reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Do tabelki ciężarówek dodam kolumnę z terminem kolejnej wizyty, będzie łatwiej się połapać :tak: Czekam na dane od was;-)

araki
, może spróbuj tabletek z imbirem na mdłości.

ewelin,to ci synuś dowalił hihi :-) Niech wypluje te słowa.Zaraz dowiemy się, że będzie córeczka, jestem tego pewna:tak:

Piranha, to było na etapie, kiedy jeszcze nie planowałam dziecka, więc nie przejmowałam się tym za bardzo, ale i tak wiadomość gin "na pewno nie jest pani w ciąży" trochę zabolała.

imbir nie jest wskazany w ciąży a małe łyczki wody? mi jest lepiej

Polisia super ja też właśnie na to czekam teraz i dopiero będę tak na 100% pewna
wczoraj 24dc , 11dz po owu , termin niby będzie o ile będzie ok na 22.04.2014 a moje dzieci 08.04.2002 jakiś system 2 mnie prześladuje czy jak?:tak:

Co do moich staranek to
1.dieta- kefiry, jogurty, serki , ogórki , kurczak
2 witaminy z cytrynianem ilości takie jak przez Was proponowane prócz kwasu foliowego dużo mniej
3.mydło do higieny intymnej Lakto.. plus 3,5 PH
4,Sylk przed i po ;) i aż do owu i nawet 1 dzień po owu ,
5.cola bez cukru 0,5 dziennie ,
6,mąż to samo
nasze PH 4/4,5 męża 6 nawet po staraniach nie wzrastało
Ale to oczywiście na 100% jak ok nie przyjdzie :sorry2:

Daria, to może być skłonność genetyczna (choć moja mama po ciąży bliźniaczej i dwa razy większym brzuchu nie miała żadnej przepukliny, siostra bliźniaczka też miała przepuklinę po 2 ciążach ale już ją usunęła operacyjnie), może mój niedobór witaminy D, licho wie, mięśnie rozeszły mi się jeszcze w ciąży a objawiało się to tym, że przy napięciu mięśni brzucha tworzył się taki "trójkąt", powięź mięśniowa być może też pękła wtedy a być może już po porodzie. Rozejście mięśni po porodzie to dość częsta sprawa, odpowiednimi ćwiczeniami można sprawić, że mięśnie się znów zejdą, gdy jednak pęknie powięź mięśniowa to wymaga to już operacji. Co do uczucia parcia na pęcherz to raczej z łożyskiem nie ma to nic wspólnego, po prostu macica na początku jest nisko i ciśnie na pęcherz (a w kolejnych ciążach jest ona często coraz niżej więc może bardziej uciskać pęcherz, u znajomej po kolejnej z rzędu ciąży macica zaczęła wypadać tak że szyjka wychodziła na zewnątrz) i w kolejnych tygodniach podnosi się co spowoduje później zgagę gdy zacznie uciskać na żołądek :-)

Krystianmartin, ciekawe skąd tak niski progesteron, może powtórz badanie w połowie FL by zobaczyć czy to była jednorazowa sprawa? Może spróbuj tym razem z Duphastonem, (dydrogesteron wchłania się dużo lepiej jak progesteron)?

Ostatnia edycja:
O matko! Nie nadązam dzis za wami.

Elle &&&& za piekna owulke!
Daria ja tez jestem po cc. Nie bylo tak zle, ja to bardzo zle znioslam psychocznie bo cala sytuacja mnie zaskoczyla ale fizycznie bylo niezle. Tydzien po porodzie poszlam do kosciola wyprostowana z plaskim brzuchem, wszyscy byli w szoku. Nie martw sie na zas.
Pirania no to niezle musisz sie cieszyc ze Kaja tak ładnie łapie słowka, super, ciesze sie razem z Toba. A bedzie jeszcze lepiej, spryciulka mała :tak:

To opisuje swoje :)
ja czuję, że jednak będzie chłopiec, mam nadzieje, ale trochę ovu mnie wyprzedzilo o jeden dzień, no ale zerkajcie:

co spełniłam:
1. Dieta w 70-80% unikałam produktów zakazanych, ale czasem zjadłam wołowinę, a tak to mleko, jogurty, truskawki, ryby, kurczak i jakieś neutralne warzywa. Do picia cola zero, muszynianka wapniowo-magnezowa lub kawa inka z magnezem ;)
2. Ph miałam 4-4,7 przed starankami 1-2 kropli sylku i po co 30 minut przez 4 godziny.
3. Suplementy: cytrynian wapnia z magnezem 2lub 3 tabletki, żurawit 1-2, wit b complex 2 tabletki, wit c100 x 1 tabletka i to każdego dnia do ovu+4dni a potem ciut zmniejszylam dawki
4. Castangus 2 tabletki co rano
5. Miałam tez jonowa bransoletkę
6. Staranka były co 2 dni a blisko ovu chciałam skończyć na 2 dni przed ale wyszło 1 dzień przed co mnie najbardziej martwi. Ogólnie staranka miałam 18 i 19 dc a ovu 20 starałam się dopóki testy ovu były negatywne. W poprzednich cyklach ovu miałam dobę po teście lh pozytywnym a w tym wychodzi, że miałam tego samego dnia i to mnie może zgubić ;(

czego nie spełniłam:
kalendarz chiński, fazy księżyca, No i ten odstep od ovu

Uffff to tyle. Teraz jestem podekscytowana ciążą ;) ale pewnie będe się z czasem bardziej zamartwiać szczególnie tym odstepem ;) ale teraz to już ;))))

ja nie zachowałam odstępu 1 3 dni przed , 2 w dzień, 3 1 dzień po zobaczymy kto był szybszy
ja chciałam max zwiększyć szanse na dzidzię obojętnie której płci ale było by miło na dziewczynkę

dziekuje kochane za dobre słowa:)

polisia meeeeega gratki:)

daria luty to fajny miesiac:)
elmo antosia czekam razem z Wami na informacje o płci, oby szczescie Wam dopisało! trzymam kciuki:)

rozmawiacie o brzuchach, wiec ja mialam 2 razy cc, za pierwszym razem brzuch sam zniknal nie wiem kiedy i szybko wrocilam do wyjsciowej wagi, a teraz jest gorzej, brzuch wciaz mam, na imprezy musze zakladac gorset wyszczuplajacy,a przy takim upale jest niwygodny:( zostało mi jeszcze 5 kg do wagi sprzed ciazy, ale ciezko nad tym pracuję, nie jem po 17, zero słodyczy, aerobik 3 razy w tyg i do tego cwiczenia w domu, męczę sie, a waga baaardzo powoli spada

reklama
pregnantt.gif
CIĘŻARÓWECZKI
enceinte2.gif

NICKOMTPCHCĘMAMTERMIN WIZYTY
Elmo14.02.2014chłopca29.08.2013
ewelin0020.02.2014dziewczynkę
mamawczesniaka7.07.201318.04.2014dziewczynkę
daria0607?
araki12.07.201321.04.2014dziewczynkę2.09.2013
polisiadziewczynkę
Matik201222.04.2014dziewczynkę