reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kevinka tak, na owulacje nie patrzyłam. Znaczy patrzyłam...wyczekiwałam jej ;) bo zanim się udało, różnie było, miałam problem z regularnymi cyklami, owulacją...
tu mój szczęśliwy cykl Obserwacja cyklu - enpr.pl
działaliśmy przed, w trakcie i po owulacji ;) to był pierwszy cykl w którym -najprawdopodobniej- poczułam kiedy faktycznie miałam owulkę, bo ból dość charakterystyczny się pojawił ...w dniu moich urodzin -5lipca :-) no i taki prezencik sobie sprawiłam :)

Moim zdaniem przede wszystkim trzeba patrzeć na ph i śluz, u mnie sylk fajnie zaniżał ph, więc nie bałam się się działać nawet w owulkę. śluzu typowo płodnego też nie miałam.
Zwracałabym uwagę na czas stosunku gdyby w okolicy owulacji faktycznie mi ph wyraźnie do góry skakało, albo pojawił się śluz jak bj -bo to chłopaczka do jajeczka woła ;)

reklama
Antosia poległam jak przezytałam, że smarowałaś całego :D dobra jesteś :p

Ewelin mi to ten sylk zawsze taki lekki się wydaje :D to go daję więcej :D ale staram się 1-2 kropelki tylko kilka razy dziennie :p

Kevinka fajnego masz lekarza, że sam coś doradza.
z tym lactovaginalem to... czemu nie? rany?

Truskaffkaa mi też sylk ładnie obniża, ale ja mimo łykania suplementów nie mogę pozbyć się śluzu, totalnie lipa. I co wtedy radzisz, to jest nie do pozbycia się.

Ja czekam z niecierpliwością na lipiec, wtedy chyba mniej będę szlaeć z tymi specyfikami, tylko sylk, bo chyba za mocna jest cała reszta.
Któraś pytała sie o testy ovu, teoretycznie jak są dwie kreski to już pozytyw, ale warto poobserwować własny organizm, bo ja jak zaczęłam brać bcomplex to kreskę testową mocniejszą miałam póxniej a początkowo były obydwie jasne podobne i myślę, że akurat u mnie to był błąd w wyznaczeniu ovu, przy czym iststna jest czułość tesy. Myślę, że jak się poobserwuje to w cyklu staraniowym będzie wiadomo jakie kreski mają być i co potemm następuje

ja muszę przyznać że co ciąża to inne objawy. w pierwszej jadlam wszystko z naciskiem na mandarnki i sok porzeczkowy. ogromne ilości. odrzut od kawy i orzeszków pistacjowych. w drugiej mdlilo mnie i cały początek jadlam makaron czy spagetti bez sosu. tylko ugotowany. czasem odrobina masła. kawy na zapas nie pilam ale na mieście zdarzyla sie i bylo dobrze. teraz mdli mnie na kawę i muszę mniej slodkiego. w dwóch ostatnich ciazach ogromne ilości owoców z naciskiem na brzoskwinie. pierwszy syn. potem corka. teraz sie okaże

Macy dobrze myslisz, mozna zemdlec od takich informacji ;-) Dziekuje Ci, kazda taka informacja koi moje serce. Jak dobrze to slyszec. Dzieki kochana.
Antosia haha rozbroiłas mnie :-D
Milla wspolczuje. &&& za szybkie i bezbolesne odstawienie!
Daria no jak przeczytalam ze myslisz o 4 dziecku w tej fazie ciazy kiedy ja najchetniej zasnelabym i obudzila sie za 3 miesiace a najlepiej za 7 to az mnie ciary przeszly. Jestem pelna podziwu dla Ciebie.

Dziewczyny wybaczcie, nie pogadam. Samopoczucie u mnie fatalne. Jak nie mdlosci to co innego i tak w kolko. Wiec nie bede wam truc. Dobrze ze moj kochany m zajmuje sie corka i moge polezakowac.
Do jutra.

Mii sylk chyba jutro przyjdzie . A ile ma dawac na raz?

Tak gina mam super.Mam jego prywatny nr kom i zawsze moge do niego dzwonic,czasem jak jest na urlopie to znim smsowalam.Czesto zdarzalo sie ze praxis zamkniete a dzwonilam do niego ze cos nietak to mi mowil ze musi mnie koniecznie zobaczyc i mam przyjechać i mnie badal (ma swoje praxis pod swoim mieszkaniem). Jestem jego pacjetka od 9 lat.prowadzil moje obie ciaze w druga pomogl .mi zajsc.Jestem z niego bardzo zadowolona

Komp zajety ale niewygodnie pisze sie przez tel......

Kevinka witaj zaintrygowałaś mnie wcześniej wpisem o tamponie z jogurtem naturalnym, ciekawe czy działa bo nikt na forum nie próbował. Ciekawe co powiedziałaby na to Piranha:)

Polisia a dietę mniej więcej trzymasz? ja niestety nie pomogę, bo u mnie dieta i suplementy poskutkowały brakiem śluzu typowo płodnego. Wiem że dziewczyny robiły irygacje, ale ja nie..
Kevinka ja z mojej gin też jestem bardzo zadowolona :) prowadziła moją pierwszą ciążę, cieła mnie, pomogła zajść w drugą (nie miałam owulacji, cykle rozwalone po tabletkach, na szczęście nie czekała rok...aż się samo ustabilizuje i pomogła szybko :) ) drugą ciążę też mi prowadziła i nadal do niej chodzę :)

maggie w książce planowanie płci dziecka - hazel chesterman - phillips też jest o tym jogurcie. Może warto się pokusić hehe.

Kevinka fajnie masz z tym lekarzem. Ja w każdej ciąży do innego gina chodziłam i teraz jakbym była to bym chyba jeszcze innego znalazła.

Elmo bidulko. Dobrze, że masz tak fantastycznego męża.

U nas przed domem jak w przedszkolu. Kupiliśmy plac zabaw dzieciakom. Mały z huśtawki by nie schodził. Dzięki Bogu bo mogę trochę odpocząć.

Dobrej nocki

reklama
Milla z ciekawości sobie spróbuję może będzie nowa metoda :)
Co do karmienia piersią długo miałam ten problem, ja karmiłam prawie 20 miesięcy to szmat czasu i ciężko było małego odzwyczaić
Najpierw próbowałam w nocy, wciskałam butlę na spaniu żeby się nie zdążyl rozbudzić, pierwsze 2, 3 noce były ciężkie a potem z górki, w dzień to on już mało tak z przyzwyczajenia jak wracałam z pracy to jeszcze lubiał, ale zabawiałam go i zapominał z czasem...
Dobrej nocki

Ostatnia edycja:
Do góry