reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maran zgadzam sie, glebokosc wsadu (hahahaha jak to brzmi) ma znaczenie :tak: tez to zauwazylam i staram sie wkladac go zawsze tak samo.
Antosiu wiem wiem, czlowiek rano zaspany i nie wie o co chodzi jak budzik dzwoni, ale tak to juz jest ze praktyka czyni mistrza ;-) Ja tez wstaje do malej i do lazienki, ale wazniejsza wydaje mi sie jednak ta sama godzina pomiaru niz 3 godz nieprzerwanego snu, to tak z moich obserwacji. A Ty sama zobaczysz jak jest u Ciebie.
Maran wspolczuje buntu. Nie przerabiałam wiec coz Ci moge doradzic. Konsekwencja? Sama jej nie mam jesli chodzi o egzekwowanie pewnych zachowan Zuzy niestety :no: uginam sie za kazdym razem jak placze. Ale jesli chodzi o pewne przyzwyczajenia typu smoczek to tu akurat bylam konsekwentna. Ty tez badz, 2 lata to juz zdecydowanie czas na odstawienie. Duza dziewczynka. Ja wczoraj nakrzyczalam na moja Kruszynke, potem nie malam czasu z nia polezec bo wpadla kolezanka i mam kaca moralnego normalnie od rana, juz nie moge sie doczekac kiedy ja zobacze :-) Kochana zycze duuuuuuuzo cierpliwosci :tak:

Ja w tym tygodniu odpuszczam porzadki i wszystko, korzystamy z pogody ile sie da.

edit: Daria ta Twoja Nadia to tez agentka! :)

reklama
Antosia nanies temp. I zaznacz w notatce, że może być zaburzona
KrystianMartin Trzymam kciuki I bardzo Ci zycze zeby tym razem sie udało &&
Verita wielu mamom z tego watku sie to udało :)
czarna witaj u Ciebie juz 30 tydzien minąl wiec jeszcze troszke I poznacie małego chłopczyka :) będa emocje :)
Czyli muszę was dokładnie przeczytać.
Ja mam syna z dnia owulacji i córka ta sama metoda więc zastanawiając sie nad jeszcze jednym dzieckiem chciałabym sprawdzić czy mizna, nawet jeśli jestem tak samo nastawiona na obie plcie tzn chciałabym i jedno i drugie.

Verita dołącz do nas. Starasz sie o dziecko czy masz w planach? I powiedz w takim razie na jaka plec bedziesz zwiekszac szanse? :-) O ile wogole bedziesz.

czesc dziewczyny, wiekszosc z Was mnie nie kojarzy bo udzielalam sie przy "starej" ekipie a widze,ze z niej zostaly tylko Piranha, Czarna, Daria i Andziak, Mamakubulki :(( pamietam jeszcze jak Elmo dolaczyla a pozniej to czulam sie tak fatalnie,ze nie mialam sil na pisanie:(
ja jestem obecnie w 18 z haczykiem tc. w pt bylam na wizycie i podobno bedzie coreczka:) jakos nadal nie wierze

Antosia, Elmo
wlasnie podobno plemniki meskie i zenskie zyja tak samo dlugo, jedyne co im sprzyja to srodowisko- jesli ph bedzie wysokie to plemniki meskie sa w stanie przezyc nawet 5 dni i tak chyba bylo u naszej Andziak (Aniu sprostuj jesli cos pomylilam)
Ogolnie zazwyczaj ph zwieksza sie wraz ze zblizeniem sie owulacji (stad funkcjonowanie tej teorii,ze im blizej owu tym wieksze szanse na syna) ale sa kobiety,ktore maja wysokie ph bez wzgledu na faze cyklu i oczywiscie sa tez kobiety,ktore maja niskie ph bez wzgl na cykl,wiec jesli i tak pilnujecie ph to tak naprawde odleglosc od owu nie ma znaczenia.
Ja powiem tak, robiac synka urlopowalismy, wiec bylo duzo sexu i duzo orgazmow:zawstydzona/y:, wiec przez to zapewne zadbalam o wysokie ph na ladnych pare dni hehehe (z tym,ze pare dni z zabezpieczeniem a w koncu blizej owu jeden szczesliwy strzal bez)

elmo moja nadia to jak taki dzik ;p gdzie pojdziemy to biega i skacze jak szalona wczoraj na basenie to samo z wody wyciagnac jej nie szlo;/ skakala do wody utrzymac jej nie szlo no i w tym rezultacie jeden zloty kolczyk mniej :) i trzeba jechac kupic nowe kolczyki ;/ to juz 3 para ;/

