reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elmo jak to napisałaś to jakbym widziała siebie... też jestem stuknięta na tym punkcie i aż mi czasami głupio że analizuję osoby z otoczenia które są np w ciąży. ja się wczoraj dowiedziałam że koleżanka jest w ciąży i oczywiście od razu się jej zapytałam co by chciała a ona że dziewczynkę (mimo że to jej pierwsze dziecko) bo mówi że w koło sami chłopcy się u nich w rodzinie rodzą i tak dla odmiany liczą że im się uda. jakby nie było zaraz sprawdziłam co jej wychodzi z kalendarza chińskiego i wychodzi dziewczynka... oczywiście życzę jej tego ale jak sobie pomyślę ile osób ma właśnie takie szczęście że bez żadnych przygotować mają wymarzone płcie to jakoś mi przykro :-( ile to musimy włożyć trudu i stresu w to całe planowanie żeby spełnić swoje marzenie a jeszcze nie ma pewności że zostanie ono spełnione... przepraszam że tak smęcę ale dziś mam kiepski dzień i nawet sobie popłakałam trochę chyba z tej bezsilności i tak silnego pragnienia córki :wściekła/y: skąd to się bierze w tej głowie to ja nie wiem :-(

reklama
boze mnie dopadły ciążowe zachcianki jem wate cukrowa z ogórkami kiszonymi;p chociaz to chyba u mnie normalne bo ja uwielbiam ogorki kiszone zwlaszcza ta wodę tonami bym mogla ja pic ;d
ale chyba bede musiala powiedzieć o ciazy bo brzuch mi wywala;/

Hej hej helooo.

Przybyłam po dłuższej przewie, ale za trzy dni znowu wybywam na tydzień więc kompletnie nie wiem co u Was.!!!

Maran-atha mój Kuba tez tylko do 2 lat spał. Potem już nie. Ach ja ja tęskniłam za tymi drzemkami. Ciekawe co z Adasiem będzie.

Elmo A teraz się urlopujesz?? Masz wolne czy pracujesz?? Mam nadzieję, że Ci minie ta senność szybko bo jeszcze Zuzik do ogarnięcia. MAtko to ja w trzeciej ciązy to już chyba mogę pomarzyć o popołudniowej drzemce:szok:

Tak mi się by chciało już starania zacząć, ale mały zaczął się budzić w nocy jak go odstawiłam od (.)(.) czasem chlipnie tego mleka w nocy ale już tam prawie nic nie ma i się drze w niebogłosy a nic innego nie chce. Więc i pomiary niemiarodajne. Więc czekam cierpliwie...

Elle ja jak miałam tylko Kubę to jakoś zlewałam to, że ktoś ma parkę albo dwóch chłopców czy dwie dziewczyny, a teraz jak już mam dwóch i widzę, że ktoś ma parkę to sobie mysle "ala szczęsciara". A przecież ja tez jestem szczęściarą bo mam dwóch zdrowych synków. A jak widzę, że ktoś ma dwóch chłopaków to ..... ODDYCHAM Z ULGĄ. Głupie to wiem. Pewnie póki nie będę miała córki to spokoju nie zaznam.:-(

Milena (moja imienniczko:-)) Gartki, ale najważniejsze zdrowie.

Pozdrawiam Was i na pewno nie opuszczę:no:

Hehe Daria, ja z moją córą pierwszą zachciankę jaką miałam to ogóry kiszone, pobiegłam po nie specjalnie do sklepu wieczorem. Teraz z kolei moja miłość to kapuśniaczek oraz kanapeczki z pomidorkiem i majonezikiem, ummm mniam.

Milena ...na 98 % dziewuszka...mam identyczne foto mojej córy:tak:...próbowałam je tu wrzucić ale nici z tego !!!:-(
Mówię Ci dziewczynka cudna jest na fotce:tak:

Maran
u mnie Młoda też spała do dwóch latek-nawet krócej...później powiedziała stanowcze NIE drzemkom popołudniowym !!!

Czarna dzięki za &&& !!!

Daria wata i ogóry....osobno super,razem ???-najważniejsze że smakuje !!!
Ja w ciąży z młodą jadłam szynkę konserwową z nutellą...jak o tym teraz myślę to mi niedobrze....a wtedy jadłam codziennie przez prawie całą ciążę !!!

Dobrej nocy kochane
Rano czekam na dobre wieści !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hej dziewczyny
nie udzielam się bo niechcę zaśmiecać forum tym bardziej że jeszcze się nie staramy ...ale was regularnie podczytuje i trzymam kciuki za wszystkie starające się i życze wam żeby lipiec był "tym" szczęśliwym miesiącem:tak:
ja chyba ocipieje :wściekła/y: mój organizm szaleje, w zeszyłm miesiącu już miałam @ a teraz cichosza myślałam że może zaciążyłam ale 2 negatywne testy szybko mi to z głowy wybiły...odstawiłam malucha od cyca 2 tyg temu myślicie że to jest przyczyną???co o tym myślicie? no chyba testy by się nie pomyliły...już sama niewiem

Hej dziewczyny.
Witam z rana.

Mamakaja czekam :-)
Krystianmartin co u Ciebie?
Maran swietnie ze macie lato, wczoraj wlasnie slyszalam w tv ze Wielka Brytania przezywa lato stulecia super! Nie ma jak cieplo, dzieci uzyja a Ty troche tlenu zlapiesz. Silna babka z Ciebie, wierze ze czasem bywa ciezko ale wiesz ze te nasze córy to nasze najwieksze skarby. Jeszcze zatesknimy za czasem kiedy byly male ;-)
Elle swietnie Cie rozumiem. Mam to samo. Nie zebym komus zle zyczyla, bo ja naprawde wszystkim zycze zdrowych dzieci, synow, corek, parek, czego tylko chca, ale czasem sa takie mysli ktore biora sie nie wiadomo skad. Glupio mi za nie ale je mam i tyle.
Milla pracuje, urlop biore sobie sporadycznie raz w tygodniu zeby pobyc z dzieckiem przez wakacje, w przyszlym tygodniu albo jeszcze w kolejnym wybiore sie na dluzsze wolne. Jak mam spanie popoludniami to maz sie zajmuje mala albo siostry, zawsze sa chetne. Jak byloby przy dwojce? No juz bym pewnie tak nie pospala :eek: ale wiesz, czego sie nie robi dla spelnionych marzen? ;-)
Milena dziewczyny maja racje, jak sie na spokojnie przyjrzalam to i ja widze dziewczynke. Tez mialam gdzies podobne zdjecie ale mi je wcielo. To napewno dziewczynka, ale super!

Milego dnia!

Dzień Dobry! Dzień Dobry!
k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,001_Xq_orig.gif

Wpadłam życzyć Wszystkim Miłego Dnia :-)
Ja za 7 godzin zaczynam URLOP :-) i M wraca :-) więc u mnie radocha na 102 :-)
i będę uprawiać plażing, leżing i smażyng hehehehe

reklama
Do góry