reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam.
I po weekendzie :-( byle do piątku...
Dla mnie weekend to jak zbawienie, w tygodniu nawet nie widze sie z Zuzą rano, nie mozemy sie poprzytulac :-( wychodze do pracy jak oni jeszcze śpią... wiec zawsze z utesknieniem czekam na sobote!

Maran Krystianmartin
z ta temperaturą to jest roznie, kazdy ma inaczej i nawet w kolejnych cyklach nie jest tak samo, porownywalnie ale nie tak samo. Dla jednego 37 to juz wysoka dla innego jeszcze norma. Ja wieczorem mam zawsze duzo wyzsza temp dlatego nie jest to dla mnie zadnym odniesieniem.
Krystianmartin oby @ nie przyszła!!! I byle do 18tego.
Antosia otóz nie jestem specjalistką w tej dziedzinie ale wiem ze temperature nalezy mierzyc zawsze o stałej porze, przed wstaniem z lozka, po conajmniej 3 godz nieprzerwanego snu. Korygowanie zapisu polega na tym, ze jesli ustalasz stałą pore np. na 6.00 a zmierzysz godzine pozniej do od pomiaru odejmujesz 0,1 i tak zapisujesz. Jesli zmierzysz godzine wczesniej to dodajesz 0,1. To są takie ogolne zasady i nie dotycza np. kobiet ktore pracuja na zmiany... jesli mierzysz w ganicach do pol godziny wczesniej lub pozniej to ponoc nie trzeba korygowac zapisu. Powiem Ci jak wygląda to u mnie. Używam termometru owulacyjnego microlife (cena ok. 15 zł). Jedni go polecaja, inni nie. Piranha mowila np. ze sie zawiodla, falszowal jej pomiary, wiec uzywala (i kilka innych dziewczyn) zwyklych, nie elektronicznych termometrów, ale ja nie wyobrazam sobie zebym miala poswiecac wiecej niz 5 sekund na poranny pomiar temperatury. Tak więc uzywam microlife, ktory zachowuje pomiar w pamieci wiec skoro mowisz ze czasem jestes tak zaspana i nawet nie pamietasz dokladnie pomiaru to ta funkcja jest bardzo fajna (mi tez czesto sie przydaje :tak:). Tak wiec ustawiam budzik zawsze na 5.50 , nawet w weekendy, potem ide spac dalej. Niestety tak jak i ty, bywa ze wstaje w nocy, a nieraz mala wola mnie o 5.00 wiec te 3 godz nieprzerwanego snu... no cóz nie zawsze sie uda. Ale robie tak jak pisala Maran - zaznaczam wtedy ze temperatura moze byc zaburzona (moze ale nie musi). Moze poczytaj przy czasie na necie, wiesz ja nie jestem specjalistka, ale chyba najwazniejsze to przyjac jakas zasade i sie jej trzymac aby wykresy byly porownywalne z miesiaca na miesiac. Dziewczyny mam nadzieje ze nie glosze jakis herezji ale tak czytałam :tak:
Poza tym zdrówka dla synka! Powiem Ci ze ja tez przerabialam przesilenie wiosenne, juz mi przewalilo ale czulam sie fatalnie! Naszczescie pogoda ma byc coraz lepsza wiec i Tobie mam nadzieje szybko przejdzie. I wiesz co? U mnie tez z tą kawa ciezko. Tak lubie a tu nie mozna. Z 2-3 dziennie trzeba bylo zejsc do zera :-( czasem w sobote mam chwile slabosci, jak bardzo boli mnie glowa to wypijam kawe aby uniknac tabletki. Dobrze ze mam pretekst :tak: Co do wytrzymalosci plemnikow to Piranha juz dawno pisala ze ta teoria zostala obalona stąd odleglosc od owulacji stracila na znaczeniu bo skoro plemniki damskie i meskie zyja tak samo dlugo wiec widocznie cos innego jest wazniejsze. Dieta? pH? Księzyc? :-D Hmmmmm
Sofi Twoja tabela potwierdza ze jednak skutecznosc na pierwszy rzut oka jest baaaaardzo duza!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej
W końcu wiosna....
Elmo raczej przyjdzie @. Jestem w takim stresie , że wczoraj na wieczór musiałam się połozyć bo bym się przewróciła. Stres, dieta... za duzo..
Dziś też temp w miarę 37, ale w ostatnim cyklu też taką miałam do przedednia@, chociaż przez zmiane czasu mierze ja o godz wczesniej.

