reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nooo Ewelin jestes. Juz myslalam ze mnie zostawilas :-( :-) W takim razie 100 lat dla syna! I powodzenia! A u mnie? No nic, czekam do samej owulki wiec narazie niewiele sie zmienilo. Pije ASG i od dzis chyba cos poaplikuje tej sody co by podbijac powoli to pH. Ciezko nie myslec ale staram sie oderwac mysli czymkolwiek zeby sie nie nakrecac. Powtarzam sobie ze jestem dobrze przygotowana, dieta, suplementy, tyle obserwacji. Czekam wiec cierpliwie na pik LH ale nie spodziewam sie wczesniej niz w niedziele wiec wrzucam na luz. Musi sie udac :tak:
PS. Licze ze na Boze Cialo bede po temacie. I wreszcie bede mogla zajadac sie lodami! Zjem chyba 5 litrów na raz

Ostatnia edycja:
reklama
Ewelin00 ja biorę ten calcium citrate ponieważ dziewczyny mi poleciły.Magnezu dodatkowo nie biorę bo jest w tym produkcie razem z wapniem (tak jak zauważyłaś):-):-)
Elmo2 czy ja dobrze przeczytałam, że pijesz wodę z cytryną przy staraniach o chłopca? kurcze ja do tej pory piję wodę z cytrynką a myślałam, że ona pomaga przy staraniach o dziewczynkę:szok: czyli już się zakręciłam z tą dietą.........

Elmo rozumiem cie, ja tez zamiast pracować, siedzę i myśle. czekamy czekamy.Musimy zachować spokój żeby te nasze owulacje znowu nie powariowały. Dzięki za życzenia dla mojego starszaka. A co to jest ASG?

Dziewczyny piszecie że saw Palmetto podwyższa temperaturę, zmniejsza ilość estrogenów a to pomaga przy poczeciu dziewczynki. A wczesniej ktos pisał ze można używać gynofloru przed staraniami bo zakwasza A ja dzisiaj czytam ulotke i pisza tak:
Wskazania: Wydzielina z pochwy nieznanego pochodzenia lub przypadki łagodnego bakteryjnego zapalenia pochwy oraz nawracających grzybic pochwy. Zanikowe zapalenie pochwy z powodu niedoboru estrogenów w okresie menopauzy jak i po menopauzie lub leczenie wspomagające w hormonalnej terapii zastępczej. czyli rozumiem ze dostarcza estrogenów. a ma być ich mało. Dobrze rozumuje czy coś kręcę

Ewelin ASG to Alka Seltzer Gold - zastąpiłam tym napoj sodowy.
Mamakaja woda z cytryna ma odczyn kwasny ale w reakcji z sokami zoladkowymi daje odczyn alkaiczny czyli podnosi ph co sprzyja poczeciu chlopca. Woda mineralna wogole podnosi ph dlatego dziewczynkowe staraczki szukaja tych z duza zawartoscia wapnia i magnezu a jak najmniejsza iloscia sodu.
Mozna sie pogubic wiem :tak:

Hejka!

Roszpunka- dzięki bardzo, ano czekam dzisiaj na wyniki M jak na szpilkach, zobaczymy co wyjdzie.

Ewelin- ja tez sie nad tym gynoflorem zastanwiałam, nawet poszłam do przypdakowej przychodni i pościemniałam ginowi ze mam straszne pieczenie, chociaz go nie miałam w rzeczywistości , i byłam pewna ze po badaniu powie mi, że nic nie ma, a on do mnie , o on do mnie, że jak ma mnie nie piec , jak tu taki stan zapalny ze ho ho! Moja mina była bezcenna:szok: Jak to nic mi nie jest, w poprzednim tygodniu byłam u swojego gina i ten nic nie mówił, że coś mi jest. Tyle, że przepisał mi ten gynoflor i chyba gynalgin, a ja przez niego dla świętego spokoju poszłam prywatnie zrobic sobie wymaz z pochwy i oczywiście nic nie wyszło. Tylko to potwierdziło, że mamy mnóstwo konowałów lekarzy. Ale receptę mam i zastanawiam sie własnie czy ja wykupywać, bo coś koło 50 zł chyba kosztują , no i przede wszystkim na zawartość tego hormonu estrogenu, ze wzgledu zę estrogeny bardziej na chłopca, no i boję o szkodliwość tego hormonu, nawet ten konował mi powiedział, że mam tego za duzo nie brać bo to hormon. ALe znowu któraś z dziewczyń pisała, że niby jej gin mówił, że pomaga przy zajsciu w ciąże, hmm, ciekawe.....
Też nie wiem co z tym gynoflorem robić....

