reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dorcia ja nie kierowałabym sie ovufriendem tylko wlasnymi przeczuciamu. Czy testy owu robilas wczesniej czy tylko wczoraj? A nawet jesli to czemu na straty, przeciez pisalas ze dzialacie caly czas? ;-)
Araki przykro mi . W tym cyklu sprobuj sie pzyblizyc a moze ewentualnie wyprobuj jakies zakwaszacze. Araki mam do Ciebie pytanie, czy rozmawialas z Twoim taka na temat tego calego planowania plci? Ciekawa jestem co na ten temat sadza przecietni ginekolodzy...

reklama
Ja nie używam Ovufriend, więc nie wiem, czy jest tam opcja zaznaczenia zaburzeń tempki. Najważniejsze obserwować siebie. Zobacz, jak szyjka wygląda - miękka-twarda, zamknięta-otwarta, jak ze śluzem. To da chyba lepszy obraz wtedy niż temperatura. Wzrost dla mnie wydawał się dziwny, bo spadku u Ciebie jako tako nie było znaczącego.

Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy :tak:

Dorcia, w ovu można zaznaczyć "ignoruj tę temperaturę" jeśli jest spowodowana chorobą.

Elmo, mój tato zawsze mówił, że to wygłupy z tym planowaniem płci ;-) Ale tak na serio nigdy z nim o tym nie rozmawiałam, dziś wieczorem jedziemy do rodzinki, podpytam go w weekend to dam znać.

Właśnie rozmawiałam przez telefon z mężem i oczywiście się rozkleiłam znowu... powiedział, że chciałby w tym cyklu podejść bardziej na luzie do tematu, kochać się jak będziemy mieli ochotę a nie wg schematu.
I wiecie co? Chyba zrobię to dla Niego, może właśnie tak ma być :tak: Ja miałam już swój cykl z wyliczankami, teraz czas na spontan ;-)

Hehe, powiedział jeszcze że da mi bana na to forum:-p Ale ja Was nie opuszczę, może będę rzadziej, żeby się nie nakręcać, ale na pewno po staraniach dam znać!!!

Araki tak mi sie wlasnie wydaje ze lekarze podchodza do tego dosyc sceptycznie... ale podpytaj jak sie da ;-)
Macy spadek przed skokiem nie jest regula, ja nie miewalam spadków a temka zwykle rosła w drugim dniu po owu. Tak tez bylo w cyklu staraniowym, mozesz podejrzec.
Dorcia skoro jestes przeziebiona to tempka w te dni bedzie zaburzona, kieruj sie testami owu, sluzem, wysokoscia i twardoscia szyjki i ewentualnym bolem owulacyjnym.

Elmo kurcze nie umiem określić stanu szyjki...po prostu nie umiem :no:
Będę sugerować się objawami. Test owu robiłam przedwczoraj (-) ,wczoraj (+) i dzisiaj (+)....jutro też zrobię !!! Nie przestaję "działać" !!!

Araki właśnie użyłam tej opcji...ignoruj temperaturę...ale mimo to nie przestawiło to owulki.

Jak na razie muszę się położyć...coś słabawa jestem...wirus mnie rozłożył na łopatki. Nie dam się !!!

dorcia przede wszystkim zachowaj spokój bo przy stresie rośnie poziom prolaktyny która tylko może zaszkodzić. Jeżeli nie zaobserwowałaś lepkiego, białego śluzu to nie masz się co martwić :tak:przebytą owulację pokazuje właśnie taki śluz.
Chciałam jeszcze dodać,że mnie ovufriend dwa cylke temu pokazał błędnie owulkę dwa razy na tym samym wykresie właśnie taką przerywaną linią, a po kilku dniach wyznaczył trzeci raz nową ciągłą linię -i moim zdaniem prawidłowy czas owulki

Ostatnia edycja:
Dorcia nic sie nie przejmuj, jesli wczesniej nie badalas to i tak by Ci to nic nie dalo bo nie masz porownania. Skoro byl + na tescie to dzialaj i tyle &&&&&&&&&&

Ja uznałam że dzisiejszy test jest pozytywny. Zrobiłam też ten z allegro i jest co prawda blada ta kreska ale nieco ciemniejsza niż na tym wczorajszym:tak:

Elmo, wiem, że regułą nie jest, ale jakoś musi się to pokrywać z testami i obserwacjami. U Dorci dla mnie jest totalnie płasko, u Ciebie coś się działo - mało, bo mało, ale coś tam było.
Antosia, to będą pióra latać. :-)
Dorcia, keep calm i działaj. ;-) Żeby szyjkę rozpoznać, no zwyczajnie musisz sobie zrobić badanie ginekologiczne. Ja na początku też byłam zaczarowana jak ołówek, ale teraz czuję, kiedy jest miękka, kiedy twarda, itd. Rączki myj i hmmm do dzieła. ;-)

reklama
Macy...dzięki kochana...rączki myj i ... cosik wyczułam ale co to ??? Oj chyba dużo Wisły upłynie nim się nauczę rozpoznawać szyjkę :baffled::-D

Antosia śluz mam jak najbardziej płodny...przezroczysty mega rozciągliwy...i jest go duuuuużo :happy2: Wrzucam na luzzzzzz...w końcu sama napisałam kilka postów wcześniej...co będzie to będzie !!!

Do góry