reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dziewczyny zrobiłam dzisiaj test owu ale kreska trcszke jasna, czy mam jeszcze czekać, bo niby jest ale..... możne faktycznie te zwykłe testy z allegro słabe

Załączniki

• DSC_0126.jpg
    DSC_0126.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 34
reklama
Hej dziewczyny, witam sie z rana.
Przez te tłuste czwartki moja dieta chlopczykowa zostala mocno zachwiana :-(
Daria super ze @ przyszła.
Ewelin test ovu jest pozytywny w momencie jak obie krechy beda mocno wyrazne, a na dziewczynke stara sie do pozytywnego testu. Z tego co pamietam.
Piranha jak po wizycie? Mam nadzieje ze masz dobre wiesci?
Pająku jak tam u Ciebie?

Ja czekam na @ i zaczynam obserwacje od nowa.
Mam troche mało teraz czasu na czytanie wstecz ale nadal w miare mozliwosci nadrabiam wątek.
U nas piekna zima, w sam raz na rozpoczynajace sie ferie, wczoraj szalalysmy z małą na sniegu az miło :tak:
Jak dobrze ze piatek.
Miłego dnia zycze!

Witajcie
rosetyler te paski kupiłam na allegro. Mi codziennie wskazuja ph 4,5. musze je stosowac przez cały cykl i sprawdzić czy są dobre. wklejam link do nich.
Paski ph - do badania pH pochwy 100 szt (2971013140) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Elmo dzisiaj nadal będę testować i zobaczymy , tempka narazie nie skacze. Elmo a jak myślisz -jakbym sie juz starała to przy takiej cienkiej powinnam się jeszcze starć czy juz zakończyć. Bo lekka chyba oznacza że owu sie zbliza bo poziom LH wzrasta? Mam rację

U mnie ta strona tez sie nie otwiera

Ewelin tak ogolnie to chyba jest tak, ze test owu robi sie raz dziennie najlepiej wieczorem a wczesniej nalezy nie pic plynow przez ok. 3 godz. Testujesz do pozytywnego testu czyli do momentu gdy kreska testowa bedzie conajmniej tak wyrazna jak kontrolna. Ten moment nazywa sie pikiem LH i od tego piku owulacja nastepuje za ok. 24-36 godz. Na dziewczynke nalezy sie starac do pozytywnego testu (co innego metoda 0+12) a na chlopca najwczesniej 12 godz po pozytywnym tescie. Chyba dobrze to napisalam :) a jak nie to niech ktos mnie poprawi.
Mysle ze jesli starasz sie na dziewczynke to przy cienkiej jeszcze mozna, ale pod warunkiem ze test zrobilas tak jak pisalam i jest wiarygodny. Pamietaj ze jesli w miedzyczasie pijesz duzo plynow to mocz jest rozrzedzony i test nie jest wiarygodny.

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie,
Ja znalazłam ten PDF i tam jest zebrane to, o czym pisze Pirania, ze względu na to, że jest ona tu rzadziej musimy sobie jakoś radzić ,:-( Ewelin spróbuj wkleić w google to: By Tamara - Taking Charge of Your Fertility i pierwsza strona, to ten PDF.

Ostatnia edycja:
Sofi super poradnik. Trzeba tłumaczyć ale super że go znalazłaś . Ale sparawdziłam czas poczęcia moich chłopców. Zgadza się. Według tego co pisze to od pełni do dnia przed nowiem są chłopcy. Mój pierwszy poczęty kilka dni przed nowiem drugi w pełni księżyca a więc w czasie na chłopca.

reklama
hej dziewczyny mi już lepiej przeleżałam prawie cały tydzień i jakoś się wylizałam, a na katar w aptece kupiłam Afrin krople do nosa i muszę przyznać że są naprawdę super, możne je stosować co 12 godzin i to w zupełności wystarczy.
Ewelin jeśli chodzi o testy owulacyjne to ja stosowałam takie same i zasada stosowania jest taka jak podała Elmo, tylko że ja wszystko według wskazówek starania po 18h od pozytywnego testu, testy raz dziennie o 16.00, mierzenie tempki i co - jest dziewczynka a starania były na chłopca, także jestem całkowitym zaprzeczeniem planowania płci:sorry2:.
MamaKubulki doskonale rozumiem twoje rozgoryczenie bo ja czułam się tak samo tylko że ja będę miała drugą córkę a chciałam chłopca i jeszcze się łudzę że może jednak:szok:ale zaczęłem zbierać już wyprawkę dla dziewczynki bo czas szybko leci.
W tygodniu dostałam wiadomość od kumpeli że jednak będzie miała drugiego syna, a gin cały czas utrzymywała że to córeczka jest już po 30 tygodniu ciąży także pomyłki się zdarzają albo te "pitolki" tak wolno rosną;-)

Do góry