reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ewelin ja poprostu chce miec to juz za sobą. No przynajmniej tą pierwszą probe ;-) Chce juz zjesc te lody! ;) Ja mam to samo, z takim 4 latkiem to juz jest super wygodnie i czlowiek sie rozleniwia. Nawet moj m juz rozpacza ze znowu koniec z grilowaniem do pozna, ze wyjscie do rodzicow na kawe to wyprawa jak na wojne, nie mówiąc juz nawet o pieluchach i ząbkowaniu. Ale moja córka juz tak bardzo marzy o rodzenstwie ze nawet gdybym wczesniej nie planowala wiecej dzieci to pewnie bym uległa. Nie ma dnia zeby nie mowila o swojej wyimaginowenej siostrzyczce lub braciszku. Planuje gdzie bedzie lozeczko, w sklepie wybiera zabawki dla niemowlakow, jaki fotelik w aucie bedzie, jaki lezaczek w domu, pokazuje jak sie bedzie opiekowac... jak to bedzie wygladalo w rzeczywistosci czas pokaze ale chwilami zaluje ze dopiero teraz zdecydowalismy sie na drugie dziecko. No ale to juz za nami. Czas nadrobic zaleglosci ;-) Za Ciebie rowniez &&&&&&&&&& :-)

reklama
Dziewczynki nie jestem w stanie wszystkiego przeczytać...dużo naskrobałyście :)

U mnie po staremu...nerka boli ale tylko troszkę...testuje koło 1 czerwca...jak na razie mam doła bo mam przeczucie że się nie udało :( ale czekam ... czekanie mnie dobija !!!

Trzymam mocno kciuki i slę fluidki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

oraz te niebieściutkie również

elmo temp nie mierzylam dopiero teraz sie wzielam ale od lat mniej wiecej jest to samo wiec moge stwierdzic ze czekam na owulacje, ma byc w czwartek , test zapomnialam zrobic ale po poludniu mam zamiar moze wyjdzie delikatna linia to bedzie przed. w zasadzie zastanawiam sie czy nie odpuscic tego miesiaca ale to juz 2 jakby nic nie bylo.soda wczoraj potraktowalam mrowki przed wejsciem do domu, :-D:-Dmusze dokupic

Ostatnia edycja:
Witam.

Elmo, Ewelin ja już miałam 6 latka i się pojawiło maleństwo. Bywały myśli szczególnie w nocy kiedy mały się budził, że było już tak fajnie i znowu się wpakowałam w pieluchy, ale czas szybko zleciał. Mały przesypia noce i w ogóle jest mniej absorbujący niż starszy jak był w jego wieku. Wczoraj oglądałam zaklinaczkę dzieci Tracy Hogg czy jakoś tak i tam były dzieci, które zasypiają tylko przy (.)(.) a mój Adaś właśnie tak zasypia. Postanowiłam więc go od tego odzwyczaić i od wczoraj mój mały zasypia w łóżeczku. Siedzę przy nim, głaszczę po łapce lub pleckach i odpływa, więc to nasz mały sukces.

Mamokubulki i Czarna
jak tam na finiszu???

U mnie ostatnio była bratowa mojego M z dwoma synkami i 1,5 miesięczną córeczką. A więc można. Też mi się tak marzy...

Cześć Wam!

Wczoraj M odbrał wyniki nasienia i muszę napisać, że po tych suplementach głównie te co Piranha podawała po półtora m-ca żażywania przez M baaaaardzo sie parametry poprawiły, np. ilość z 1,87 mln do 54 mln, ruch postepowy z 11% do 46%, ilosc żywych plemników , test HOS, itd to wszystko w granicach normy, gdzie wcześniej wszystko było poniżej! Także drastyczna zmiana! Piranha dzięki za wszsytkie twoje rady które dajesz na forum:tak: I wszystko byłoby juz dobrze, gdyby jeszcze nie morfologia, bo wczesniej było 2,94% prawidłowych , a teraz 3,03%, więc to jest niestety poniżej normy, bo powinno być conajmniej 4 % prawidłowych. ALe ilościowo i tak jest tych prawidłowych duzo wiecej niż poprzednio. Piranha czy cos wiesz o tym jakby jeszcze tą morfologię podrasować? Wczoraj czytałam na jakimś forum , że jeden mężczyzna miał morfologie 0% prawidłowych i po braniu jakiś niemieckich witamin Androform SPX morfologia poprawiła sie na 7%. Na pewno szkodzi na morfologie przegrzewanie jąde,r gorące prysznice, wiec w naszym przypadku misi obejsć sie bez dziewczynkowych sztuczek;-)

Ewelin i inne dziewczyny- po strankach czyli wkładacie ten Sylk na ok. 1-2 cm głebiej?
A ten lactovaginal to zaraz wkładasz po starankach? A nie boisz się, że zaszkodzi plemnikom?

Dziewczyny Wy to tak mierzycie jak w aptece odległości, ja to nie będę patrzeć na odległość, zadbam tylko o odpowiednie ph przed, a po za bardzo chyba nie będę obniżać, tylko Sylk ewentualnie, bo za długo to już u mnie trwa.

A jeszcze chciałam podpytac o tę Muszyniankę, to jesteście pewne , że ją można pic? Bo chyba woda minaerlana bardziej na chłopca. Wiem, że zawiera duzo Magnezu, wapnia, ale czy tego dla nas dobrego, bo jezeli węglan, to odpada dla nas.
A czy nie zawiera duzo potasu?

