reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzięki oczy niebieskie kiedys próbowałam, ale teraz też kupie i bede podjadać. ja mam w ogóle ciężko z przemianą. Teraz od grudnia nie pale więc to sie pogłebiło a ciąża dobiła gwóźdź. Masakra, wkurza mnie to bo brzuch wielgachny, napuchniety. Żle się czuję.
daria a ja sie Ciebie już pytałam o twoje starnia z colinem i jakoś mi to umknęło. Bo ty się wtedy starałaś na corcię-tak? Brałaś wtedy jakieś suplementy, stosowałaś zakwaszanie, odstęp, dietę??

elmo a jak twoje przeczucie dalej pozytywne. Oczy a ty jak -czujesz synka?

dieta caly czas dziewczynkowa bralam wapn magnez witamine c zurawine castangus omege 3 ph mialam niskie tylko ja mierzylam zazwyczaj tylko przed seksem to bylo 4 czasami 4,5 ale czesto 4 odstep juz w ostatnim cyklu nie byl a gora jeden dzien moim zdaniem i po bo seks byl 25 wtedy test owulacyjny pozytywny i seks wieczorem 27 :)

reklama
Witam. Pewnie mnie nie pamietacie pisałam tu raz.Mozna powiedzieć ze planowalam plec, jestem w 17 tyg. dzis bylam na usg na 90% dziewczynka, pani doktor mowila ze jeszcze nie mam się nastawaic. Wstawię zdjecie moze Wy mi pomozecie co myslicie? bede wdzieczna.Zobacz załącznik 572818

ja w ogole nie wiem co tu jest :) to nie pomoge;p

jezu te upaly mnie wykończą zawsze chciałam dziecko urodzic w wakacje ale chyba bym byla bezsilna ;p nie cierpie upalow;/ tak 20 -23 stopnie super ale ponad 30 padam z nog nie ma czym oddychac;/ a samo chodzenie za colinem i nadia zwala mnie z nog:-)

a kiedy elmo i eweline macie wizyty ?

u mnie miedzy siostra bylo 11 lat roznicy mama mowi ze duzo jej pomogła renata ze miala duzo mniej obowiązków :) to sa plusy ;p tylko ja bylam 3 dzieckiem ;p pomiedzy siostra srodkowa bylo 5 lat :)

Milena super gratuluję :tak: moim zdaniem to dziewczynka- zdjęcie zrobione od dołu czyli widać nóżki i pomiędzy nimi jak dla mnie to pipeczka więc możesz powoli się cieszyć ;-) zdradź nam jak wyglądały Twoje starania?

Milena gratuluję córeczki! Zaraz dziewczyny zasypia Cie pytaniami :-) niestety ja nie poweim co tam jest na zdjeciu, z tego ujecia nic nie umiem wywnioskowac, obawiam sie ze ja nie Pirania by tą zagadke rozwiazala. Ale w 17 tc to juz jest bardzo duze prawdopodobienstwo ze pomylki nie bedzie.
Ewelin a roznie z tymi moimi przeczuciami. Przyznam ze staram sie wogole wyprzec z siebie te mysli o plci do tego usg genetycznego. Jestem pewna ze po nim zaczne swirowac. Ale dzis jak rozmawialam ze szwagrem o dziewczynie z jego rodziny ktora jest w coazy o 1,5 miesiaca wyzej i powiedzial jakie maja wybrane imie dla chlopca to az mnie przeszylo. Znowu poczulam to co "dlaczego wszyscy maja a ja nie :-(" od razu zaczelam analizowac ze ona i jej maz sa wegetarianinami wiec jak to jest z ta dieta... pozniej powiedzial mi ze plci jeszcze nie znaja, to sie troche uspokoilam. Dziwne te uczucia naprawde, wstydze sie ich czasem :zawstydzona/y: skad to sie we mnie bierze? Tak bardzo chce tego synka :-( A Ty dalej Cie to tak dreczy?
Daria wizyte mam 1 sierpnia. Czekam choc przyznam ze czas szybko mi leci, jak zawsze w wakacje.
Oczy niebieskie dobrze ze przypomnialas o tych sliwkach. Ech ciekawe co z tych naszych staran wyjdzie.
Mamakaja alez jestem ciekawa co tam sie u Ciebie dzieje...
Maran milo ze jestes. Masz racje, niby jak sie chodzi do pracy to czlowiek narzeka, ze sie nie chce ze to, ze tamto, jednak od domu tez trzeba odpoczac a to jest taka odskocznia od domu, od obowiazkow... Czlowiek wiecznie w biegu ale jak ma sie dzien lub kilka dni wolnego i spedza ten czas z dzieckiem to baaaaaardzoe sie decenia ten czas. Jeszcze chwile poszlesz mlodsza do przedszkola i moze znajdziesz cos choc na czesc etatu prawda? Masz taki plan?

