reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Eden :szok: ale bajecznie! Te foty wyglądają jak widokówki. Zdradz prosze jakiego aparatu uzywaliscie bo jestem na etapie kupna a Twoj wydaje sie byc rewelacyjny! Nie dziwie sie ze sie oderwalas i zapomnialas o wszystkim :-)
Elle ja tez gleboko, gleboko i zawsze tak samo gleboko :-D a Ty?
Czarna ale ten czas zasuwa. Fakt ten ostatni miesiac jest najgorszy ale juz niedlugo... wlasnie jakie imie?

Laski padam dzis na twarz.
Milej nocki zatem.

reklama
Hej! Daję znać, że pamiętam o Was i strasznie tęsknię za pisaniem z Wami. Tak bardzo chciałam być na bieżąco ale szczątkowe ilości wolnego czasu pochłonął remont (na razie skończyły się fundusze to i remont straci na sile ;)). Strasznie się cieszę, że forum kipi życiem ale niestety nie dam rady Was nadrobić :(, przeczytałam tylko 2 ostatnie strony.

Eden, zdjęcia boskie, ładniejsze od niejednej widokówki! Podłączam się do pytania o aparat :)

Elmo, normalnie iskry czuję w atmosferze z tego napięcia, cykl starankowy już tuż tuż, obiecuję dzielnie kibicować i być na bieżąco w tych ważnych chwilach :)

Elle, ważne by wsuwać zawsze na tą samą głębokość (im głębiej tym wyższa temperatura), ja miałam bezrtęciowy termometr ale nie elektroniczny, zaznaczałam palcem daną cyfrę na skali i zawsze wsuwałam do tego miejsca :) Podobno najlepiej głębiej (by termometr się nie wysunął), np. 6 cm.

Widzę, że poruszony był temat buntu dwulatka, mój Krzysiu skończy niebawem 3 latka a mam wrażenie, że jest gorzej jak było ;) Od dłuższego czasu urządza histerie np. o to, że upuści autko, stoi kilkanaście do kilkudziesięciu centymetrów od niego i krzyczy, że nie sięga i mam mu je podać. Oczywiście nie robię tego i jest mega krzyk który potrafi się zamienić w trwającą godzinę (zdarzyło się dłużej, twardy z niego zawodnik) mega histerię.

Dobry wieczór :blink:
Ja coś ostatnio zabiegana jestem i walczę ze zmęczeniem. M wieczorami siedzi przy kompie i ja mam do niego dojście dopiero o tej porze :baffled: Ale obiecuję poprawę...
Dzisiaj poczta dostarczyła mi Colę bezkofeinową-dziwna w smaku, ale da się przeżyć. PH mierzę kolejny dzień i nie schodzi mi poniżej 5 :-(a dietę ostro trzymam. Zastanawiam się czy czasem nie jest to spowodowane antybiotykiem który brałam jeszcze miesiąc temu. Podobno on czyni wysokie pH przez 6 tygodni:surprised: (wyczytałam na in-gender, ale z moim tłumaczeniem mogłam coś pomylić)
Eden zdjęcia po prostu super. Ale fajnie spędziłaś weekend :tak:
Elle jak Twoje przygotowania? Testowałaś już coś? Jakie masz pH?
Elmo a Twoje pH? Oby rosło w górę, wraz ze wzrostem stresu:-D Wiem że jesteś super przygotowana ale i tak Ci przesyłam olejną porcję &&&&&&&&&&&&&
Dorcia wiesz jak bardzo Ci kibicuję i trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&
Piranha ja wspominam dobrze czas gdy mój Krzyś skończył wiek trzech lat. Też mnie testował i często się denerwował, ale pamiętam że często mnie też zadziwiał bardzo pozytywnie. Utul go od ciotki z forum;-) Kaję również :tak:
krystianmartin trzymam &&&& za Twoje O+12:tak:
maran-atha doskonale Cię rozumiem. Mnie też brakuje chwili dla siebie, mimo że rodzina na miejscu. U mnie problem jest taki że nie potrafię poprosić o pomoc.
Pozdrawiam Was wszystkie i pozostałe forumowicz-ki, których nie wymieniłam także :biggrin2:

