluje:)

reklama
ja to w takiej ciazy jak z nadia to bym mogla chodzic ciagle zero jakiegokolwiek objawu brzucha prawie w ogole figura rewelacja samopoczucie ekstra , z colinem to nawet nie wspominam bo taka masakra :-p a teraz tez nie czuje ze ciaza tylko czasami moja twarz wyglada okropnie :szok: no i brzuch widac :) a tak to super :)

araki ty starania na corke?

Ostatnia edycja:
Do góry