Ostatnia edycja:
Milla tak to są te mysli co czlowiek kladzie sie wieczorem, zamyka oczy a one wracają jak bumerang heh ale masz racje, ten czas tak szybko mija... Dobrze robisz ze uczysz malego aby zasypial sam. Ja przyznam szczerze ze ten etap 0-2 lat przerabialam z Super Nianią ze tak powiem. Stosowalam wiele jej porad i wskazowek. Moge smialo powiedziec ze z sukcesem i wiele z tych nawykow przelozylo sie na nasz spokojny zywot teraz. Jak chodzi o karmienie to nie mam doswiadczenia, niedlugo karmilam. Ale jak ostatnio kuzynka przyjechala z prawie 3 letnia corka i mi mowi ze wstaje w nocy dawac malej (.)(.) to bylam wrecz zbulwersowana :szok: nie no bez przesady. Ja wiem ze kazdy ma swoje zdanie ale gdzie to, kurde ....
Lukaa alez Ty swietne wiesci przynosisz!!!! Niesamowite! Ale ja wiedzialam ze rady naszej Pirani są bezcenne :tak:
Antosiu przywołuję Cie. Jak tam u Ciebie? Wszystko ok? Mam do Ciebie pytanie Wrozko Czarodziejko :-) Pisałas mi kiedys ze 22 maja o 21.55 ksiezyc wejdzie w znak skorpiona (znak meski) na około 52 godziny. Ale póki co jest przed pelnia wiec teoretycznie nie sprzyja to poczeciu chlopca. Zas wnioskuje ze w takim razie 25 maja okolo 2 nad ranem ksiezyc wejdzie w znak skorpiona (zenski) ale z kolei zacznie sie pelnia a to sprzyja poczeciu chlopca. Wiem wiem mialam sobie tym glowy nie zaprzatac ale teraz kiedy owulka blisko rozkminiam czy załapie sie na jakies meskie przyciaganie :-D Wez podpowiedz jak Ty to widzisz. Cos tu chyba jest pomylone bo czyz waga nie jest znakiem meskim a skorpion zenskim?

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczynki :biggrin2:
Mały zasnął więc mam chwilkę.
Elmo Według Twojego osobistego Jonasa, którego też sobie zostawiłam :-D, wynika że księżycowa owulacja nastąpi 22 maja o godzinie 10:53 gdzie księżyc od 42 godzin przebywa w znaku wagi MĘSKIEGO i będzie w nim jeszcze przez 13 godzin:-D.
po tym czasie tak jak napisałaś 22 maja księżyc o 21:55 wejdzie w znak skorpiona czyli żeński, później przejdzie do znaku męskiego czyli strzelca i będzie to 24 maj godz 22:49 (aż do 26maja). Dokładnie sprawdziłam i jeżeli kiedyś coś namieszałam to przepraszam.
Ja bym się tylko osobistym Jonasem sugerowała, jeżeli chcesz go brać pod uwagę a TEN MIESIĄC CI SPRZYJA NA POCZĘCIE SYNKA:tak::-D:biggrin2:
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dzieki Antosia, rozumiem. Chcę nie chce... jak juz kiedys mowilam nie bede tym sie sugerowac (jakbym powiedziala mezowi ze odkladamy starania bo ksiezyc jest w zlym znaku to by mnie chyba ubil po tych 3 miesiacach katowania dietami, tabsami i zapachem gozdzików :-D) ale jakby mi sprzyjalo to chyba by mnie to troszke pozytywnie nastawilo. Owulki napewno jeszcze jutro nie bedzie i obawiam sie ze do piatku bedzie juz po :-:)-:)-( a wiec jednak na dziewczynke...

reklama
Elmo noooooo masakra, ovu chyba się na mnie obraziła albo kurcze cos z tymi testami jednak nie teges, już powinny być bladiochy a ovu ok. 20 dc, ale już powinna być druga blada. Nie wiem o co chodzi. Moja dzisiejsza tempka wyższa.
Trzymam kciuki za Ciebie faktycznie póki co niemal idzie róooooowno :)
i łapie te fluidki rany ja chce różowo! :D

Maggie ja bym bardzo chciała mieć mała róznicę wieku miedzy dziećmi i mówiąc brzydko chciałabym przemęczyć się a za dwa lata cieszyć się dwoma całkiem "odchowanymi" szkrabami bez zabawy w pieluchy :D no i dzieci myslę by się ze sobą dobrze dogadywały... chyba :D choć to różnie bywa :)

Ewelin oooo własnie ja podziwiam, jak ktoś jak Ty, kto ma odchowane szkraby ponownie idzie w pieluszki, respect! :D

Verita a czemu dopuszczać? pamiętaj my się spotykamy na lutówkach czy jakoś tak :D będziemy przedłużać wrześniówkowy ród :D
Lukaa ja tak właśnie go wkładam na palec i ciut głębiej, ale w sumie właśnie nie wiem jak powinno się robić, bo pytałam jakiś czas temu i w sumie chyba umknęło albo ja przeoczyłam :D

u mnie dzisiaj lepszy nastrój, cóż co ma być to będzie, oby poszło na dziewuszkę a jak nie to męskie imie wybrane :D ale odpukać marzę o rózu :D :szok: cykl co prawda jest dziwny ale może to te testy ovu, już nie wiem, pójdę chyba kupić nowe.

Czy tempka może mieć różne wachania w zalezności od ilości B6?

Do góry