reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha może faktycznie tak jak mówisz mam "low ionic strength" i paski wcale dobrze nie pokazują mojego ph :-( kiedyś czytałam na forum o tym ale dokładnie nie pamiętam. czy w takim przypadku tylko miernik może wskazać odpowiednie ph? bo już sama nie wiem co robić :wściekła/y: czyli suplementy brałaś gdzieś 2 miesiące ;-) a diety bardzo restrykcyjnie przestrzegałaś? piłaś od czasu do czasu jakiś alkohol :-D? tak pytam bo podobno też zakwasza ale niby nie jest zalecany i bądz tu mądry ;-)

reklama
Babeczki ale trzaskacie postami :szok:

Dorcia JAAAAA będę starac sie o synka! Marze o nim kazdego dnia. Przedwczoraj szalalam na zakupach, nakupiłam sobie i corce wszystkiego po uszy i tak mnie korcilo na cos malego i niebieskiego... no ale nie chce zapeszac ;-) Czekam na @ i zaczynam w kolejnym cyklu. Jesli chcesz wiedziec to z uporem maniaka przeczytalam cale forum wzdluz i w szerz aby tylko zglebic swoja wiedze na temat planowania syna. Posty Piranhy na ten temat znam na pamiec :-D Od lutego jestem na diecie i łykam suplementy, to będą 3 pelne cykle plus cykl staraniowy. Mam nadzieje ze szybko sie uda bo juz nie moge patrzec na pomidory, brokuły, sałaty, ziemniaki, grejfruty... Przypomnij mi kiedy Ty zamierzasz sie starac? Czy juz w tym cyklu? Czytalas o tym jak podnies ph w trakcie staran czy bedziesz bazowac tylko na odleglosci od owulki? Wnikam w szczegoly ale moze moglabym Ci jeszcze cos doradzic?

Mama kubulki zycze Ci duzo zdrowka Bidulko. Bardzo sie ciesze ze z malutkim wszysko ok. Matko ja tez jestem w szoku jak strasznie leci ta Twoja ciaza :szok:
Piranha super ze zagladasz Ty dobra duszo nasza
Elle widze ze Twoja owulka tez szaleje w tym cyklu tak jak moja. Moze to jakiś miesiac kiczowaty ;-)

Eden sie wczasuje widze na calego. Super. Moze jakas corke w brzuszku przywiezie z tych wakacji ;-)

Ostatnia edycja:
Elmo widze, ze owu była wiec nie ma sie co stresować, nieco sie wszystko przesunęło, ale najwazniejsze, że w maju syna poczniesz :)
mamakubulki trzymaj sie dzielnie I do zdrówka wracaj :*

antosia ja wpierw sprawdziłam na swoim jonasie czy sie zgadza I dopiero wówczas te stronke niemiecką zapodałam ;) I tez mnie sie wydaje, ze jest bardziej czytelna :)

Elmo
ja tam nie wiem czy to tylko zbieg okoliczności, czy rzeczywiscie ten księzyc ma wpływ na płeć dziecka... mysle ze cos w tym może byc bo skoro od niego zaleza przypływy I odpływy mórz i rzek to moze I ma cos wspólnego z płcią... ale gdybym ja miała sie starać nie opierała bym sie tylko na Jonasie, najwyżej jako kolejny czynnik bym to potraktowała ale na pewno bazowała bym na diecie ph itp.

no I zapomniałam co to ja jeszcze miałam.... ehhh starość nie radość ;)

