reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha- dziekuję bardzo za odpwoiedż, dzisiaj dzwoniłam do klinki i też mi właśnie powiedzieli, że abstynencja powinna być jednak conajmniej 72 godz., więc M jutro dopiero spotkają go te przyjemności;-), a wynik dopiero będzie w poniedziałek, a posiew może być dłużej.
M łyka 1000mg L-karnityny, te 2000mg nie za bardzo naspidują go, skoro staramy się o dziewczynkę?
Witamine E też ma łykać, jeżeli łyka:)
Czasami mówi, że już mu niedobrze od tych tabsów, ale nie ma wyjścia.

Co do Sylku, to nie można go stosować po starankach?, jeżeli dobrze pamiętam to chyna niektóre dziewczyny go stosowały przed i po.
CHodzi mi bardzo o coś , co by było bezpieczne po, mam straszne dylemety odnośnie tego zakwaszania, ze względu na kiepskie żołnierzyki M. Jeżeli Mężczyzna ma je silne, to i zakwaszanie pewno za bardzo nie zaszkodzi tym żeńskim (żołnierzyków M miał bardzo małą ilość, a suma całego ruchu postepowego, , a wiec A+B była tylko11%, miał też 97% wadliwch, więc tragedia).
Jakbyś mogła mi cos poradzić. Czy nawet jeżeli ph przed starankami będzie w porządku, np.4,5 to też wtedy stosować ten Sylk, czy już nie, i co po?

Elmo- nie ma sprawy kochana, do juterka:)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny dopiero jestem bo cały dzień siedziałam w necie i szukałam informacji o miernikach i kalibracji :-D tak się zestresowałam że staranka tuż tuż a ja nawet nie znam swojego ph :zawstydzona/y: a bez tego to ani rusz ale mam nadzieję że niedługo przyjdzie mi miernik i uda mi się bezproblemowo go skalibrować i będę mogła w końcu zmierzyć swoje ph ;-)
Elmo jeszcze raz dziękuje za rady bo dużo mi podpowiedziałaś :tak: a 13-nastka na pewno przyniesie Ci szczęście zobaczysz :-)
Maggie oby te paski z mercka Ci się sprawdziły i wtedy ominie się kupowanie miernika ;-)
Polisia zazdroszczę Ci tej suchości, bo brak śluzu sprzyja poczęciu dziewczynki ;-) ja podczas dni płodnych mam sporo ewcm :-( może po suplementach i diecie mi się zmniejszy. ja dopiero będę w nowym cyklu sprawdzać jak działają lubrykanty. mam sylk i można go stosować przed i po starankach bo jest bezpieczny dla żołnierzyków. jeszcze mam rephresh ale też nie próbowałam więc niedługo podzielę się jakimś info :-)

Lukaa, przy takich wynikach (a faktycznie nie za dobrze to wygląda :-() dałabym M 2000 mg L-karnityny a Ty już zadbasz o to by z całej rzeszy zdrowych plemników do mety dobiegł ten z iksem :-) Sylk możesz stosować i przed i po staraniach. Jeśli pH przed staraniami będzie wynosić 4,5 to nie obniżaj, po staraniach zapewne wzrośnie a wówczas przez 4 godziny (zaczynając od 5 minut po) należy sprawdzać pH co pół godziny i obniżać jeśli wzrosło powyżej 5 (wynika to z tego, że unieruchomione niskim pH plemniki Y ponownie ruszają po około 30 minutach do wyścigu jeśli pH wzrośnie, plemniki X potrzebują około 4 godzin by znaleźć się w bezpieczniejszym miejscu), po tym czasie można włożyć na noc np. tampon nasiąknięty roztworem limonki. Należy pamiętać, że zaraz po staraniach należy Replens aplikować nie za głęboko, tak by nie miał on bezpośredniego kontaktu z plemnikami.

