reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Elle dziękuję, ale jakoś tracę wiarę. Za to z niecierpliwością czekam na wasze sukcesy. Nie wiem dlaczego, ale jakoś nie liczę na ten cykl. Takie przeczucie, że nic z tego. Nawet tempka mierzona nieregularnie... a zresztą, nie wszystko można mieć

Hej :)

Codziennie Was podczytuję. Za wszystkie staraczki trzymam kciuki za dwie kreski, a za mamusie za bezproblemowe ciąże.

Daria, nie stresuj się. Wszystko zależy Kochana od owulacji. Ja w 5w4d miałam pęcherzyk 8mm., a w 7w3d maluch miał 8mm. Wszystko dlatego, że owulację miałam 18-19 dc. Lekarz wyliczał mi na podstawie "wymiarów" datę owulacji i wszystko się zgadzało co do dnia. Więc główka do góry :) Maluszek na pewno ma się dobrze :)

Krystianmartin i tak Cię podziwiam bo tak długo już czekasz i się nie załamujesz :tak: twarda z Ciebie babka. ja to zaraz się podłamuje i tracę nadzieję że nawet w kolejnym może się udać. chyba tą tempką nie ma co się aż tak sugerować, dlatego w sumie jeszcze wszystkie mamy szansę na II póki @ nie ma :-)

Elle wczoraj nie wytrzymałam i siknęłam ale nie z porannego...no i wiadomo JEDNA PASKUDNA KRECHA !!! I nawet cienia cienistego nie było !!!
Brzuch pobolewa na @ :no::no::no:

Antosia , Elle mocccno trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dorcia u mnie tak samo :-( pewnie @ się zbliża bo piersi mnie tak strasznie bolą że nie mogę ich dotknąć... brzuch na razie nie.
Ja i tak cały czas trzymam mocno kochana &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Daria w 6t5d 0,77 cm. Ale u mnie owulacja była juz w 13dc. Wierze ze sie martwisz ale napewno wszystko jest dobrze. Kiedy masz nastepna wizyte?

Dziewczyny nie wiem jak was pocieszyc. Oczywiscie poki nie ma @ nadal trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&& &&&&&&&&&&&&&
Kurde i pomyslec ze czlowiek sie tyle zabezpiecza zeby nie byc w ciazy a jak chce byc w ciazy to wychodzi jak wychodzi. Chyba jednak staranie o chlopca jest łatwiejsze, choc nie znamy efektu to i mi i Oczy niebieskie udalo sie od razu. Moze rzeczywiscie plemniki lubia wysokie ph? Ale w sumie Ewelin tez za pierwszym razem...
Bede wam caly czas kibicowac i nie spoczne dopoki sie wszystkim nie uda!!!

Cześć dziewczyny.
Ale naskrobałyście. Troche was podczytałam.
elmo, macy jetem jestem. Byłam dwa dni w szpitalu na badaniach. .est ich z 20 dlatego lekarz dał mi skierowanie do szpitala. Dowiedziałam sie że jestem na liście osób u których może wystąpić niedoczynność tarczycy. także narazie jest dobrze ale ze w ciązy zapotrzebowanie na hormony rośnie o 50% to gdyby organizm sobie nie dawał rady to bedziemy się wspomagać(tak powiedział lekarz).
Na HIV, cytomegalie i inne jescze niema wyników. napewno cukrzycy nie ma i tokso tez negatywne więc sie cieszę. Wkleje pozniej zdjęcie USg dzieciątka. takie ładniutkie, malutkie i moje.
elmo a ty sie nie lartw jednego chłopca na pewno będziesz miała. ja też staram sie w to wierzyć że sie udało tak jak to wcześniej ustaliłyśmy, poki co będę wierzyć.Ty masz za tydzień usg, może coś wypatrzysz.:biggrin2:masz racje leci ten czas, niby powoli a tu już początek 11 tygodnia. Z wami jest łatwiej, naprawdę ciesze sie że Ciebie, Was mam. A wczoraj w szpitalu słyszłam jak dziewvzyna krzyczał wniebogłosy podczas porodu, masakra, ja miałam dwa naturalne i mam nadzieje że ten też ale jak pomyśle o tym bólu az ciarki mi przechodzą.

matik barzdo mi przykro, trzyma za zastępny cykl,mam nadzieje że będzie owocny.
elle, antosia, dorcia i oczywiście krystian trzymam za was kciuki. krystian istne szaleństwo u Was i bardzo dobrze a fasolinka niech sie zagnieździ w brzuszku.elle,antosia tempka na bardzo wysokim poziomie i narazie nic nie zapowiada @ oby tak dalej.

a co do głaskania to chodzi o pózniejsza ciąże i zeby tak cały czas brzucha nie głaskać, jak to dziewczyny maja w zwyczaju bo wtedy można wywołać skurcze. A smarować ciało jak najbardziej, ja tez używam bio-oil.

a co dopołożnych to u nas nie można opłacic bo takowych do opłacenia nie ma. u nas lekarz prowadzący zajmuje sie ciąża i porodem. Ale słyszłam że w innych miastach to położna odbiera poród.

palaus witam i GRATULUJĘ.

ARAKI fajnie z tymi bocianami. ciekawa jestem komu ten trzeci przypadnie.

a z ta metoda O+12 to moim zdanie głownie chodzi o to że śluz się zmienia i jego ph. problem tylko tutaj w tym aby dobrze wyznaczyć tą owulacje.a to nie jest łatwe.

elmo za 2lub 3 tygodnie wlasnie mam wizyte musze pozniej sprawdzic bo nie pamietam :-p

ewelin ja z colinem mialam badania na tarczyce usg wyszlo dobre ale z krwi takie sobie ale lekarka mowila ze to czesto w ciazy tak moze wyjsc po ciazy bylo ok mysleli ze mam tarczyce bo za chuda jestem:)

reklama
dzięki za wsparcie i kciuki
a ta księżniczka to faktycznie też zwróciłam uwagę że duży brzuch ma ja po bliźniakach nie miałam takiego tak delikatnie ale nie jak w ciąży dalej

testujące dziewczyny nie kierujcie się tymi tempkami bo mona przez nie oszaleć
szkoda ze w tym programie ovufruend nie pokazuje w galerii wykresów o której dziewczyny mierzyły tą tempkę
ja już nie wiem czy lepiej się starać co 2 dni czy już nie tylko poczekać na tą owu
mam problem z tymi paskami bo mam 2 różne rodzaje tych pasków i na jednym na rolce cały czas mam 6ph a na takich listkach z 2 kwadracikami że 4 i bądź tu mądry

Ostatnia edycja:
Do góry