Maran to mysle ze mam podobne zdanie do Twojego. Nie opieralabym sie tylko na Jonasie czy ksiezycu. Ale jesli przy tym wszystkim co juz zrobilam uda sie ze bedzie pelnia ksiezyca to super, jesli nie? Nie bede odkladac staran czekajac na pelnie bo to moze sie nie udac przez nastepny rok. U nas nie ma takiej zakladki gdzie mozna by poczytac co dokladnie zrobily dziewczyny ktorym udalo sie i maja wymarzone corki czy synow, nie wiemy dokladnie komu sprzyjal ksiezyc czy nie, ale czytalam wiele wpisow na in-gender gdzie dziewczyny opisuja naprawde ze szczegolami, pozycje seksualne i fazy ksiezyca :-) są i takie które mają synów z nowiu wiec az tak bardzo sie tym nie przejmuje. Tak jak mowie, byc moze cos w tym jest nie mowie nie, ale jesli mi sie nie uda nie bede zwalac na Pana Jonasa. Czas pokaze. Ktos kto z boku sie przyglada (a widac to na moim wykresie wiec i nie zalogowani czytaja zapewne) ile ja suplementow lykam a to i tak nie wszystko :-p to i tak mysli ze stracilam rozum. A popijam jeszcze guajazyl, olej lniany, woda z cytryna, napoj sodowy... no i cala ta dieta do ktorej sie naprawde przykladam. Pewnie ze bez przesady, czasem podjadam cos nie wskazanego ale wtedy staram sie tez podjesc cos alkaizujacego zeby byla rownowaga. Ale jesli sie nie uda za pierwszym czy drugim razem to zdecydowanie odpuszcze, przynajmniej w tym czasie od owulki do @. Bardzo chcialabym miec to juz za soba. Takze czekam na @, podwijam rekawy i bore się do akcji. Musze jeszcze pozyczyc kilka zlotych gadzetow, zakupic odpowiednie kadzidla hehe no bo wiesz jakby ten ksiezyc nie sprzejal to musze to czyms nadrobic ;-)
A co u Ciebie? Jak Ci sie zyje bez auta? Myslicie o kupnie czegos zastepczego? Jak dziewczynki, zdrowe?

Ostatnia edycja:
Elmo :) ja tam jestem przekonanan, że Tobie sie uda :) I w lutym urodzisz slicznego malutkiego synusia mamusi :) tak czuje :) oby tylko za pierwszym podejściem sie udało co byś nie musiała sie już stresować I mogła w spokoju jeśc co chcesz bo kazda dieta na dłuższy czas staje się uciążliwa :) u mnie ok. Dziewczynki zdrowe, Maja szaleje bo bunt 2 latka w toku... Ala z koncem maja konczy przedszkole a od wrzesnia do szkoły juz idzie... wiec to jej pierwsze wakacje bedą ;) po za tym rozgladamy sie za autem bo bez samochodu to naprawde udręka... dzis Adam jeden ogladał - chcielibysmy scenic z 2003 roku pierwszej generacji... te drugiej ładniejsze, ale ponoć elektronika siada I naprawy drogie, wiec myslimy o tym z 2003 no ale ten co Adam dzis ogladał to strasznie zaniedbany był wewnątrz... siedzenia pobrudzone, powycierane I ogólnie w środku nieciekawy, choc z zewnątrz ładny I opony nowe no I jak na ten rok to nie tak dużo przejechane bo 80tys mil no ale nie ma takiego cisnienia co by brać pierwszy ogladany ;) wiec szukamy dalej...

Mama kubulki na kiedy masz termin? Kurde mam nadzieje ze wytrzymasz do konca bo bardzo potrzebuje Twojej niebieskiej energii i głęboko wierzę że wskoczę na Twoje miejsce. Tak bardzo marze o takim chłopczyku.

Elmo , jeszcze odemnie masz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~chłopczykowe jak zawsze :)

Czarna dzieki im więcej tym lepiej. Dobrze ze mam Was dwie :-)
Krystianmartin najlepsze zyczenia urodzinowe dla syna! Jak tam owulka? Zdazyliscie zadzialac czy mąż przybyl po fakcie? Mam nadzieje ze zdazyliscie!

reklama
No to szkoda :/ czasem tak bywa.
Mi troche nerwy opadły. Po owulce, spokojnie czekam na @ ale mysle ze mam jeszcze z tydzien by zlapac ostatni oddech. Korzystam z dlugiego weekendu. Bylam na wycieczce rowerowej (Ewelin a jednak hehe). Obijalam sie caly tydzien wiec dzis zaszalalam na szmacie i wypucowalam mieszkanie. Teraz siedze z nogami na ławie i nadrabiam zaleglosci na forum. Zuza z tata gdzies tam wiec mam luz. Jeszcze tylko jutro i w poniedzialek do pracy :-( ale narazie o tym nie mysle. Weekend trwa :-)
Maran powoli cos znajdziecie. Wiesz, co nagle to po diable.

Do góry