Ann wielkie gratulacje! Pamietam Cie oczywiscie. Wiesz, 18 tygodni ciazy za Toba wiec chyba mozesz juz smialo wierzyc ze bedziesz miala coreczke! Gratuluje! I spokojnej drugiej polowy ciazy zycze.

dzieki Elmo:)
30.4 mam kolejne usg -specjalistyczne u innego ginka jak On powie,ze to dziewucha to wtedy chyba dopiero uwierze

Ann oczywiście że Cię pamiętam, właściwie to zastanawiałam się co u CiebieJ Bardzo bardzo wielgachne gratulacje cieszę się bardzo ::):) Przypomnij Twoje staranka chyba lactovaginal i sauna czy coś przeoczyłam ?
Mi jakoś ciężko się zdecydować póki co bo po poronieniu to jakiś strach we mnie pozostaje ale jak czytam to też bym chociaż spróbowała zaplanować :)

Ostatnia edycja:
ooo Maggie Ty tez widze tu zagladasz, fajnie:) wiem, ze poronienie zwieksza strach przed ciaza ale trzeba byc dobrej mysli i zakladac,ze tym razem bedzie wszystko dobrze, trzymam za Ciebie kciukasy:)
a moje staranka hmm akurat w cyklu w ktorym sie udalo troche sobie popuscilismy w kombinowaniu. Ogolnie to uwazalam na diete,bralam zalecane suplementy,nosilam bransoletke magnetyczna, od zakonczenia @ stosowalam rephresh-jakos co 2-3dni, w niedziele rano byl uzyty ost raz rephresh, w niedziele wieczorem zaaplikowalam sobie lactovaginal, po nim sexik jakies 4-5h pozniej (przed przytulankami sprawdzilam ph i bylo w granicach4).po wszystkim usnelam bez zadnych dodatkowych zabiegow, rano znow lactovaginal w poniedzialek sexiku juz nie bylo (bo jakos tak wyszlo,ze nie wyszlo hehe)a we wtorek kolo poludnia czulam straszny bol owulacyjny. stawialam na owu niedziela/ poniedzialek a tu jednak male opoznienie. wczesniejsze cykle zakwaszalam sie replensem -przed i po i chyba bylo go za duzo bo sie nam po prostu nie udawalo (u mnie sylk podbijal ph-takze ostawilam juz w 1-szym cyklu staran).
ja jestem bardzo zadowolona z lactovaginal bo mam wrazenie, ze dzieki postaci tabletki utrzymuje sie wewnatrz dluzej niz zele i u mnie jednak na dlugo obnizal ph. (rephresh dawal rade do piatku,w sobote aplikowalam go juz w mniejszych ilosciach ale czesciej bo krotko utrzymywal efekt) a oczywiscie sexik bez O, staranka byly codziennie do okolo 1,5dnia przed owu a na saune poszlismy juz po wszystkim-3 dni po owu (jakos nie nastawialam sie,ze sie uda)

reklama
No wreszcie zaczyna puszczać mi ból głowy -jeszcze ćmi ale to chyba już końcówka mojego cierpienia. Aspiryna podziałała:-p
ann moje gratulacje:-D Chętnie poczytam o Twoich staraniach:tak:
Elmo dziękuję :-) Ja też mam Termometr owulacyjny Microlife MT 16C2 ale on mi nie pokazuje ostatniego pomiaru:-( Dzisiaj zapisałam w notesie moją temp. i naniosłam na wykres. Tamte poprzednie dwa pomiary odznaczyłam jako ignorowane. A od dzisiaj budzik nastawiam na 6:30 :tak:
krystianmartin trzymam kciuki -oby ten nasz wspólny znak Barana spełnił nam marzenia :-)... i nie rób wcześniej testów!
Sofi dobry pomysł z tą listą, bo dodaje wiary w możliwość planowania :-)
maggi przykro mi że się nie udało. Czasem tak się zdarza niestety i oby już się to nie powtórzyło -tego Ci życzę z całego serca.
maran-atha mój mały też przechodzi bunt -rzuca czym popadnie i najczęściej mówi "nie!" "nie ce!"(nie chcę!) "moje!"
ale przestaję się na niego gniewać jak tylko się przytuli i powie "moja mama":-D

Do góry