reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dobry wieczór dziewuszki :)
Ja właśnie ułożyłam moich chłopców do spania:)
Eden77 ja zamierzam w niedługim czasie zacząć starania, ale najpierw muszę wprowadzić dietę, i suplementy (właśnie je kompletuję) a to będzie trudne:( . Mój mąż chce trzecie dzieciątko, ale nie wierzy w żadne sposoby i nie potrafię go przekonać do łykania czegokolwiek. na pewno spróbuję z dietą, bo tylko ja gotuję i nie będzie miał wyjścia:).
Cieszy mnie że nie jestem sama w tych staraniach i że znalazłam to forum.
Posyłam Wam wszystkim dobre fluidy :*

reklama
mila21 wiesz moze nie chce dlatego bo znowu bedzie to wszystko takie akurat teraz trzeba sie kochac bo np na corke czy syna;/ to wszystko planowanie i w ogole to masakra;p gdyby moja nadia byla grzeczna to bym sie nawet nie wahała ale nadia to potrafi kazdego zajechac , ma takie napady ze czasami nie wiadomoe czego ona krzyczy czasami to mi brak sil;/ maz pracuje od 5 do 17 czasami krócej i dluzej;/ teraz obok mieszka mama to mi czasem pomoze ale jak znajdziemy nowe mieszkanie to juz bede zdana 24na 24 na siebie;/ ale wiem ze napewno wiecej niz 3 lata roznicy nie moze byc bo wtedy rodzenstwo jest takie nie za bardzo zżyte bardzo sie roznia ich zainteresowania itp ;/moja siostra 5 lat starsza ciagle mowi szkoda ze miedzy nami nie bylo chociaz 3 lata roznicy a miedzy druga mamy 11lat to w ogole ona byla jak moja taka opiekunka;p

a przyszedl baby comp ale.... uszkodzony i teraz sie kloce z gosciem o oddanie kasy;/

a co do moich staran to ja bralam tylko magnez wapn witamine c zurawine omega3 ale wapn zly bo okazalo sie ze weglan ph mierzylam tylko raz dziennie i gdy mierzylam mialo 4 ale ono moglo zawsze wzrosnac wiec nie wiem jakie bylo po stosunku cy cos zakwaszalam sie lacibios femina i vitagyn c:)

Marika czuję że już chcesz zacząć staranka. To tak jak ja:) Życzę powodzenia. Ja nie mogę pozwolić sobie na czwórkę dzieci, więc muszę dokładnie zaplanować by teraz się udało. Ty dopiero drugie i mam nadzieję że Ci się uda :)
Moja teściowa jak usłyszała że chcemy trzecie to się za głowę chwyciła i próbuje mnie przekonać że to jest -delikatnie przetłumaczę -"głupie"

Ja nastawiłam się na dwójkę. I tak teraz mąż mnie namówił. Marzy się nam dziewczynka. Ciekawe czy już nie zajdę w ciążę, bo wczoraj był 11dc a zaszaleliśmy do końca, i tak kilka poprzedzających dni.

Antosia również życzę powodzenia, a trójka dzieci - no coś jak marzy się dziewczynka to czemu nie trójeczka ;-). Rodzeństwo później się wspiera

Hej
Antosia u mnie cała rodzina była przeciwna i jest nadal. "trzecie dziecko-- oszalałaś". Ale to jest moja i M decyzja. Rok temu zastanawiałam się, chciałam akceptacji innych a teraz mam gdzieś co myślą. Pamiętaj to Twoja decyzja:-D.
Dziewczyny jeżeli tylko zatestuję, to napiszę. Trzymajcie się.
Miłego dnia

Hej dziewczyny witam się z rana.
Tak więc część z nas działa jak np. Agulek :-) część ostro planuje tuż tuż jak np. ja, a część się ciągle waha. Pewnie, trzeba się dobrze zastanowić. Ja muszę się szczerze przyznać, że mam jakies takie obawy, bardzo boje sie rozczarowania. W glebi duszy liczylam na to ze moj M zechce troche odwlec te starania a on mi wczoraj oznajmil ze od maja koniecznie dzialamy i co będzie to będzie a jak będzie druga córka to przynajmniej nie bedzie klopotu z pokojem dla nich. I kurde wystraszylam sie na maxa :szok: no ze to tak blisko juz haha babie nie dogodzisz. Chcę, bardzo chcę drugiego dziecka, ale nie jestem z tych które ciąże wspominaja jako stan wyjatkowo wspanialy. Wrecz przeciwnie. No ale jak mieć dziecko bez ciąży? :-) tak wiec u mnie juz decyzja zapadla. O ile tylko bedziemy zdrowi, i o ile te dwa najblizsze cykle beda wyrazne i owu bedzie zgodnie z planem to od maja bedzie sie dzialo ze hoho.
No wzielo mnie od rana na rozwazania :-D a teraz musze poszperac troche w necie o diecie zasadowej bo juz mi troche te ziemniaki w poprzek w gardle staja ;-)
A pisałyście dziewczyny o miesie, mieso owszem podwyzsza testosteron ale co do zasady zakwasza wiec w diecie chlopczykowej nie jest zalecane.

