reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej kochane, chwilowo nie mam netu więc czytam Was z doskoku i z komórki :)
Piranha dzięki, spróbuje te irygacje

co do testów, to ja je mam wydaje mi się, ze ładnie mi wykryły. Też wiem, że pik miałam dość krótki. Hmmm.
nie nakręcam się innych nie mam a ovu lada moment.

jak sądzicie ryzykować jeszcze starania na dziewczynkę w dniu pozytywnego ovu? Chyba spore ryzyko co?

W ogóle w tym cyklu mam niską temp czy to ma znaczenie lub o czymś świadczy?

buziaki

reklama
Elmo, na pewno straszne. To miało być jej dziecko z nowym mężem, syn, bo z pierwszego małżeństwa ma dwie córki. Chciane i wyczekane dziecko...
Mam nadzieję, że żaden dziewczynkowy żołnierzyk twojego m nie czyha na jajeczko!

Dorcia, nie zazdroszczę kolki. Mam nadzieję, że nie będzie cię męczyć. I że ten cykl skończy się II:tak:

Piranha, a ty kiedy się starałaś w szczęśliwym cyklu, w owulkę czy jednak o+12?? Imprezka urodzinowa była?

Milla, ja też muszę brać pod uwagę że może być znów chłopak, więc daję sobie ten czas na dojrzenie do kolejnego dziecka w ogóle.

Moniqua, trzymam kciuki za ten cykl, żeby zakończył się fasolką... niebieskie:-);-) &&&&&&&&&&&&&&

A mi się dzisiaj śniło, że pojechałam do szpitala, chyba rodzić, i miałam usg na którym widać było małą Anielkę. Żeby ten sen się kiedyś ziścił... Jeśli kiedyś zobaczę na swoim usg małą pipulkę to na pewno będę płakać ze szczęścia:tak:

Ostatnia edycja:
Kurde ale fajnie minął mi dzien. No super. Pogoda rewelacja, pierwszy posmak lata. Odpoczełam. Licze na równie przyjemny wieczór ;-)
Maran zagladaj i badz ze mna wiesz jak potrzebne mi teraz kciuki! Fajnie ze masz juz samochod, zawsze to wygodnie przy dzieciach.
Polisa no ja nie wiem, jesli to Twoj pierwszy cykl staran to ja juz bym nie ryzykowala w dniu pozytywnego testu owu. No chyba ze przypilnujesz niskiego ph.
Roszpunka dzieki. Ja tez mam nadzieje ze tydzien to zaden nie przetrwa! To chyba malo prawdopodobne ale obawa jest. Licze na owulke nie wczesniej niz za tydzien. Poza tym czekam na pelnie ksiezyca :tak: Ale jak to bywa los pewnie bedzie przekorny.
Ewelin jak ta u Ciebie? Jakies emocje w zwiazku ze zblizajaca sie owulka? Nic nie widze na Twoim wykresie a przyznam ze ciekawa jestem :tak:

Mam nadzieje ze wam rownie przyjemnie mija weekend.
Milego wieczoru!

U nas też fajny dzień słoneczny. Tylko nie wiem czy nie poszlismy w stronę dziewczynki. Mam niby okres plodny 2 dzień no i przytulanki ale to na dziewczynke bo do owulacji zostali ze 3-4 dni. I co teraz? ? Da się jeszcze na chłopca cos wykombinować. Ciężko tak czekać

Hello!

Milla, ja stosowałam taki krem PROMOCJA Zestaw 5 kremów PROGESTERON firmy sarati (3248258314) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Moniqaa
, słodycze zakwaszają ale też zmniejszają absorpcję wapnia co sprzyja poczęciu chłopca, tak jak napisałaś 4 cykl będzie szczęśliwy :tak:

Elmo, dzięki kochana, ja nawet się cieszę, że tak wyszło bo może nareszcie wyjaśni się zdrowotne archiwum X, które nęka naszą rodzinę i może leczenie będzie proste bo w postaci łykania D3.

maran-atha, Tobie również kochana dziękuję!

