reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Eden moje przygotowania były bardzo poważne, później trochę wyluzowałam jak okazało się że z owulką jest problem, bo nie w każdym cyklu jest...
Brałam suplementy : wit.C 1000mg, Wapń, Magnez, sudafed w okolicy owulacji, stosowaliśmy sylk przy każdych starankach, zakwaszałam się gynoflorem(tabletki dopochwowe) na odbudowę flory a naturalna jest kwaśna. Piłam Colę light bezkofeinową ale po szklaneczce w okolicy owulacji. Pilnowałam diety, choć był moment po 2 miesiącach że zjadłam frytki i parę pomidorków, odpuściłam wtedy na miesiąc. Wzięłam anty na miesiąc i już diety pilnowałam, po anty staraliśmy się nie patrząc w ogóle na odstęp od owu i najprawdopodobniej staranka były też w owu, ale nie wiem czy czasem nie było tak że w dniu owu były staranka ale kilka godzin po. W dzień czułam mocne ukłócie pamietaj bo aż przystanęłam, a wieczorkiem staranka były, ale moim zdaniem najważniejsze jest pilnować zakwaszania i diety bo ona też powoduje odpowiednie zakwaszenie.

Mój M jadł ładnie suplementy takie jak ja oprócz sudafedu, pił colę taką jak ja. Nie pił herbaty kawy zwykłej coli(zresztą ja też nie piłam) używał sobie piwka i ciepłych kąpieli:-)
To by było na tyle;-) jakoś nie umiem uwierzyć że przez to wszystko przeszliśmy....i że mój M nie protestowała choć czasami krzyczał na mnie za to wszystko bo sporo $ poszło, ale dumny teraz jest:-p

Wiecie co ja sobie tak tlumaczyłam odstep od owulki że ma on sens jeżeli kobieta ma idealne cykle przed owu bardziej kwaśne środowisko itd a jeżeli staramy się stworzyć takie środowisko dziecwczynkowe przez cały cykl to wtedy odstęp nie ma już za wiele do powiedzenia:-p nie wiem czy dobrze myślę, niech Piranha się wypowie ale z tego co wiem to faktycznie nie ma on większego znaczenia.

Więc stosowałaś przy staranich i Sylk i Gynoflor? Jak długo ten Gynoflor (do owu czy przez cały cykl, czy tylko przed staraniami). a czy po, mierzyłaś ph i robiłaś irygacje? Aha i jeszcze ta cola light i piwo, mozna pic do woli czy tylko koło owu? Sorry, za takie techniczne pytania, ale jestem ciekawa bo to wszystko przede mną :shocked2:

reklama
Eden stosowałam i gynoflor i sylk, tylko gynoflor zakładałam po starankach, ale powiem szczerze, że nie zwracałam jakoś uwagi specjalnie kiedy aplikowałam sobie ale na pewno robiłam to codziennie wieczorkiem. Colę light bezkofeinową--> to bardzo ważne piłam w okolicach owu 2/3dni przedi tyle samo po owu po szkalneczce lub 2. Piwko pił M 1/2 na wieczór wiesz z tym się nie powstrzymywał;p;p ale po starankach ukróciłam to był jeden z czynników który mój M uwielbia:-)

Ph mierzyłam rano po gynoflorze i miałam za każdym razem niskie, super mnie zakwaszał:) sprawdziłam wcześniej jak na mnie działa a potem już nie mierzyłam po zaaplikowaniu i po starankach, irygacji też nie robiłam. Paski ph działały bo jak miałam infekcję to pokazywały ph ok 7...aha i raz po starankach mierzyłam i byłam w szoku bo były rano czyli wieczorkiem był gyoflor, rano użyliśmy sylku i zaraz po starankach mierzyłam ph i było niskie w okolicach 4

Pytaj ile chcesz też pytałam:-) a lepiej pytać i się starać niż udawać że Ci wszystko obojętne....

Daria to Ci się udało:p a ile ta @ Ci się spóźnia?? Miałaś regularne już od porodu czy to pierwszy raz taka sytuacja?? Ph trzeba obniżyć na dzieczynkę, ciekawe jak będą działać zakwaszacze:) a powiedz mi jak nakusiłaś M na 3 dziecko bo kiedyś pisałaś że już nie chce...

nie wiem:) sam sie zgodzil nie wiem czemu ale chce 3 dziecko ;p nawet mowil ze corke zrobimy ;p
po porodzie mialam co 25 dni przed porodem co 28 dni :) a dzis jest 29 dni ;/ i troszke sie denerwuje;/

Daria to zrób dla spokoju test ciążowy, a może zmierz sobie rano tempkę jak będzie niska to raczej nie ma się czym przejmować....wiem że nie mierzyłaś codziennie ale w takim dniu cyklu powinna już być niska. Fajnie że chcecie razem 3 dziecko:) u nas już produkcja zakończona, chyba że Bóg zadecyduje za nas:-)

reklama
Czarna OGROMNE GRATULACJE!!!!!!!!!!
Dałaś mi nadzieje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przesyłaj mi tu natychmiast chłopczykowe fluidki ! :)

Ale sie ciesze :) Suuuuuuuper!!!
Oj jak Ci zazdoszcze tak pozytywnie oczywiscie :) Zycze duzo zdrowka i oby do porodu zlecialo z gorki ;-)
A jak ochloniesz to mow mi tu zaraz dokładnie co i jak.
Daria powiedz mi jeszcze jak to działa w sensie łopatologicznym :) nabierasz na cos ten sluz czy wkladasz to bezposrednio do "dziurki" haha sory, glupio sie pytam, no ale zastanawia mnie skoro chodzi o ph sluzu to co Ty zmierzylas skoro okres Ci sie spoznia??? Skad u Ciebie sluz? Juz nic nie rozumiem :-( :-) Pewnie uzylas go tak jak termometru ?

Ostatnia edycja:
Do góry