A co do Sylku po straniach, to ile mozna go brać i jak głęboko go sobie aplikować?

Megaśne kciuki za wszstkie strające się &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Witam Was ze szklaneczką mleka :-D
u mnie pogoda raczej za ładna się nie szykuje bo już sie chmurzy i pewnie będzie padać jak to w ie :crazy:
Ewelin fajnie że jesteś :tak: zaglądałam na Twój wykresik ostatnio i tez myślałam że może zrezygnowałaś ale na szczęście nie :-) najlepsze życzenia dla synka! pewnie miałaś bardzo zajęty weekend. czyli w tym cyklu już działasz? super trzymam mocno &&&&&&&&& . odnośnie Saw Palmetto ja brałam cały zeszły cykl i od wczoraj nie biorę ponieważ namieszał mi trochę w organizmie... może dlatego też że brałam go przez cały cykl a podobno powinno się go brać od @ do owulki. no ale napisałam do Pirahni i mi odpisała że ona osobiście by nie brała bo ma różne opinie więc go odstawiłam. nie miałam nigdy tak długich plamień przed @ najwyżej jeden dzień a tu 4 dni plamień zanim przyszła @. co do wapna to mam to samo co podałaś w linku bo podobno jest najlepsze i już zawiera mg ;-) natomiast jeśli chodzi o gynoflor to nie pomogę bo nie zakupiłam. ale wiem że Antosia używała więc możesz ją podpytać :tak:
Elmo Ty kochana jesteś super przygotowana i po prostu nie ma innej opcji jak synek :-)
Lukaa sylk można użyć przed staraniami jak i po tylko troszeczkę na palcu i można głęboko bo nie zabija plemników ;-)

Ostatnia edycja:
Hej moje kochane!!!
Dawno się nie odzywałam bo jakoś tak czasu brak i biegałam na badania i do lekarza więc nie było kiedy. A u mnie sytuacja raczej trudna nie wiadomo czy uda man się "zrobić" fasolkę bo nie dość że prolaktyna wariuje to jajniki nie pracują więc może być ciężko, a więc w takiej sytuacji chyba nie będę skupiała się na płci może wprowadzę latem suplementy tylko ale bardziej skupię się na zajściu w ciąży a płeć pozostawię Bogu o ile uda mi się zajść w ciążę ale puki co to mam czarne myśli , pożyjemy zobaczymy.
Pozdrawiam Was Gorąco i 3mam za wsza &&&&&&&&& Powodzenia!!!!

Misia musi się udać... życzę wytrwałości i żeby marzenia się spełniły &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Właśnie przeczytałam artykuł że Cichopek jest w drugiej ciąży i oczywiście spodziewa się dziewczynki a synka już ma... czyżby szczęście ;-)? w ogóle teraz wszystkie gwiazdy rodzą same córki :wściekła/y: mam nadzieje że dla nas tez wystarczy :-D

reklama
Krystianmartin to masz z głowy. Teraz zasłuzony odpoczynek :tak:
Elle Ty startujesz w nastepnym cyklu nie? Oby ten byl juz jasny i przejrzysty i zadnego zamieszania :no:
Misia wiesci rzeczywiscie od Ciebie srednie. &&&& aby nie bylo az tak zle. Prolaktyne napewno da sie wyregulowac, bedzie dobrze zobaczysz!

Elle ja wczoraj na placu zabaw i w kosciele tak obserwowalam i rzeczywiscie az roi sie od malych dziewczynek! :szok: Kurde zeby mnie czasem nie zawialo
Mama kubulki, Czarna gdzie jestescie? Dawac mi tu swieze niebieskie ~~~~ !

Ostatnia edycja:
Do góry