reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Polisia jeszcze raz gratuluję!!!
Lukaa trzymam za Ciebie mocno && żebyś się nie bała. Zobaczysz że wszystko będzie dobrze!!
Elmo Twoje usg wielkimi krokami się zbliża:tak:Ja akurat będę na urlopie, ale podglądać będę was jak tylko czas mi na to pozwoli;-)
Klaudia tulę mocno. Następny cykl będzie szczęśliwy!
Piranha u mnie to chyba już jest po owulce bo tempka rośnie:tak: A czy temperatura zawsze odzwierciedla przebytą owulację? Mam nadzieję że nic złego się u mnie nie dzieje, bo boli mnie podbrzusze i lędźwie:-(
Mama kubulki fajnie że zaglądasz. Całuski dla synusiów :*
Ewelin Twój syn niech głupot nie gada bo braciszka już ma. Trzymam za wizytę i potwierdzenie że w brzuszku mieszka piękna księżniczka!
Krystianmartin życzę zdrówka! Dbaj o siebie, a z Danii przywieź fasolkę!
Dorcia z tego żywiołu musi wyjść ciąża!!!
Elle fajnie że jeszcze działaliście:tak:z tego też wyjdą dwie kreseczki

reklama
Ewelin no glupio wyszlo z tym synem. I podziwiam Cie ze tak dlugo im nie powiedzialas. Moja Zuzia jakos tak z jednej strony nie potrafi zrozumiec ze nie moze skakac mi po brzuchu bo tam jest dzidzius z drugiej tak bardzo czeka na rodzenstwo. Pierwsze o czym dzis rano pomyslalam to o tym snie a pozniej o Twojej wizycie za tydzien. Wiesz co zycze Ci zebys juz dowiedziala sie ze masz coreczke, bo powiem Ci ze najwazniejsze zeby bylo zdrowe i na ta wiadomomosc czeka sie najbardziej ale jak juz sie dowiesz ze wszystko dobrze to zaczniesz swirowac jak ja. Zatem oby Ci lekarz powiedzial juz ze w Twoim brzuszku mieszka dziewczynka! Wspolczuje Ci powrotu mdlosci, tez mialam taki nawrót ale znow jest lepiej. Zaczynamy 14 tydzien, juz bedzie tylko lepiej ;-)

Kurde dziewczyny siedze w pracy i pisze post 2 godz jak w goncu chce wyslac to mnie wyloguje :) no nic czytam dalej co tam produkujecie :-)
Acha Ewelin tak ja wizyte mam 29 sierpnia.

Ja mam córke kwietniowa i uwazam ze to swietny czas na urodzenie dziecka. Tez nie chcialabym byc latem w ciazy. Teraz mialam plan ze drugie dziecko tez bedzie z marca kwietnia wiec zaczelismy starania miesiac wczesniej no to bedzie dzidzius lutowy.

Krystianmartin martwią mnie te Twoje plamienia :( fajnie ze jestes. Ja i tak uwazam ze powinnas zacza od znalezienia dobrego specjalisty, moze wprowadzic jakas suplementacje wzmacniajaca mezowi. Ale wiem ze pewne decyzje, pewne rozmowy nie sa latwe. Trzymaj sie. Ja czuje sie lepiej, dzieki ze pytasz. Widzisz jak zasuwa suwaczek. Jeszcze 2 tyg i moze sie dowiem, ale juz teraz na sama mysl o tej wizycie skreca mi kiszki z nerwow.

Lukaa kochana powodzenia! Wierze ze sie denerwujesz ale dasz rade. Badz dzielna, bedzie dobrze!

Antosia tempka tak jak myslalam poszla dzis w gore zatem fajowo &&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Polisia jeszcze raz OGROMNE gratulacje! piękna gruba kreska :tak: czekam na opis Twoich staranek :-)
Ewelin już się nie mogę doczekać Twojego usg, czas tak szybko ucieka... oby te mdłości córeczka powodowała to nawet z nich będziesz się cieszyć ;-) a synkowie na pewno ucieszą się z malutkiej księżniczki zobaczysz :-) jeśli chodzi o mnie to wczoraj były staranka i wydaje mi się że owulka dzisiaj albo jutro sama do końca nie wiem :sorry2:
Antosia jak tempka będzie u Ciebie rosnąć to ovufriend wyznaczy Ci owulkę na sobotę lub niedzielę. a kiedy ostatni raz działaliście? może jakiś żeński plemnik przetrwa do tego czasu ;-) ja Tobie także życzę żebyś ujrzała w tym cyklu II kreseczki bo wiem jakie to wszystko męczące i w ogóle... a u mnie no zobaczymy w każdym razie już dzisiaj nie działamy bo mimo niskiego ph jakoś strasznie sie boję staranek w owulkę :sorry2:

Daria, w ustach Kai "Krzysiu" brzmi "ysiu" :-), przekręca słowa i upraszcza ja (np. kotek to "kote") ale nie od razu Rzym zbudowano :-), dla mnie to mega szok i miła odmiana, pamiętam jak Krzyś miał 1,5 roku i byłam szokowana gdy jego rówieśniczka na pytanie mamy "czy chcesz torta" odpowiedziała "tak", Kaja już teraz by tak odpowiedziała :-) Moja siostra miała i SN i CC i to pierwsze wspomina jako koszmar a drugie jako pikuś ale pewnie każdy przeżywa to inaczej, ona akurat poród miała ciężki i z komplikacjami.

Mama Kubulki, ale fajnie, że napisałaś, czas szybko zasuwa, wycałuj syneczka ode mnie.

Roszpunka, najczęściej ciąże biochemiczne ronione są z powodu ciężkich wad, ot taka szybka naturalna selekcja, dają jednak świadomość, że nasz organizm może zajść w ciążę.

