reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
HEHE...ja też dzisiaj rano wstałam i mówię do męża, pewnie Elmo dzisiaj nowy cykl zaczęła :-D
u mnie po staremu, dziewczyny rosną a wraz z nimi nowe problemy, Emilka moja zaczęła się strasznie odzywać do nas, pyskuje, buntuje się, w ogóle czasami nie mogę jej zachowania opanować, a często się za nią wstydzę w towarzystwie. także bunt 8latka też istnieje, moja 2latka też się buntuje, chyba tylko Zosia jest taka pokorna i słucha.
poza tym rolnicza dola nas zawładnęła, może bardziej mojego M, dużo w pracy, uprawa pól, opryski i płacz bo wszędzie w okolicy padają ulewne deszcze a u nas tylko pomrzy a na polach nam zboża zaczynają cierpieć suszę i rzepak również.
zrobię zdjęcia kwitnącego rzepaku jak się w pełnie rozwinie, widok niesamowity pola prawie 100ha w kolorze żółtym, wstawię wam jak tylko będzie odpowiedni moment, bo już jest żółto, ale kwiatki jeszcze małe, uwielbiam ten widok, bo potem to już coraz bliżej żniw, szaro i złoto na polach od dojrzewających zbóż.
ostatnio nawet nas myśl przeszła, że czekamy na wyjaśnienienie sprawy gospodarstwa, że pewnie i tak będziemy chcieli zawalczyć o syna jeszcze i czy nie będziemy potem żałować że tak dużą różnicę wieku zrobiliśmy??? bo już by było 3 lata jakbym teraz zaszła....ale tylko na tym pytaniu temat się zakończył. górę wziął rozsądek.jednak!
trzymam kciuki za wszystkie staraczki, ja mogę tylko te dziewczynkowe fluidki przesłać więc łapcie:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Elmo niech ta 13stka Ci szczęście przyniesie, jestem z Tobą myślami
:-)
pozdrawiam Wszystkie forumowiczki:-D
miłego dnia i tygodnia!!!

Elmo2 stresa nie mam....starać zaczęliśmy się już w sobotę :) ale poprawimy we środę i czwartek :)
Co będzie to będzie ...na razie drugi cykl starań więc jeszcze paniki nie sieję :)

Trzymajcie niebieskie kciukaski...na pewno się przydadzą :)

Elmo no nie idzie się nie nakręcać jak już tak blisko :-D ale widzę że u Ciebie @ przyszła więc to jest Twój cykl i trzymam &&&&&&&&&& bardzo bardzo mocno :tak: wysłałam Ci wiadomość na priva odnośnie miernika żeby już nie pisać tego wszystkiego na forum.
Daria dzięki za info. zaraz sobie te stronki przejrzę :tak: a już używasz tego miernika? dobrze pokazuje Ci ph? bo ja myślę o kupnie trochę innego: Hanna Instruments HI 98107 pHep pH Tester, with +/-0.1 Accuracy: Amazon.com: Industrial & Scientific tylko nie wiem czy równie dobry jak ten Twój co masz :dry:

Wszystkie majowe staraczki trzymam za Was &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ilaczek widok kwitnącego rzepaku? Bezcenny. Czekam na fotke. Nawet nie wiesz jak baaardzo chciałabym byc dla was przykladem w planowaniu chlopca, dla Ciebie, Twojego meza, dla Maran... i innych. To jest nie do opisania. Jesli mi sie uda to mozecie byc pewne ze opisze wam moje starania z najwiekszymi szczegolami. Ale narazie nie chce sie dodatkowo nakrecac. Zrobilam juz wiele, w najblizszym czasie zrobie jeszcze duzo. Oby to byl normalny cykl, z normalna owulką, bez zaskoczen bo mnie nerwy zjedza a stres jak wiecie sprzyja poczeciu dziewczynek... Dobra nie zapeszam.
Rowniez trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&& za wszystkie majowe staraczki!!!