Piranha dziękuję Ci, tak właśnie mi to wyglądało, że jest dziwne dosyć. Przyznam, że to mój pierwszy tak "doglądany" cykl, wcześniej coś tam notowałam, mierzyłam, ale nigdy tak skrupulatnie. Mam synka, więc nie skupiałam się na tym, że coś gdzies może nie działać. Zobaczę ten cykl, jak znowu będzie taka sytuacja to obadam. Nie do końca rozumiem, mam zmierzyć LH w 3 dc? To już raczej jakieś badania krwi czy też te testy ovu? przepraszam totalnie zielona jestem w jakiś dodatkowych badaniach ;)
dzieki za info co do sylku itp., sprawdzę jeszcze ze dwa dni i najwyżej odpuszcze, bo jak rozumiem efekty są "natychmiastowe"?
dzięki za pomoc, w jakis sposób mnie to utwierdza by skupić się na odczuciach i testach LH :)

Elmo oj jak ja nie lubię takich akcji, napisze, napisze a potem klops.

Elle ja w sumie sucho się nie czuję :D ale mam wrażnie, że na tym papierku ph to ledwo co jest i nie widać takiej super zmiany koloru jak np. pod wodą, troszke mnie to denerwuje :D

no i cały czas mam też problem jak badać śluz stosując te sylki, represhe itd., jak sobie z tym radzicie? bo to troszke zakłóca, w kółko czuję się "nasmarowana" :D

Ewelin, u mnie starania od razu po okresie co 2 dni, suchość pochwy, codziennie jogurt naturalny, dość często żuravit i efekt ... dwóch chłopaków. Ja chyba zostałam stworzona do bycia synkową mamą :-)

Dziewczyny, cały czas Was podczytuję i trzymam mocno kciuki za Wasze starania. Aby spełniły się Wasze marzenia. Tak musi być. Innej opcji nie ma ;-)

Krystianmartin . Wredna @!
Lukaa Polisa Piranha wam juz wszystko dokladnie omowila widze ale jak cos to pytajcie jeszcze.
Elle nie ma sprawy. Ja początkowo troszke klnęłam na ten miernik ;-) ale szybko go opanowałam. Jego plus jest taki ze naprzykład mozesz sobie kazdego dnia badac pH moczu. Po co? hehe wiem, nie wszystkich interesuje ph własnego moczu :-D Pirania kiedys tlumaczyla ze na ph moczu ma wplyw to co jemy danego dnia, zas ph sluzu zmienia sie duzo wolniej. Ale mysle ze logicznym jest to ze jesli ph moczu utrzymuje sie przez dlugi czas w granicach 7,0 -7,20 to najwyrazniej dieta jest prawidlowa i chcac niechcac powinno sie to przelozyc w efekcie na ph sluzu. Prawda? Wlasnie przez to odpuscilam badanie ph sluzu w poprzednim cyklu. Tylko w tych kilku dniach owulki sprawdzałam bo znalazłam sobie taki oto sposób :-D Oczywiscie w tym cyklu wszystko bedzie monitorowane na biezaco! Mam juz chyba wszystko co potrzeba, nawet ten nieszczesny Alka Seltzer Gold. Wczoraj przyszła mi kolejna partia testów owulacyjnych. Maz mi powiedzial zebym czasem z rozpedu nie dokonala sztucznego zaplodnienia w tym swoim laboratorium (czytaj łazience) :-D:-D:-D

Krystianmartin masz załamke czy nawet dzielnie to znosisz? Kochana nie wiem co powiedziec.

Ostatnia edycja:
reklama
Tak czytam, czytam....wzloty i upadki i tak sobie myślę czy ja dobrze robię starając się o drugą dzidzię ??? Czy dam radę ??? Fizycznie , psychicznie,finansowo ??? Ja wiem że radę dam...muszę ...ale jakoś mnie tak dzisiaj naszło na smutasy :(

Piranha Ty to normalnie wszystko wiesz kobieto...dobrze mieć taką dobrą duszę wśród nas :)

Do góry