reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
dzien dobry wszystkim

mamakaja dopki @ nie ma to nigdy nic nie wiadomo :)

oczy niebieskie ja to uwielbiam wszystko co kwasne kapusniak tez ;d w kazdej ciazy jadlam ryby oprocz tej jakos mnie nie ciagnie ;/

misia udanego urlopu tez bym chciala;p

daria osłabiłas moje nadzieje w planowanie. tyle zrobiłaś i się nie udało. A zakwaszałaś sie czymś tzn. sylk, irygacje, lactovaginal itp.

Millena ja kochana nic tam nie widze odstającego, więc chyba dobrze i świadczy o córci, Gratuluję serdecznie, z całego serca, Musisz być wniebowzięta po usłyszeniu takiej radosnej nowiny. dobrze że się odezwałes bo podniosłas moja wiarę w planowanie, bo juz osłabła po opisie dari. A mój mąz tez ćwiczył przed staraniami do triathlonu a w szczęśliwą srode miał wyczerpujący trening przed zawodami,(na basenie w piance potem bieganie-mówił ze jajka parowały, i brał mnóstwo witaminy C) a więc jajka przegrzane. Pozdrawiam i niech córcia zdrowa rośnie.

Macy, niebieskie oczy ja popijam colon, lekarz nie mówił ani tak ani nie na niego. pozwolił espumisan. ale może i dorzucę siemię lniane.

maran ty za nas wszystkie tak kciuki trzymasz więc i ja będę za twojgo synka. jak nie teraz to za trzy lata ale kciuki nie zaszkodzą. A to jest prawda jak się pracuje to chce się posiedzieć w domu a jak siedzi sie w domu to człowiek szału dostaje.Pozdrawiam

mama kaja dalej trzymam kciuki.
misia super dziewczyna jesteś,życzę udanego i owocnego urlopu.

ewelin nie zakwaszalam sie bo sadzilam ze nie trzeba bo ph bylo niskie pewnie przez to bo ja rok sie staralam to rok mialam diete :) no ja niby bralam zly wapn i magnez bo ja kupowalam nie calciumcitrate tylko jadlam zwykly ( ale innne dziewczyny na poczatku planowania taki jadaly zanim pirahna tu przyszla ) no i omega 3 sprzyjala poczeciu chlopca a ja ja bralam i beatka tez ja brala tylko beata miala duzy odstep chyba 3 dni a ja za kazdym razem co byl odstep to sie nie udalo i juz zrezygnowalam z odstepu :) a moj maz bral witamine c l karnityne zurawine wapn i magnez i jeszcze jedno ale nie pamietam chyba selen

a i jeszcze moj maz jezdzi autem niby kierwocy sobie wlasnie jajka przgrzewaja moj ciagle mowi ze sie obtarł :-D

Ostatnia edycja:
elmo ja mam podobnie jak ty i elle. po prostu jak myślę tylko o coreczce chce misie plakać. Wiele osób właśnie tak po prosty ma wymarzonej płci dzieciaczki,a my tutaj takie cuda wyprawiamy i czy się uda niewiadomo. wiesz znalazłam karte na której wypisywałam czas planowania córeczki, bylo ta jakieś 4 lata temu. Wypisywałam na niej w jakim wieku chlopcy wtedy będa i kiedy powinnam zacząć (wg chińskiego) tam napisałam że albo od czerwiec 2012 albo od maj 2013.wtedy nawet pomyślłam o tej 13 że może byc szczęsliwa i zobacz zaczełam w 2013 w maju i sie udalo. Wtedy myślałam bosze kiedy to bedzie (był 2009) a już myślę o porodzie w 2014 roku. To też pisze do mamaykubulki. Mozesz zacząć planować już teraz, opracuj plan, pomyśl kiedy byś chciała zacząć, a teraz ciesz się synkeim. Ja tez wiele czasu po porodzie drugiego synka straciłam na rozmyślaniu co bybyło gdyby, popadłam w jakąś depresję, teraz myślę że szkoda tamtych chwil. Teraz bardzo licze na córcie, wiem że przynajmniej sie strałam, jak się nie uda trudno, pan Bóg tez ma wobec nas plan.

Elmo tak myślę że dlaczego by nie, dlaczego akurat nam by miało się nie udać. Staram to sobie powtarzać. A o której masz wizytę tego1 sierpnia. A myślisz o tym czy już się wtedy dowiesz o płci. A może zobaczysz sam.

