reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Fajnie było mieć na forum taką skarbnicę wiedzy, jestem pełna podziwu, ale rozumiem decyzję.
Ja podczytywałam sporo postów przed zarejestrowaniem się, ale nie sposób było przeczytać wszystkie. Czytałam polecane linki: zielony i niebieski przez Piranhę, ale czy mogę mieć prośbę do tych z Was, które otzrymały PDF od Piranhy o podesłanie go i do mnie, nie chciałabym już zawracać głowy Piranhy.

Sorry troche mnie malo ale czuje się jak wyrzute toffi,nic mi się kompletnie nie chce, chalupa zagruzowana a mnie ciagle mecza te mdłości i wymioty:(

Czarna
Bardzo ci gratuluje, fajnie,ze będzie synek

Czarodziejka, Nullka
Sto lat dla chłopcow-proszę ucałować urodzinowo od e-cioci:-)
Eden
Wg Twojego kalendarza wyszlo,ze syn powinien być synem a teraz powinna być dziewucha. Z innego kalkulatora wynika,ze chlopiec;-)
Ogolnie z tymi kalendarzami w tabelkach tj tak,ze zle je impretujemy. Chińczycy maja ciutke inny kalendarz niż my- rok się jakos zaczyna po naszym poza tym chińczycy w chwili urodzenia maja już 1 rok

Kamea

Moje gratulacje:)

Maggie

A u mnie srednio na jeza, jeszcze troche będę się tak czula to zlapie jakies depresji L

Daria

Co do pomiaru sluzu to najlepiej pobierac ten u wejścia do szyjki macicy.
Jak masz to popsikaj oceniseptem- u nas pomoglo

Piranha
Podcięliście wloski Krzysiowi czy mi się tylko wydaje? A Kaja pieknie się podnosi na nozkach-brawo

ann co mam popsikac oceniseptem? (mam ):-)

a to mam ten sluz tu z poczatku brac a nie konca? ja myslalam ze z konca tam przy szyjce;/:-p bo tu i tu mam rozne ph :-D

czy ktos stosowal provag to jest doustny propbiotyk ktory utrzymuje niskie ph duzo osob sobe to chwali sam nie stosowalam ale wyprobuje :) tylko pisze ze to nie dzila od razu jak czopek tylko po czasie wiec trzeba brac predzej :)

Witam Wszystkie (nowe i stare staraczki),
Czarna – gratulacje ;)
Kamea – gratulacje ;)
Piranha – myślę, że powinnaś już skończyć karmienie – taka ilość antybiotyków jaka w zw z tym przyjmujesz nie jest obojętna dla Twojego zdrowia.

U mnie bez zmian ;/

Pozdrawiam Was i życzę wszystkiego dobrego.

Wiedziałam, że mnie zrozumiecie. Mam coraz mniej wolnego czasu w ciągu dnia gdyż Kaja zaczęła się przemieszczać a jest bardzo wszędobylska i trzeba strasznie uważać (synuś taki nie był), do tego Krzysiu jest bardzo zazdrosny i też muszę mu czas poświęcić (dziś tak dał czadu marudzeniem i zazdrością, że głowa mi pęka). Zazwyczaj chwilkę mam dopiero koło 23 gdy Kaja przyśnie ale niestety komputer jest w tym samym pokoju a moje klikanie w klawiaturę budzi córkę (wczoraj np. gdy pisałam Wam wieczorem posta to 3 razy obudziłam Kaję). Z braku czasu czytam na wyrywki co może doprowadzić do sytuacji, że jednej z Was odpowiem na pytanie zaś pytanie innej pominę, może to sprawić, że ktoś poczuje się zignorowany :-( Żal mi serce ściska bo kocham to forum i uwielbiam pomagać w spełnianiu marzeń, obecna sytuacja jest dla mnie jednak bardzo trudna, mam wolnych chwilek jak na lekarstwo i czuję, że zaniedbuję rodzinę poświęcając te szczątkowe chwile na forum. Wiem, że za kilka miesięcy będzie łatwiej i pewnie będę wtedy zaglądać częściej, w żadnym wypadku nie żegnam się z Wami bo nie rozstaję się z forum, muszę jednak zmniejszyć ilość czasu poświęcanego na forum - dla dobra Krzysia, Kai, swojego i mojej rodziny (nawet nie mam kiedy znaleźć na Allegro zestawu ubranek dla córki ;-) bo gdy kończę odpisywać wieczorem to jest już strasznie późno i padam z nóg), muszę zadbać o rozwój Krzysia bo wciąż zbyt wiele rzeczy mnie niepokoi. Jeśli macie pilne pytania i nikt na forum nie udzieli odpowiedzi to piszcie na PW, jeśli tylko będę znała odpowiedź to bardzo chętnie pomogę. Będę do Was zaglądać w miarę możliwości i wiedzcie, że cały czas jestem z Wami i Wam z całego serca kibicuję ...i dziękuję, że mnie rozumiecie.