Witam,

Elmo &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& ale ten czas zelciał ;-) Ja tez wierzę, że inaczej być nie może i za 9 miesięcy będziesz tuliła w ramionach swojego synka :)

Dorcia równiez &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Lukaa, no to się załatwiłaś z tą firmą medicline. To zwykli oszuści, dopiero po póltora miesiąca zwrócili mi kasę za paski (nie małą bo prawie 100 zł) jak im napisałam, że zgłoszę przestępstwo na policji. Ciagle mnie zbywali, że paski mają byc za kilka dni itd.

Dziewczyny, widze że pojawił się znowu temat miernika hanna. Zastanawiam się czy jest sens kupowanie go jesli w staraniach dziewczynkowych sluzu ma prawie nie być? Na razie mam tanie paski z allegro, które ciągle pokazują mi ph 4,5, choć po seksie pokazały prawie 9. Ale to raczej było ph spermy niż mojego śluzu, ja te paski wkładam po prostu do środka, tak żeby dotknęły szyjki ;) Teraz kupilam paski z Merck przez allegro, jesli dojdą ;) to ciekawa jestem czy pokażą jakies inne wartości. A jesli będę miała to LIS to chyba nie pozostanie nic innego jak miernik.

Milla, ja też czasem mam dość siedzenia w domu i marzę żeby wrócic do pracy a z drugiej strony pamiętam jak pracowalam to już doczekać się nie mogłam, jak urodzę to posiedzieć w domku z maleństwem ;-) tak czy inaczej we wszystkim są plusy i minusy. Mój M też na razie nas utrzymuje ale ja mam jeszcze własne mieszkanie z czasów panieńskich, które wynajmuję i mówię M, że to tak jakbym pracowała, co miesiąc jest kaska, może nie tak duża jak pensja ale po powrocie do pracy musiałabym policzyć nianię, paliwo na dojazd i wyszło by to samo ;)))

Iliaczek, Maran podejrzewam, że szczególnie Wy z zapartym tchem będziecie czekały na wynik starań Elmo ;-) ale by było super jakby i Wam marzenia się spełniły i nam wszystkim tutaj :tak:

Po chwili słabości, zaczynam znowu marzyć o córeczce (tylko nie wiem kiedy) ;) Kto jeszcze zaczyna w maju/czerwcu? Pamietam, że chyba Antosia, Daria i Ewelin, tak?

Eden dobrze ze sie nawracasz i mysli znowu wracaja :tak: Nie masz pojecia jakie emocje mna targaja ale mam nadzieje ze opadna wkrótce. Ja czasem tak mam ze bardzo sie stresuje przed waznym wydarzeniem ale juz w trakcie wszystko opada i jest dobrze, aby bylo tak i tym razem!
Szczerze mowiac to ja sie ciagle zastanawiam jak stosowac miernik mając bardzo malo sluzu, ale ostatecznie tez go mozna wlozyc do srodka :-D
Czarna no co Ty?????????????????????????? :-) To slij mi tu zaraz niebieskie ~~~~~~~~~~~~~~~`

reklama
Elmo no nie idzie się nie nakręcać jak już tak blisko :-D ale widzę że u Ciebie @ przyszła więc to jest Twój cykl i trzymam &&&&&&&&&& bardzo bardzo mocno :tak: wysłałam Ci wiadomość na priva odnośnie miernika żeby już nie pisać tego wszystkiego na forum.
Daria dzięki za info. zaraz sobie te stronki przejrzę :tak: a już używasz tego miernika? dobrze pokazuje Ci ph? bo ja myślę o kupnie trochę innego: Hanna Instruments HI 98107 pHep pH Tester, with +/-0.1 Accuracy: Amazon.com: Industrial & Scientific tylko nie wiem czy równie dobry jak ten Twój co masz :dry:

Wszystkie majowe staraczki trzymam za Was &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ja jestem z niego zadowolona tym bardziej ze tano wylicytowalam i sie oplacalo jak nie wiem :) pirahna polecala tylko ten bo tamara go polecala a inny nie wiem :) mierze nim caly czas i wynik wydaje sie wiarygodny :) jak zaczelam brac leki to ph troszke spada :)

Do góry