Dzięki dziewczyny a pro po urlopu to na pewno jedziemy na tydzień nad jezioro pod domek :-) gdzie błoga cisza dookoła :-) planuję też malutki remont :-) małe malowanie i takie tam i pewnie jeszcze gdzieś na tydzień pojedziemy może w góry ze znajomymi ale zdaję się na spontan bo co roku planuję i nic z tego nie wychodzi dlatego ogólne plany są ale co realizacji to na szybko bedziemy działać w tym roku a urlop dłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłllllugi bardzo powiedziała bym bo do 2 września :-) dlatego taka jestem szczęśliwa odpocznę za cały rok jak trzeba heheheheh

Ewelin, Daria,Elmo jak dzisiaj samopoczucie ??? Ależ te wasze suwaczki szybko "suną" !!!

Mamakaja taki spadek to nie spadek...póki nie ma @...jest nadzieja!!! A testy niektórym ciężaróweczkom wychodziły pozytywne po 7 dniach od spodziewanej @
Więc moooocno &&&&&&&&&&&&&&&&&

Misia urlopuj się kochana...słoneczka życzę...i wracaj zafasolkowana..czego życzę z całego serducha !!!

Witam:)

ja po usg genetycznym i tak w formie żartu to na płeć mam czekać, bo 12tc. to wg mojej lekarz za wcześnie żeby mi w głowie mieszać, bo z jej doświadczenia to i jedno i drugie się jeszcze może wykształcić - podobno lepiej po 14-15tc. widać - a w 12 to niewiele i podobne do siebie, a u mnie z USG wychodziło wczoraj 12,2, wiec trochę mniej niż OM i termin się przesuwa na koniec stycznia :) Jako, że córę mamy to pytała czy ma teraz szukać siusiaka, ale mi już wszystko jedno co będzie, byle tylko wiedzieć co i móc coś kupować w jakiś kolorach nie neutralnych, a tu czekanie do września, bo połówkowe we wrześniu :-D:rofl2: ćwiczy mnie dziecko w cierpliwości:) najważniejsze, że zdrowiutkie, wszystko dobrze się rozwija i bardzo ruchliwe 6 cm szczęścia:tak:ale ciekawość jest:tak:
Milena: ja mam córę, ale ciemna masa jestem i nie wiem zupełnie co jest na tym zdjęciu i nawet nie wiem co być powinno tam;-)
Elmo: mdłości mi minęły, a spać ciągle chodzę z kurami- o 22 to już drugi boczek:) mi też pomaga rodzina cały lipiec, a w czerwcu mąż, bo inaczej to nie wiem jak bym funkcjonowała :zawstydzona/y:
mysiulka: ostatnio spotkałam się z kumpelą, której pierwszy test ciążowy wyszedł w 6tc. a tak t wszystkie czyste były, a ciąża była:) wszystko jest możłiwe!
Misia: zazdroszczę, ja do urlopu jszcze mam 3,5 tyg. - ehhh Gdzie jedziecie?
Dorcia: może jakoś skuś te latające bociany, żeby na twoim kominie siadały? żabki im tam przyklej czy coś :-D:-D
Maran: moja ma 3,5 roku śpi do teraz 1,5-2h dziennie - inaczej marudzi jak stary kot, po mamusi ma to spanie :-pja podobno spałam do lat 5 - widać genetyczne obciążenie:-D
mamakaja: tulasek - w końcu sie uda!:tak:ja wiem, jak to się czeka i te zawiedzione nadzieje, ale trzeba pośladki spiąć i dalej się starać- w końcu te starania są jakby nie było przyjemne :-p
Daria: wata z ogórkami??:eek: Matko! u mnie mocne zapachy nadal sprawiają mi odruch wymiotny, choć jako takich mdłości już nie mam:confused2: smaków na nic tez nie - chyba, że na maliny, bo często jem i kupuję;) mały brzuszek tez się u mnie pojawił, ale pod bluzkami nic nie widać...

miłego dnia!!

agasm super widomości. dzidza juz duża 6 cm, cudownie, może jakieś zdjęcie z usg wkleisz. A więc brzuszek zaczyna rosnąć. Ja mam straszne wzdęcia, pomaga tylko jedzenie malutkich porcji co 3 godziny, jak zjem coś więcej to brzuchol ze hoho jak u Św. Mikołaja. Pozdrawiam Was.

reklama
Dorcia u mnie coraz lepiej, ogólnie mdłości mam na wieczór. Wczoraj maż jadł chipsy, brało mnie na wymioty a więc odrzut na zapachy dalej jest.

Ja chyba w 6 tygodniu jadłam ogórki małosolne na zminę z truskawkami, stały obok siebie i raz brałam ogórka raz kilka truskawek. Ale wtedy miała te zatoki wiec może brak węchu na to pozwalał.

daria czyli teraz można gdybać co zawiodło.

Do góry