Sofi , super pomysł z tabelką :) u Dariiplan był na dziewczynkę a wyszedł Colinek :) ale może nich sama napisze co i jak .

Krystianmartin , tylko nie rób wcześniej testu ani bety , poczekaj do terminu @ taka moja rada i kciuki trzymam cały czas &&&& u mnie w 24dc temp była 37,1

Ostatnia edycja:
Krystianmartin zrob jak mowi Czarna. Czasem takie stresujace cykle sprzyjaja poczeciu ;-) czekaj cierpliwie.
Czarna milo Cie widziec. Ciebie i Twojego synka :tak:
Sofi Kosmopolitan planowala córkę, ma synka.

Ostatnia edycja:
co do baby comp duzo osob pisalo ze nie za bardzo by wierzylo tej funkcji pewnie co innego jak ktos sie stara o pierwsze dziecko ale napewno mama ktora mam dzieci tej samej plci a chciala by inne to watpie ze by tak ryzykowala. np beatka monika jagiennka i dziewcyny predzej stosowaly odstep bo tak bylo za nim przyszla pirahna to im sie udalo tylko kosmopolitan sie nie udalo co miala tez dlugi odstep 2-3 dni albo dluzej juz nie pamietam urodzila synka , ja colina mam prawdopodobnie z samej owulacji co wedlug baby compa powinna byc corka to raczej te 80 %to przypadki :) oytalam jeszcze pirahny czy wedlugtego jk on pakazuje owulacje czy mozna poddac sie metodzie 0+12 ona mowi ze bez monitoringu raczej by nie probowala z tym baby comp . wiem napewno ze jedenj dziewczynie sie udalo mowila ze nie brala w ogole tego poduwage bo to bylo jej pierwsze dziecko ale mowi seks byl w dni dziewczynkowe i mam corke mowi nie wie czy to przypadek czy nie ale bedzie poziej starala sie o syna i zobaczy co z tego bedzie :)

witam :)
krystianmartin tak jak mówia dziewczyny test nie wczesniej jak w dniu spodziewanej @ a teraz duży spokój I rób co tam musisz... I tak juz nie masz wpływu na to co sie taraz dzieje w Twoim organizmie w spokojnie czekaj jak sie sytuacja rozwinie :) ściakam Cie mocno I nie poddawaj sie :*
Elmo tak jak piszesz z tym mierzeniem temperatury. Ja tez mam microlife I robie tak jak TY czyli robie pomiar I odczytuje jak sie obudze ;) ja też wstaje do dziewczyn w nocy, ale u mnie takie wstanie na chwile do wc lub do dziewczynek na chwile nie zaburza pomiaru... a z tym termometrem to jest tez tak, że zalezy jak glęboko sie go wlozy to może pokazywac nieco inneą temperature, ale ja już to wyczułam I właściwie każdego dnia staram sie wkładać go na te samą głębokość ;)

no to powiem jeszcze, ze u nas Maja ma masakryczny bunt 2latka... drze sie I rzuca cały czas a ja już mam ochote uciekać bo wytrzymac z nia nie moge, Ala nigdy taka nie była....NIGDY... no I ostatnio mnie wkurzyła już na maksa jak zaczela rzucac smokiem w nocy a ja go znaleźć nie moglam, wiec sie wśicekłam I powiedziałam, ze jak tak to smakoa od dziesiejszej nocy juz nie bedzie nigdy no I od czwartkowej nocy jestesmy bez smoka... nie powiem, łatwo nie jest bo Maja przez pierwsze 3 dni szalała 2 razy gorzej, ale od wczoraj już sie chyba pogodziła z tym faktem, że smoka nie bedzie bo wieczorem zasnela spokojnie bez awantur, choc w nocy raz sie budzi I awanturuje, ale trudno ja nie dopuszczam.... ja to chyba jak jakiś gestapowiec jestem, ale jak mnie tak wkurzy na maksa to jestem nieugienta... wiec smoka już nigdy nie dam!!!!

pozdrawiam I miłego dnia wszystkim zycze :*

reklama
maran-atha moja nadia to ma caly czas taki bunt jest tak nie dobra ze nie idzie sobie dac z nia rady;/ czasami to mi tak za nia wstyd w sklepie czy gdzies ze bym sie pod ziemie zapadla ;/ a czasami jest taka kochana ale to rzadko;p
nawet zaczelam jej dawac EYE Q bo duzo osob sobie chwali i licze ze cos pomoze :)

Do góry