Eden, ja tak całkowicie nie odchodzę, miło mi strasznie, że tak napisałaś. :-* No jasne, napisz koniecznie jak będziesz mieć wyniki.

Ann, ano trochę podcięliśmy, szok jaka spostrzegawczość i pamięć :-) Kaja dziś opierając się o mnie wstała zupełnie w pionie na nogach.

Pająk, też uważam, że za dużo tych antybiotyków tak więc w trakcie tej terapii całkowicie już przechodzę w nocy na butle, widocznie mój organizm się nie nadaje do długiego karmienia piersią. A który dzień cyklu u Ciebie? Jak tam synek, wyzdrowiał?

Daria
octeniseptem psikaj ta czerwona koncowke siusiaka Colina
a sluz u ujscia szyjki macicy- Piranha pisala,ze On wlasnie ma najwyzsza wartosc. bron boze nie mierz u wejscia do pochwy badz scianek pochwy

Piranha - Synek wyzdrowiał, ja miałam katar, teraz oboje wychodzimy i Em zaczyna coś łapać.... pewnie ode mnie... juz nie mam siły na te przeziębienia w tym roku ;)

U mnie 26 dc - ale w tym cyklu trochę przegapiłam sprawę, bo jak była owu wg mnie to oczywiście było co trzeba, a potem trohe nam sie możliwości "Przyblokowały" a z tem wyszło, że sie przesunęła 1 dzień. Zatem no cóż... w kolejnym cyklu mam brac podwójne clo miedzy 5-10 dc, a potem miedzy 15 a 25 dc dupka.
Powiem szczerze, że wczesniej miałam wiecej nadziei i wiary - teraz jakos to mnie opuszcza ... e tam... jakos to będzie.

Pająk miał badania przesiewowe 3 latka w przedszkolu - w porównaniu z innymi dziećmi on słabo mówi, ale na badaniu poradził sobie, panie rozumiały jak nazywa poprawnie kolory itd. Jako jedyny w grupie zna kolory i umie powtórzyć narysować koło i krzyzyk za panią, oraz odpowiednimi kolorami pomalować figury z wzorca ;). Generalnie znów miał konsultacje z psychologiem i wszystko jest oki.
Ja jakoś czuje, że z Krzysiem tez jest wszystko oki - tylko chyba niezły uparciuch z niego jest ;)

Tez z niczym nie zdążam, rano do roboty, potem do domu, w domu przez tydzień mam gości, potem obrobić co trzeba, spać i o 5.40 wstać i tak w koło ;)

Podczytuje tutaj forum, gubię sie jeszcze i nie rozruzniam do konca nowych dziewczyn, i nie zaniedbuję naszego styczniowego forum zamknietego ;) bo to już prawie 4 lata, i jakoś tak mało na wszystko czasu ;)

Aktualnie w piekarniku pizza orkiszowa dla Pająka ;) zobaczymy czy będzie zjadliwa ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ann mdłości i wymioty wkrótce miną, ale podobno im więcej objawów ciążowych tym lepsze rokowania dla ciąży więc z dzidziusiem wszystko ok a nuż akurat dziewczynka skoro tak daje popalić:)
Piranho zdrówka dla Ciebie super masz dzieciaczki, a wielu staraczkom już pomogłaś w spełnieniu marzeń, mam nadzieje że czasami będziesz zaglądać, ale rodzina najważniejsza. W każdym bądź razie wiem do kogo mam się zwrócić:)
Pająku, za Ciebie kciuki za szybkie zaciążenie
A u mnie jakoś wszystko pokręcone, hormony muszą wrócić do normy
Udanego wieczorku dziewczyny :)

reklama
Do góry