Dzien spedzilam z Zuza na dworze. Wyszalala sie i padla w aucie. Musze ja zaraz umyc na spiocha. Takze wytrwalam dzis bez drzemki i nawet sie trzymam :-) troszke mnie nudzi ale nie jest zle.
Laski do jutra.
Milego wieczoru.
Rano czekam na dobre wiesci ;-)

Dziękuje Wam!!!Jeszcze się tak do końca nie ciesze bo to w konću 90% a nie 99;) Teraz Wam opisze moje starania. Skupiłam się na zakwaszaniu łykałam kilka kapsułek żurawiny dziennie, magnez bo niestety nie bylam w stanie przestać pić kawy, diety nie przestrzegałam bo generalnie lubie nabiał a to nie wplynelo na płeć pierwszego dziecka. Zaszłam w 3 cyklu starań i użyłam Sylk po ale tylko raz zdązyłam użyć,wcześniej używałam lactovaginal i sie nie udawało. Korzystałam z testów owulacyjnych oraz z pasków do mierzenia ph zawsze było niskie Niestety nie wiem kiedy dokładnie miałam owulację bo tak bardzo chciałam zajść w ciąże że poszliśmy troche na żywioł więc nie wiem ile dni przed ale myśle że maksymalnie 2 dni. Porzuciłam kalendarze chińskie itp. Mąż łykał sporo suplementów ponadto trenuje do triathlonu więc non stop się gniecie na rowerze :-) NAjważniejsze jest zdrowe maleństwo duzo przeszlismy w tej ciazy po 3 tygodniach czekania dziś dowiedzialam się zę dzidzia zdrowa i to była dla mnie lekcja na cale życie...

Chce z was któraś Sylk? Chętnie wyśle użyłam go tylko raz, zmarnuje się bo nie mam nikogo w otoczeniu kto planuje dziewczynke;)

Elmo no marzy mi sie jakas praca nawet na pół etatu dla zdrowia psychicznego ;) moje juz od dawna nie maja drzemek w dzień, zarówno Ala jak I Maja spały do 2 lat I koniec ze spaniem w dzień... wieczorem chodzą spac między 20 a 21 I wstaja ok 7:30- 8 rano, teraz u nas upały wiec wstają wcześniej :) a takiego lata jak w tym roku to nie mieli w Irlandii od lat 20stych 19stego wieku wiec jest naprawde goraco :) mamy lato!!!!!
Milena najważniejsze, ze malutka zdrowa :) ja tam widze, ze to dziewczynka, zdjecie przedstawia dupke nózki I I cipeczke od dołu :tak: wiec serdecznie gratuluje córeczki :)

reklama
milena , wygląda na dziewczynkę . mam podobne zdjęcie i jest odstajacy siusiak , a u ciebie taka bułeczka :)
elmo , to masz wizytę w moje urodziny :) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

trzymam kciuki za staraczki &&&&&& , pozdrowienia dla wszystkich :)

Do góry