Polisia, podobno niskie temperatury (w porównaniu do tych w pozostałych cyklach) sprzyjają poczęciu chłopca a wysokie - dziewczynki. Ja sobie to tłumaczę tak, że niska temperatura = więcej estrogenu a estrogen sprzyja poczęciu synka :) Ja starałam się właśnie w dniu pozytywnego testu :)

Roszpunka
, ja działałam 2 dni przed owulką i w przeddzień owulacji. U mnie jest o tyle komfortowa sytuacja, że niewielka ilość EWCM pojawia się zazwyczaj tylko w przeddzień owulacji a dzień, w którym dochodzi do owulki jest już pod tym względem bardzo sprzyjający poczęciu dziewczynki (brak EWCM, niskie pH). Dziś mam mega ból owulacyjny (wczoraj był pik estrogenowy), chyba jestem stworzona do O+12 ale nie będzie mi już dane skorzystać z tego dobrodziejstwa :-D O+12 też próbowałam (było to O+10 :)) ale nie udało mi się zajść w ciążę tą metodą. Imprezki urodzinowej nie robiłam, Kaja za niecały miesiąc kończy rok i postanowiłam połączyć 2 imprezy urodzinowe w jedną wspólną - mniejsze koszty, jeden tort i brak zazdrości, że jedno dostaje prezent a drugie nie ;)

Verita, dbaj o wysokie pH (dieta, napój sodowy, suplementy, soda), trzymam kciuki :)

Dobrej nocki!

Hej dziewczyny.
I po weekendzie :-(
Weny do pracy zero, jak to w poniedziałki.

Pirania super ze zagladasz. Twoje rady bezcenne :tak:
Polisa jesli nadal karmisz to trzymaj diete do owulki i aplikuj sode na palcu co jakis czas. Wysokie ph sprawi ze przetwaja te meskie plemniki.
Ewelin odezwij sie, martwie sie o Ciebie bo na wykresie pusto a przeciez mialas działac juz tuz tuz. Chyba nie odpuscilas? No chyba ze odpuscilas forum zeby sie nie nakrecac :-) Jesli tak to mam nadzieje ze wrocisz!
Krystianmartin co u Ciebie? Jestes juz po komunii czy to w przyszlym tygodniu?

Milego dnia babeczki!

Elmo, ja myślę, że nie przetrwa, więc czekamy na boboseksy;-):-D Widzę, że z ciebie ranny ptaszek;-) Ja dziś na 10:45 aż na jedną lekcję idę, a później na 15 korki.

Verita, ja bym się po prostu przytulała dalej, może nawet codziennie, żeby zapewnić dostęp świeżych chłopczykowych plemników, niech wygra najlepszy;-)

Piranha, dzięki. Ciekawa jestem jak będzie u mnie ze śluzem po przyjściu pierwszej @ i po diecie...
Zdrówka życzę, żeby leczenie okazało się tak proste jak mówisz.
A co do urodzin to pewnie, zwoływać całą rodzinę 2 razy w ciągu miesiąca niecałego, bez sensu. Pochwal się jak będziesz szykowała imprezkę.

Nie wiem czy kiedyś próbowałyście, ale jest taka woda Muszynianka magnezowo-wapniowa. Ja się skuszę przy dziewczynkowych starankach:tak:

Roszpunka pracuję od 7.00 wiec jestem tu przewaznie pierwsza :-)
Ja znalazlam jedna wodę z mega iloscia sodu ale byla tak wstretna ze pozostalam przy swojej cisowiance + sok z cytryny.
Ale Ci zazdroszcze zblizajacych sie wakacji. Jak uda mi sie zajsc w ciaze to tym razem szybko smigne na zwolnienie. Ale narazie o tym nie mysle. Narazie mam inny cel ;-)

hej kobietki.
Elmo jestem. Mialam urodziny starszego syna, byla rodzina itd. impreza była ogromna, grill, dwa razy tort bo i babcia zrobiła swój. Ale juz jestem i wrcaam do starań. wczoraj juz zaczęłam planuje codziennie do 11 dc. Albo jeszcze 9dc i 11 dc. Elmo a co u Ciebie? jak się czujesz przed....

Powiem wam ze wczoraj byl 7 dc i my bez zabezpieczenia boboseksy (zawsze było z zabezpieczeniem) i mnie stres dopadł ze to już, że jeszcze jedno dziecko będe miała. Czulam sie jakbym juz miała byc w ciąży. Ale emocje bedą, jak wszystkie zaczniemy.

Antosia ale Ci wyszło z tymi testami, to tak samo jak mi z tym termometrem, chcesz coś wiedzieć o cyklu i nagle okazuje się ze nie jesteś w stanie w ogóle określić kiedy co i jak.

Dziewczyny to jak to z tym saw palmetto, bo ja go nie kupiłam. Kupować go czy nie? Nie chce tak wszystkiego kupowac ale jak jest pomocny to kupię. U mnie się śmieją ze ja jak moja babcia (ona jest lekomanką- łyka wszystko co ma pod reką) Mowią że ja skończę jak ona tyle tabsów łykam (oczywiście nikt nie wie po co to i na co, a ja tylko sie usmiecham ale faktycznie dziwnie to wygląda, codziennie garść prochów)

A czy macie może tego linka gdzie kupić wapń i magnez na allegro?

reklama
Do góry