reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elmo będziesz miała wymarzonego synka, mocno wierzę i kibicuję Ci:)
Ja staranka planuję od lipca, wtedy też jedziemy na chorwację a co wyjdzie to się okaże. Próbuję się wyłączyć ale to niełatwe, troszkę mniej sie na forum udzielam. A ostatnio reklama leciała z małą dziewczynką i mąż rzucił hasłem do mnie taka by się nam przydała :)

reklama
Cieplutko witam Was wszystkie:cool2:
Elle dobrze pamiętasz mam te dwa i w tym miesiącu zamierzam je wypróbować w okolicach owulacji :happy:
Mój plan jest taki że będę trzymać dietę cały czas, a od początku przyszłego cyklu zamierzam wieczorkiem aplikować sobie globulki i przy starankach sylk albo replens (w tym miesiącu się okaże który lepszy). Chcę zachować odstęp od owu 2-3 dni, bo O+12 chyba nie dam rady.Ten odstęp liczę że uda mi się zachować dzięki paskom Lh. Od przyszłego miesiąca M będzie łykał korzeń lukrecji w kapsułkach a wieczorami bardzo gorące kąpiele, które zresztą uwielbia. Chciałabym żeby wyszło w czerwcu bo prawdopodobnie nałoży się też Jonas:sorry:

Ostatnia edycja:
Elmo ja imię już mam dla córci:-D Mój M nie jest nim zachwycony ale pewnie się zgodzi jak się uda ją zaplanować;-)

Czarna oba imiona ładne :-) pewnie po porodzie zdecydujecie czy Jonasz czy Ksawery ;-)
Daria no mi się już dawno podobało imię Ksawery (ściągnęłam z filmu Na Wspólnej) i wiedziałam że jak będę miała kiedyś synka to tak go nazwę ;-) szczerze to w pierwszej ciąży liczyłam na dziewuszkę i miałam parę imion wybranych dla córki ale awaryjne dla synka też :-) u mnie z kolei w otoczeniu wśród znajomych "na razie" Ksawery jest tylko jeden ale za to Lenek to jest mnóstwo! sama chciałam dać takie imię "przyszłej córce" :-D ale już mi się odmieniło...
Antosia ja też w tym cyklu będę próbować rephresh więc dam znać. to mówisz że jednak nie zastosujesz metody 0+12? kurczę ja już sama nie wiem jak to z tą moją owulacją bo temperatura w ogóle nie rośnie tak jak Wam po owulacji :-( fajnie że nałoży Ci się jonas bo mi jednak nie... ostatni cykl mi wszystko poprzestawiał :wściekła/y: zdradź kochana jakię imię wybraliście?

czesc babeczki

czarna juz dawno mowilam, ze Jonasz jest ekstra, u nas wciaz walka miedzy Adasiem i Antosiem;)
elle Ksawery też fajne imię, moja kolezanka tak też nazwała;)
elmo jak zawsze for You ~~~~~~~~~~~~~~

Krystianmartin tempka wysoko, objawy podejrzane... nie będę zapeszac ;-)
Elle moze rzeczywiscie zbyt plytko wkladasz ten termometr :)-D) w poprzednich cyklach tez Ci nie rosla tempka?
Mama kubulki dzieki ze o mnie pamietasz :-)
Antosia plan niezły. Ja sie wlasnie zastanawiam jaka metode zastosowac aby przed "akcją" byly 3-4 dni przerwy. Nie bardzo mam pomysł skoro ta moja owulka wypada miedzy 14 a 21 dc :-D

Dzis ide na sklepy po rozpylacz wody. Wymieszam olejki eteryczne z woda i bede rozpylac po mieszakniu :-D. Obawiam sie ze moj m zastosuje dzis termometr ale na moim czole :tak: no ale nic, moze powiem mu ze to na komary ;-)

Ostatnia edycja:
Elmo zawsze tak samo :tak:a potem @. Ja dzisiaj mam próbę w kościele.. podziękowanie czytam... he he
A co do imionto ja dla chłopca mam Natan, a dla dziewczynki Pola lub Kornelia ( Martin miał być Kornelia he he)

Ostatnia edycja:
Heloł dziewczynki :)

Tak na szybko, bo zalatana jestem jak to w piatek, porządki, żurek nastawiony ;) Zaglądne jeszcze wieczorkiem :)
dziekuję za miłe słowa odnośnie fotek :tak: faktycznie przez tydzien byłam w raju ;) No ale czas powrócić do rzeczywistości, na szczęscie ten proces u mnie jest długi i dalej jestem jeszcze pomiędzy ;-)
Pytałyście o aparat. To jest Olympus pen lite e-pl3 + obiektyw standardowy 14-42mm
Fotopolis.pl: Olympus E-PL3 - test
Jestem z niego mega zadowolona, ma świetne funkcje artystyczne no i zmiesci mi się do torebki :-)

Daria, byłam w miejscowości Lara w hotelu Delphin Imperial, rewelacja. Świetna kuchnia, obsługa, pokoje. Polecam w 100% :))

Dzisiaj spotkalam znajomą z którą rodziłam drugie dziecko. Ona też wtedy drugiego synka. Teraz jest w trzeciej ciąży i okazało się, że będzie trzeci syn :) To jeszcze bardziej mnie zmotywowało do planowania, żeby potem nie żałować. Chyba na łut szczęcia nie ma co liczyć ;-) i trzeba sobie dopomóc w realizacji marzeń :)))

Buziaki dziewczyny

reklama
Mama kubulki dziękuje :* Twoje imiona dla synka oba ładne ale chyba mi osobiście bardziej podoba się Antoś ;-)
Elmo dobra jesteś :-D a ja właśnie nie wiem czemu moja tempka taka niska :wściekła/y: może wcale nie było owulacji w tym cyklu... chociaż test był pozytywny i czułam bóle owulacyjne, jajnika i ból przy siadaniu więc już sama nic z tego nie rozumiem :sorry: to jest dopiero mój pierwszy cykl kiedy mierzę tempkę :-( dziś rano wydawało mi się że włozyłam termometr głębiej :-D ale jak widzisz tempka ta sama co wczoraj :crazy:
Krystianmartin bądźmy dobrej myśli że się udało :tak: masz naprawdę wysoką temperaturę przynajmniej w porównaniu ze mną :-D a kiedy się spodziewasz @ ?
Eden masz rację jeśli tylko idzie to trzeba dopomóc szczęściu żeby potem nie żałować że się czegoś nie zrobiło... ja też jestem strasznie zmotywowana ale tym że ostatnio u moich koleżanek rodzą się córcie a mają już synków :tak:

Do góry