reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jarzębinko to świetna wiadomość, super, gratuluję.
Anuffi ja też planowałam córkę, a będzie drugi synek:) Można zawsze próbowac i planować, ale lepiej się nie nastawiać tak mocno lecz miec otwarte serduszko dla maleństwa bez względu na to jakiej jest płci.

reklama
Anufifi ja próbuję dopiero od 2 miesięcy ale nie kupowałam tych testów, jakoś nie mam do nich zaufania, na początku tego wątku czytałam jak dwie forumowiczki na podstawie tych testów planowały dziewczynki i pomimo dokładnego stosowania się do zaleceń obydwie maja chłopców. Moja metoda planowania jest dosyć prosta, mam cykle 26-28 dni, zakładam ze owulacja jest w 13 dniu wiec próbuję w 11 dniu, 2 dni przed, do tego jem duzo miodu i nabiału, piję wapno.
Mam jeszcze takie urządzenie do określania dni płodnych Indykator Płodności Donna ale to nic nadzwyczajnego.

Indygo , tez czytałam na początku te dwie historie jak miały byc dziewczynki a sa chłopcy :tak:
Z każdą kolejna waszą odpowiedzia utwierdzam się w przekonaniu , że nie ma co kombinować , albo przynajmniej zbyt kombinowac :-). dziewczynka czy chłopiec będzie wymarzone :) . Moich dwóch chłopaków nie zamieniłabym na tuzin dziewczynek , więc chyba sobie odpuszczam ...W tym cyklu już nie nawojuje ale w następnym zamierzam .Chyba mi już lepiej ...Bardzo wam dziękuje dziewczyny :-).
Chciałam też przeprosić wszystkie te które starają sie o swoje pierwsze dzieciątko. To musi byc irytujące czytac ze jakaś wariatka nma juz dwójkę i marudzi , że trzecią chce dziewczynke. Głupio sie czuję w stosunku do Was , ale jednoczesnie zyczę wam wszystkim powodzenia .wiara czyni cuda :tak:

Medio , oczywiście , że mam otwarte serducho czy to będzie chłopiec czy dziewczynka ...nie wyobrażam sobie że mogłabym nie mieć. Martwić się będe przy piątym jak nadal nie będzie dziewczynki :-D.

Asus ...ja też jestem z Krakowa :tak:. Obydwu chłopaków rodziłam w Narutowiczu i byłam bardzo zadowolona. Może to nie Wersal ale zdecydowałam głównie ze względu na lekarza . Tylko z tym jednym zamierzam rodzić wszystkie moje dzieci:-D. A i personel uważam bardzo dobry ...nie ma się czego przyczepić . Prześlij trochę pozytywnej energii , jestem blisko więc wyłapię :-)

anufifija ja mieszkam 40 km od Krakowa ale w związku z wykrytą cukrzycą ciężarnych jestem prowadzona przez poradnie diabetologiczną dla ciężarnych na Kopernika 15 i to z tamtejsi lekarze nakazują poród na Kopernika 23 . Podobno to nowoczesna i bezpieczna klinika . No cóż po moim tam pobycie (na II piętrze) stwierdzam że na pewno nie jest to nowoczesna klinika a tego super sprzętu na oczy nie widziałam , dlatego jak na tą chwilę uważam że lepszą opiekę będę mieć u nas w miasteczku , ale to jeszcze wszystko się okaże i ostatecznie zdecyduje stan zdrowia mojego maluszka - gdzie jemu lepiej będzie przywitać tan świat . Co do Narutowicza to sama się tam urodziłam , moja koleżanka w tym roku też tam rodziła i jest zadowolona tylko że ona podobnie jak ty ma tam swojego lekarza a ja nikogo tam nie znam . Jaęli wiesz to napisz mi czy w tym szpitalu mają dobry oddział neonantologi ? A co do pozytywnej energii to proszę bardzo : dawka skumulowana i wysłana ~~~~~~~ tylko z tego co piszesz to chciałabyś mieć córcie u u mnie ponoć tym razem zamieszkuje synek , tak że sama zdecyduj czy łapać czy nie :-)
Aniu a co u Ciebie ? Już długo się nie odzywasz - daj znać co u Ciebie - u Was słychać ? :tak:

Medio , oczywiście , że mam otwarte serducho czy to będzie chłopiec czy dziewczynka ...nie wyobrażam sobie że mogłabym nie mieć. Martwić się będe przy piątym jak nadal nie będzie dziewczynki :-D.
Czyli do pięcieu razy sztuka:-D:-D:-D, ja życzę by już teraz udało się wcelować w córcię.

Asusu Kopernika fakt nie grzeszy luksusem , ale sprzęt mają zecydowanie najlepszy , w razie gdyby działo się coś złego to z całego Krakowa tam wysyłają . Energie złapałam a co tam:-).
Medio tak trochę żartowałam z tym piątym , ale kto wie....;-).

reklama
Do góry