Ewelin
, za tydzień to już na podstawie nuba będzie można coś wywnioskować :tak:, nasze kciuki będą z Tobą więc na pewno usłyszysz same radosne wiadomości!

krystianmartin, jak fajnie że piszesz, oby infekcja poszła precz. Słuchaj, a masz możliwość załatwienia sobie Luteiny czy Duphastonu by łykać je w dawce 2x1 w fazie lutealnej? Czy już może próbowałaś? Pytam bo te wykresy jakieś takie mało progesteronowe, sprawdzałaś kiedyś progesteron w połowie FL? Może jak raz z Duphastonem się uda? No i fajnie gdybyś namówiła M na L-karnitynę, dużo mężczyzn ją zażywa by zwiększyć spalanie tłuszczu nie wiedząc nawet jakiego kopa ona plemnikom daje.

Antosia, trzymam kciuki, kolejne tempki zweryfikują czy jest już po ale na razie dobrze to wygląda :-) Temperatura powinna rosnąć na skutek zwiększonej produkcji progesteronu przez ciałko żółte powstałe po owulacji, gdy jest niewydolność ciałka żółtego to wówczas tempki po owulacji mogą być za niskie.

Pirahna a jak brzuch po cc? bo po porodzie naturalnym w miarę się w ciąga a po cc? i czy mozna nosic ten pas poporodowy po cc?

ja teraz jade do polski to tez z nadia do logopedy codziennie bede chodzic bo jej duzo pomaga a tutaj w niemczech nie chce isc bo jest inna wymowa ;/ bo nadia mowi wszystko tylko ma problemy z tym k itp a czasami jak mowi szybko to nic nie rozumiem:-D

ewelin takie mdlosic mialam z colinem zapach miesa to mnie n=odrzucal w kuchni stac nie moglam ;/ ale w szczesliwym 16 tygodniu wszystko minelo :) ale zaczęła sie zgaga;/

a teraz w ogole na nic nie mam ochoty na co spojrze to w ogole mnie nie ciagnie ale to pewnie przez to bo marze o polskim naszym jedzeniu :-D maz do mnie mowi juz mi odbija z jedzeniem powiedzialam ze jak przyjade do polski to pierwsze co ide na hot doga :-D

Ostatnia edycja:
Piranha oczywiście brałam luteinę, progesteron w 22dc miałam 9,8 więc wiem że to nie rewelacja. luteinę brałam przez3 cykle i nic. teraz mogę tylko jogurt naturalny zaaplikować sobie. Może coś mi to da.
Elmo​ nie stresuj się bo to synusiowi szkodzi. Będzie dobrze zobaczysz. To już 13 tydzień wow, ale ten czas leci.

Daria, Krzyś ma problemy z głoskami, które wymagają pionizacji języka, np. z "l". Co do CC to jestem po dwóch a skóra na brzuchu się ładnie ściągnęła, nic nie wisi, dodam, że nie ćwiczyłam więc z ćwiczeniami byłoby jeszcze lepiej :-) Moim problemem jest niestety przepuklina pępkowa (zrobiła się pomimo bardzo mocnych mięśni brzucha) i będę musiała ją zoperować gdy już tylko dzieci nie będą wymagać dźwigania. Póki rana jest świeża to lepiej ją wentylować i nie owijać żadnymi pasami.

Piranha mam nadzieje ze lekarz najpierw mi powie ze dzidzia zdrowa a potem kto tam mieszka bo chyba jak elmo oszaleje z ciekawości. I cierpliwości Kaja powoli znacznie wszystko pieknie mówić , masz rację "nie od razu Rzym zbudowano".

a odnośnie odznaczania kiedy się pije alkohol, jak tutaj maran pisłała to faktycznie trzeba brać to pod uwagę. U mnie w szczęśliwym cyklu dwie temperatury przed nagłym spadkiem były lekko podniesione, a wtedy piłam wino i gdyby wziąć to pod uwagę to owulka wg fertilityfriend byłaby w 16 dc a nie 17 dc. Zreszta wogole nie powinnam pić alkoholu jak zaczęłam starania bo miałam świadomość ze moga zakłócić wykres, ale cóż byli gości a ja tylko człowiekiem jestem. Ale warto zwracać na to uwagę.

elle mi tez sie wydaje ze u Ciebie owulka albo w niedziele albo dzisiaj, czyli u Ciebie staranka do soboty? A masz rację jeśli to moja córa te mdlości powoduje to moga pozostać ze mna do 40 tygodnia.

daria ja z dwoma synami czułam się ekstra, w ogóle oprócz tycia i brzucha czułam się świetnie, gdyby nie ta ciąża wogóle nie wiedziałabym o jakich mdlościach dziewczyny piszą.

Ostatnia edycja:
krystianmartin, a ten 22 dc wypadał mniej więcej w połowie fazy lutealnej? Strasznie niski, może to jest powód? Może udałoby się z Duphastonem? Podobno dydrogesteron wchłania się dużo lepiej jak progesteron. W jakiej dawce brałaś Luteinę i czy to była wersja podjęzykowa czy dopochwowa? Te Twoje wykresy są takie małoprogesteronowe, może masz niewydolność ciałka żółtego i wystarczy wziąć większe dawki Duphastonu?

reklama
a od czego taka przepuklina sie robi? ja jeszcze mam nadzieje ze to lozysko sie podniesie ale jak by nie to wole sie dowiedziec co nieco o cc :) cwiczylam przed porodem teraz nie moge wiec mam nadzieje ze jakos ten brzuch sie wciagnie;/

a powiedz mi przez to ze to lozysko jest na dole moge co chwile latac siku ? bo w zadnej ciazy tak mi sie sikac nie chce jak w tej ciagle czuje jak bym miala pelny pęcherz ;/

Do góry