reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

daria na pewno będzie ok , a jak się czujesz? coś więcej się dowiedziałaś na wizycie?

i czy możesz nam napisać jak wygląda szyjka w ciąży przed okresem :-)

reklama
Cześć dziewczyny,
Jestem tu nowa, choć z niektórymi z Was pisałam na privie (z Piranhą, Magdą_uk i Elmo) podczas czerwcowych staranek. Otóż jestem teraz w 6 tyg ciąży, pierwsza wizyta 22.07. Mam w domu, już chyba mogę śmiało powiedzieć, Nastolatkę :-) - 11-letnią Córcię, więc łatwo odgadnąć co mnie tu przyciągnęło. Działaliśmy z mężem dokładnie w dzień owulacji, staranka rano, ból owulacyjny koło 18. Zobaczymy czy się udało. Jeśli jesteście zainteresowane potem opiszę dokładnie staranka. \
Czytam Was od dawna ale dopiero teraz zdecydowałam się dołączyć.
Jeśli mi powiecie jak to dołączę mój wykres w cyklu, w którym udało mi się zajść w ciążę (wykres z enpr.pl).
To narazie tyle, trzymajcie się.

Oczy niebieskie hej fajnie ze Ci sie udało Gratuluję!!!
Daria na pewno wszystko bedzie dobrze 3maj się !!!

Ostatnia edycja:
Oczy niebieskie...gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!:happy::happy::happy:
Może po krótce opiszesz staranka...bo jak rozumiem udało się za pierwszym razem ???
Ja mam w domku dziesięciolatkę,która baaardzo chce mieć rodzeństwo...ale jak na razie jej rodzicom nic z tego nie wychodzi :crazy:

Ostatnia edycja:
Daria, trzymam kciuki i życzę jak najlepiej, dobrze u Ciebie byłoby zrobić betę, masz możliwość?Dorcia, głowa do góry, pamiętasz Magda_uk starała się kilka cykli, w końcu się udało, a może warto wybrać się na monitoring, by zobaczyć co tam w środku się dzieje?

Oczy niebieskie
Właśnie z monitoringiem u nas jest problem...bo wizytę trzeba ustalić wcześniej...czeka się jakieś 5 tygodni (prywatnie) i nie ma szans tego przeskoczyć:crazy: Musiałabym szukać po Krakowie gina który zrobi monit...na to wcześniej nie wpadłam

We wrześniu mam wizytę u nowego ginekologa...zobaczę co on mi powie !!!

No tak też tak miałam, ciężko się umówić na pierwszy monitoring, bo okres lubi się spóźnić, ja po prostu do lekarza, który robi monitoring umówiłam się na pierwszy lepszy termin wizyty, przy okazji zrobiłam "przegląd", czyli usg tarczycy, piersi, dowcipne i cytologie. I podejrzeliśmy co tam słychać w środku. Na monitoring następnego cyklu kazał mi się umówić telefonicznie jak skończy mi się okres, zwykle rozpoczyna się od 9 lub 10 dc i tak co dwa dni. Trochę się trzeba najeździć ale przynajmniej dowiedziałam się, że u mnie owulacja jest w obecności dużego bólu brzucha.

Oczy niebieskie witamy.Gratuluję ciąży i dużo zdrówka:-)
Dorcia oj uda się uda kochana musisz mocno w to wierzyć:-) A córcia będzie miała upragnione rodzeństwo:tak:
Dobrej nocki ;-)

Dziewczyny szukam szukam i wyszukałam starania niejakiej Dido21 udało jej się zaplanować córeczkę:-)
oto jej staranka:
"A wiec przytulanka byly 8,10 i 11(wieczorem).
Mierzrzylam codziennie temp.termometrem rteciowym,bo te elektryczne sie u mnie nie sprawdzaly.
Owulacja z moich odczuc i obserwacji 15dc rano,a wiec zachowane 3,5 dnia.
Testy owulacyjne robilam tez od pol roku,zeby zobaczyc co i jak.
Testy kupowalam przewaznie w aptece-fakt stracilam na nie majatek,ale warto bylo.
W tym cyklu co zaszlam stosowalam rownoczesnie te testy z buzka.
Od pol roku dieta typowo dziewczynkowa:obiadalam sie nabialem itd.
Bralam tylko i wylacznie folik zadnych innych sumplementow.
A propo kalendarza chinskiego i innych nie sprawdzil sie,wedlug nich mial byc chlopak.
p.gif

A wiec w kalendarze nie wierze.
Nie zakwaszalam sie niczym.
A moj M nie bral kompletnie nic.
A propo wrozki bylam u jednej To ona przepowiedziala mi kiedys,ze bede miala blizniaki.
Wogole przepowiedziala mi wiekszosc rzeczy,ktore sie wydarzyly.
A teraz jak bylam na wakacjach w Polsce,poszlam do niej.
Rozlozyla karty(a ja jej nic nie mowilam o moich planach) i powiedziala,ze do 4 tygodni albo miesiecy bede w ciazy i urodze corke.
I to wlasnie w Polsce poczela sie nasza corcia.W goracy sierpniowy dzien
biggrin.gif

Rowno 4 tygodnie co do dnia od wizyty u wrozki zrobilam test ciazowy i ujrzalam dwie piekne kreseczki
yes2.gif
"

reklama
Do góry