Meldowac sie.
Milego dnia!

WITAM :-)
Ja wlasnie kawka popijam :tak:
WITAJ MARIKA chyba marne szanse na ciaze 11 dc ;-)skoro masz okolo 33 dni ja przy 33 ow mam 19 dc:tak:

KRYSTIANMARTIN jak bym moich rodzicow slyszala tata to juz mi 2 odradzal po co Ci klopot itp Pawel juz duzy a mama pierw tez odradzala a potem sama nas gonila jak znowu nic i tak co miesiac o 3 nikt nie wie ze ma byc jak sie staralismy o 2 BB to juz mowilismy ze za rok kolejne bo chcemy 3 ale chyba to wszyscy traktowali jak zart:-p a tu zonk bedzie ;-)pewnie beda gadac ze wpadka ha ha ha :dry:

Witam z rana, kawką latte (tulipany dostałam od M na dzień kobiet :)
Zobacz załącznik 544798

U nas wczoraj się działo. Młodszy złapał wirusa i najpierw wymiotował a na wieczór biegunka. Podałam mu smectę, przespał w miarę całą noc a dzisiaj na razie spokój... ufff

Elmo, a ja Ci troszkę zazdroszczę, że to już tuż tuż ;) ale tak pozytywnie oczywiście :tak: Mój M nadal niezdecydowany :( raz chce a raz się waha... sama się boję czy dam radę z 3 dzieci, jak już teraz jest mi czasem tak trudno, jak chciałabym chwili spokoju. Choć i tak nie mam co narzekać bo dzieci mam w miarę grzeczne i spią po 10-12 godz. ;)

krystianmartin, myszka ja nikomu nie mówię, że będę się starać o 3 dziecko a o planowaniu to nigdy się nie przyznam :) Jak mi się uda zajść to będę utrzymywała, że to wpadka (najbardziej przed teściową hihihi)

Kurczę, zamówiłam paski do ph już 3 tyg temu i nadal nie doszły :crazy:

reklama
Hejka Dziewczyny!!!!
Ja wpadam znowu na moment :-) Widzę że sporo sie tu dzieje aż trudno was nadrobić :-) Widzę że Elmo zbliża sie piękny czas dla was zazdraszczam :-) ja na swój muszę poczekać chociaż decyzja juz zapadła o starankach to życie uczy mnie cierpliwości mam chociaż nadzieję że mi tą cierpliwość wynagrodzi :-) Na zdrówko nie mogę narzekać w okresie jesienno zimowym naprawdę nie jest najgorzej a dzieci :szok: szok całkiem pozytywnie w sumie to tylko ja z M grypę przeszłam ale taką że mam dość na cały rok :-) ale nie chwalę bo jeszcze może coś się przyczepić a nie bardzo bym chciała więc ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Ja wprowadzam już powoli dietę dziewczynkową tzn zaczynam zmieniać moja przyzwyczajenia :-) prowadzę pełną obserwacje cyklu , zbieram się do kupna lampy solnej z tego się najbardziej ciesze :-) szukam odpowiednich suplementów na kupno mam jeszcze troszkę czasu więc na razie badam rynek :-)
Staram sie nie skupiać na obawach jakie mnie męczą i siedzą mi ciągle w głowie staram się myśleć o tym co musze zrobić aby sobie pomuc przy planowaniu i działać zgodnie z planem jaki założyłam już na samym początku. A chciałam zapytać o poziom testosteronu jaki powinien być na dziewczynkę orientuje się ktoś?

Pozdrawiam Gorąco i życzę Miłego Dnia Pozdrawiam Wszystkie dziewczyny Nowe i Stałe bywalczynie i te które bywają tu z doskoku :-)

Do góry