Elmo ja właśnie chyba średnio głęboko ale od jutra poprawa :-D
Pirahna jak miło że do nas zaglądasz i mimo wolnego czasu starasz się nam coś podpowiedzieć :tak: Twoja wiedza jest dla nas bezcenna! oczywiście dziękuje za informację :*
Antosia no w końcu jesteś ;-) hmm ciężko mi powiedzieć jakie jest moje ph bo badałam nie raz i w różnych okolicznościach ale ciągle jest takie samo ok 4,5-5 :-( wydaję mi się że coś nie gra bo wątpię żeby było cały czas takie samo i możliwe że mam to co pisała wcześniej Pirahna "LIS" czy jak to się nazywa :-D a przygotowania coraz większe bo dieta ostrzejsza i czasami już sobie myślę że chcę być po ;-) też już piłam tą colę i ma dziwny inny smak ale czego się nie zrobi dla... ;-) co do lubrykantów to jeszcze nic nie testowałam tylko sylk i mam takie samo ph :dry: a Ty kochana będziesz coś testować w tym cyklu? chyba masz replens i sylk z tego co pamiętam?

Hej babeczki.
Witam was z rana.

Piranha kochana jestes :* Dziekuje za kciuki, oj beda potrzebne :tak: Ładny z Krzysia uparciuch. Moja kolezanka ma synka ponad 3 letniego i czesto gęsto jestem swiadkiem takich scen. Ba, wręcz jestem pewna ze o wiele gorszych scen. Nie raz w głowie mi sie nie miesci co on wyprawia i jak sie zachowuje i to potrafi trwac godzinami. kaich metod wychowawczych uzyc? Chyba wieeele cierpliwosci trzeba zeby to przetrwac i tyle. Wiec zycze jej Tobie :tak: Buziaki dla Krzysia i Kai.
Elle hehe kto pyta nie błądzi nie? ;-) Ja tez juz mam dosyc tej diety a chwilami wszystkiego co jest zwiazane z tym planowaniem :-) ale nie poddaję sie. Acha co do drinkowania... a wiesz jak ja lubie takie zimne piwko latem? Drinka przy grillu? My tez czesto sami w domu wieczorkiem na odstresowanie po ciezkim dniu pijemy drineczki (tzn. pilismy). Wszystko z umiarem nie jest złe ;-)
Antosiu zagladaj czescej koniecznie. Przyznam szczerze ze co do ph na dzien dzisiejszy nie wiem. Mierzylam jeszcze kilka dni po owu i odpuscilam. Nic mi to nie da a tylko sie stresuje jak widze na wyswietlaczu 4,60 :szok::szok: Wypróbowałam juz co mi je podwyzsza i w tej kwestii spokojnie czekam na nastepna owulke. Narazie nawet nie zblizam sie do ph-metru. Dzieki za kciuki, nigdy za wiele, poprosze codziennie swieza porcje :tak:
Krystianmartin jak zyjesz? Jak przygotowania do komunii?
Maggie mowisz ze Ty potrafisz sie oderwac? Ja sie staram ale cykl staraniowy blisko wiec za chwile znowu zaczne swirowac :-) to kiedy Ty działasz?
Dorcia?
Pilisa?
OneMoreTime?
Co u was?

Milego dnia!

dzien dobry wszystkim :)

eden na poczatku mam pytanie do ciebie bo mielismy jechac we wrzesniu do egiptu ale chyba jednak pojedziemy teraz w maju na wyspy kanaryjskie ale ogladam twoje zdjeci i bardzo ladne tam byly widoczki mozesz zdradzic gdzie byliscie ?

Ja juz biore suplementy i maz tez mierze tempke i testy owulacyjne i jak narazie chyba nie mam owulacji;/ bo testy ich nie wykrywają;/

co do imienie Ksawery jest bardzo ladne jak bylam w ciazy z nadia to nam sie podobalo le nie dalibysmy z mezem tak na imie bo jego najlepszy kolega ma syna z tym imieniem ;p ale w ogole u nas to barzo pospolite imie a dla dziewczynki lena co drugie imie to byl ksawery i lena ;/ tylko nam sie podobalo Xawery :)

Hej
Elmo przygotowania pełną parą. Dzisiaj tempka wzrosła, jest mi dziwnie.. wczoraj jakbym była na dopalaczach, miałam taki przypływ energii, ze szok, a dzisiaj już gorzej.

Krystianmartin wrzuc wykresik.
Daria to widze ze działasz ostro. Fajnie. My chcemy zaliczyc Chorwacje na wakacjach ale poki co nie wiem kiedy bo co sobie ustalimy jakis termin to szef mi sie wcina... jak zwykle z reszta :-(

reklama
Czarna to jestescie w lesie :-) Oba imiona fajne. Ale ja baaaaardzo chciałabym miec za kilka miesiecy problem z wybraniem imienia da SYNA :tak:

Do góry