reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ann a jak wyglądały Twoje obiady :)? U mnie to największy problem. Czy Twój mąż też stosował dietę i brał suplementy? Mój narzeka że mu ciągle czegoś zabraniam, a wczoraj przyniósł sobie bigos od swojej mamusi i zjadł :wściekła/y:Ja to się boję że przy tej mojej diecie schudnę jeszcze bardziej i już w ogóle będę wyglądać jak mis anoreksji.

reklama
Ann no tak zaglądam ale się nie udzielam, bo w sumie przez tą długą zimę jakoś chęci do planowania i czegokolwiek mnie opuściły, na dodatek jakoś tak miałam lekką depresję i ciężki czas.
Antosiu dziękuję mam nadzieje że też się doczekam drugiego zdrowego dzieciaczka bo jednego już mam łobuza. W sumie skoro planowanie działa to czemu chociaż nie próbować. Mam nadzieję ze w wieku 35 lat to już nie za późno, po zabiegu moje cykle stały się jakies dziwne i na dodatek są też bezowulacyjne, chyba z hormonami wszystko sie poprzestawiało ...
Apropo planowania dziewczynki dziewczyny jakie suplementy łykacie - calcium citrate, żurawinę witaminę C, B complex i coś jeszcze ?

Daria to musisz mieć złote nerwy przy tym łobuzie :-) ach te córeczki ;-)
Maggie zycze odwagi. Wiosna idzie, bociany przylecialy... ;-)
Antosia jesli masz ten termometr o którym piszesz to on zapamietuje pomiar. Wrzuciłam nazwe w allegro (chyba mam ten sam) i w opisie pisze ze jest funkcja zapamietywania pomiaru. Ale... jest jedno ale. Pomiar odtwarzasz w ten sposob: zalozmy ze mierzysz temp, zczytujesz, wylaczasz, odkladasz termometr, pozniej kiedy chcesz odtworzyc pomiar naciskach przycisk włączania i przytrzymujesz go dopoki nie pokarze sie wynik na wyswietlaczu. Dodam ze ta pamiec jest taka "jednorazowa" czyli jak wlaczysz przycisk a nie przytrzymasz a pozniej ponownie wlaczysz i przytrzymasz to juz nie pokaze pamieci. Troche zagmatwaam ale mam nadzieje ze rozumiesz. Sprawdz.
Eden jak zdrowko?

Ostatnia edycja:
Antosia nie jestem pewna ale jak pisalam kiedys z ann tochyba owulacje obstawiala na 25 grudnia ale musialabym poszukac :)
u was tez takie upaly? bo u nas juz w krotkich spodenkach chodza tak goraco ;/

tak ann podejrzewa po bolu i po sluzie ze 25 grudnia :)

Ostatnia edycja:
25 grudnia to by się nie sprawdziło, ale ann twierdzi że się opóźniła po tym bólu, a z suwaczka wychodzi że to był czwartek czyli 27 a tu już jest dziewczynka:-D.Ja to mam wrażenie że jak działamy różnymi czynnikami (7) to owulacja sama się przestawia na zaplanowaną płeć i wtedy Jonas to tylko potwierdza ;-)

maggie Saw Palmetto, owszem dla facetów:-D ale dla kobiet też pomocniczo w obniżeniu testosteronu i estrogenów. Dziewczyny na in-gendr go polecają. Piranha też o nim pisała (dawka 320mg)

reklama
czesc Laseczki
przyszłam sie zameldowac ;)

jestemw stresie, bo już 3 dzien mam bolesne skurcze, ratuje mnie nospa i lezenie, troche w weekend poszalalam i pewnie to jest przyczyna, ciagle gdzies chodzilam, ale mam nadzieje, ze młody nie zacznie jeszcze pchac sie na swiat........
ann czesc! ale fajnie, ze Ci sie udało gratuluje!!!!!!!! super miec parke!!!!!!!
maram daria elmo moj mały też sie buntuje, czasem jestem bezsilna............
Antosia czasem sobie myśle, ze to i tak wszytsko jest w gwiazdach zaplanowane i to nasze kombinowanie moze jest bez znaczenia.... ale fajnie byłby mieć jakiś wpływ na płeć, pozostaje nam próbowac.......
maggie kochana bardzo mi przykro, szkoda, ze takie rzeczy sie zdarzają, ale nie poddawaj sie, jeszcze bedziesz tulic bobaska!
krystianmartin trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!! oby wiosna okazała sie dla Ciebie super szczęsliwa!!!!!!!
sofi fajny pomysl z lista, ciekawa jestem jak to wyglada w statystyce.........
milla andzia myszka pająk hop hop! gdzie sie podziewacie?

Do góry