reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny ja już nie wiem co myśleć bo wczoraj rano jak robiłam test to po 2-3minutach pojawiła się druga kreska same widziałyście a potem ok 14 już bledsza i o 20 też blada... a teraz zrobiłam znów test i kreska pojawiła się od razu jako pierwsza niż kontrolna i jest ciemniejsza niż ta wczoraj (nawet dużo ciemniejsza od kontrolnej). nie wiem który test uznać za pozytywny... i jak tu teraz działać :-( dodaję zdjęcie testu:
20130712_110321.jpg

Załączniki

• 20130712_110321.jpg
    20130712_110321.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 28
reklama
jak dziś ciemniejsza to owu jutro ale jak tempka spadnie bo jak nie to jak dla mnie to była wczoraj owu

u mnie bliźniaczy cykl z poprzedniego tylko moment spadku po owu nie jest 36,70 tylko 36,80 i tak idzie tak samo
tylko od tego spadku drugiego mam mdłości a w tamtym cyklu nie a reszta objawów też taka sama

Ostatnia edycja:
Elle co Ci poradzić działać działać cały czas pamiętaj że ph jest najważniejsze :-) a odstęp od owy nie jest istotny głowa do góry.
Nie żebym chciała wprowadzić tu ducha niedowiarka ale chyba nic z tego u mnie tak mnie rozbolało podbrzusze muli mnie na @ bardziej jednak po prawej stronie czyli z jajnika z którego była owu JA ZWARIUJE zanim doczekam poniedziałku :baffled:

Elle, ja bym brała ten za pozytywny. :tak: Ale niech się znawczynie wypowiedzą, bo ja z testami tylko ciążowymi miałam do czynienia. ;-)
Dorcia, no ja nie wiem, co Ty tam znalazłaś? :-D Sięgnij palcami głęboko i to co masz na końcu palców, to właśnie szyjka. Szyjka ma otworek. Jak dotykasz, może być mięciutka - i obstawiam, że taka właśnie jest u Ciebie, albo twarda, albo coś pomiędzy. Jak łatwo do niej docierasz, jest nisko, jak trudno - wysoko. Nauczysz się szybko. :tak:

Dzięki dziewczyny za odpowiedź :tak: każda cenna rada się przyda, żałuję tylko że wczoraj nie działaliśmy bo coś przeczuwam że owulka może być dopiero jutro lub dziś późno wieczorem. no ale to mój pierwszy cykl starań i stąd taka panika... mam nadzieję że w kolejnym będę już miała jakieś doświadczenie. może uda mi się jeszcze spróbować 0+12 ;-)
Antosia dobrze zrobiłaś że wczoraj jeszcze działaliście bo szansę masz teraz większe a owulka dopiero przed Tobą. a dzisiaj na tym teście z apteki masz taką samą kreskę testową jak wczoraj rano czy ciemniejszą? ja bardzo żałuję że nie zadziałaliśmy wczoraj ale po prostu się bałam :-(
Dorcia nie martw się bo ja też nie umiem kompletnie badać szyjki :-)

Elle a nie masz zadnych bóli owulacyjnych? Moim zdaniem ten pik byl juz wczoraj i dzis obstawiam owulke. Moze ten agnus spowodowal ze ta kreska jest taka mega ciemna... Kurde nie wiem co Ci doradzic, szkoda ze wczoraj nie dzialalas, moze sprobuj poznym wieczorem i zakwaszaj bo jutro w dzien moze byc juz za pozno. Ja tez mysle ze najwazniejsze utrzymanie niskiego ph a z tym jestes przeciez przygotowana. Jakie masz ph?

Dorcia więc ovufriend źle wyznaczył Ci owulkę:-D Działaj kochana:tak:
Elle ja zdjęcia już chyba nie zrobię bo troszkę czasu minęło od wykonania testu. Jak go robiłam to też od razu pojawiły się dwie kreski a testowa nie aż taka mocna jak u Ciebie ale równie mocna jak kontrolna. Ja nadal mam płodny śluz. Dzisiaj już nie działamy -dałam M pozwolenie na jedzenie wszystkiego:-D Śmiać mi się chce, bo wczoraj już nie mógł się doczekać żeby zrobić co swoje i wypruć z łóżka do lodówki:-D

Elle ja miałam takie testy z apteki, które wychodziły przez 4 dni. W 4 dniu właśnie taka mocna krecha też mi wychodziła i w tym dniu miałam owulkę
Zbadaj śluz i szyjkę wieczorem i jak będzie twarda a śluz już nie płodny to działaj na o+12

Antosia a Ty nie dzialasz na O+12??? Twoj m cos jak moj, po akcji poszedl prosto do lodówki i jadł ser zółty plastrami a piwo lało sie chyba cały tydzien :-D

reklama
Elmo nie działam już. M chyba już nie da rady:-D Wczoraj już mu też odpuściłam i nie łyknął korzenia lukrecji;-) Ja też nie wiem kiedy u mnie będzie owulka -mam nadzieję że jutro a nie w niedzielę:-(
Dzisiaj już M jest prze szczęśliwy i je wszystko na co ma ochotę. Ja dopiero rzucę się na pomidory i ziemniaki jak tylko potwierdzę przebytą owu.

Ostatnia edycja:
Do góry