reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

a co do L4 to ja poszłam w 27 tc...ale zalezy jaką masz prace..ja mam siedzącą a małego miałam bardzo nisko wiec czułam jak mu tam juz niewygodnie i jak mu ugniatam główke...wiec bez zastanowienia poszłam na L4 i sobie lezałam w domciu do góry brzuchem...a poza tym ja pracuje z ludzmi wiec ..nerwy..nerwy...a tak w domciu spokojniutko doczekałam do porodu....maluszek spokojniutki...juz pisałam takie dzieci to moge miec 3 naraz...bez problemówy...odpukac:-)..takze pomysl takze o zdrowiu malutkiej...i smigaj na zwolnienie:tak:

reklama
Czarna Perła to moja druga ciąża i w pierwszej teżtyle przytyłam podobni jak Ty też mówiłam, że teraz będzie dieta ale mam tak ogromny apetyt...boję się zważyyć bo czuję że rosnę brzuch już mam dość widoczny a jak się najem to jestem o miesiąc to przodu;p;p w 1 ciąży też siadło mi na kolana przez kg po porodzie szybko chudłam, najgorsze było ostatnie 10kg ale diete miałam i chudłam nie było tak , że stosowałam dietę i nie chudłam ale naprawde restrykcyjne przestrzegałam żeby nie podjadac

Witajcie.
Piranha dzieci masz miód malina. Piękne

Czarodziejka czyżby młodszy dziś 3 latka kończył? Sto lat dla małego. A tak z czystej ciekawości planujesz trzecie?

Ja w pierwszej ciązy 8 kg przytyłam. W tej drugiej 16 kg ( w 20 tyg już 8 kg, potem drugie tyle) ale po porodzie zaraz spadło.

Cześć mamusie ;)
Piranio, dzieci masz przeslodkie, Ty musisz mieć więcej dzieciaków jak Ci takie śliczności wychodzą ;-)
Proszę piranio doradź mi w kwestii tego mojego śluzu. I jesczcze mam pytanko; przed okresem mam kilka dni takich brazowych plamien, okres tez konczy mi sie brązowym plamieniem. Czy powinnam coś zażywac na to? I czy pierwszy dzień @ liczy się od tych plamień? czy jak ustaną i zaczyna się prawdziwa @?? Pytałam mojego gin to powiedział, że te plamenia to naturalne są, i powinnam liczyć pierwszy dzień cyklu własnie jak zaczynam plamic...??? sama nie wiem, w takim razie @ liczyła by ponad 10 dni :(

Czarna perło, ano przygotowuję się, notuję albo kopiuję i drukuję najważniejsze informacje. Tak naprawdę to nie wiem od kiedy zacząc. Na pewno nie mogę długo zwlekać ze względu na wiek moj i mojego M, który skonczyl 40 l.

Elmo, ja tez zaczelam czytac wczesniejsze posty, zaczęlam od tych sprzed roku :tak: tak, tak, pewnie pomyslicie ze nienormalna jestem ale jesli się zdecyduję to musze być pprzygotowana na 200% Taka już jestem :) Dziewczyny tam piszą o cyklu jonasa i wpływie na plec, ponoc to się sprawdza. Niestety strona którą podały jest nieaktualna. Czy coś o tym wiecie?
Mnie na razie sprawdzil sie ten kelendarz z familie i nie wiem czy go tez nie bede brala pod uwage przy staraniach. Tym bardziej, ze sprawdzil sie moim znajomym. Moja psiapsiolka jest teraz w cazy i wychodzi jej synek, jak sie sprawdzi to na bank biore to pod uwage, z pierwszym dzieckim tez sie jej sprawdzila corka...

Mowicie ile przytylyscie w ciazy... ja przytylam w obu 8 kg. Nie przekroczylam tym nawet 60 kg. Jak wychodzilam ze szpitala to wazylam mniej niz prezd ciaza :(

Czarodziejko, STO LAT dla Maksia!!! :)

Mill, Eden
Dziekuje za zyczenia w imieniu mojego synka:)))))
Az nie moge uwierzyc ze 3 lata juz mineły od urodzenia Maksia...
Co do staranek...Przyznaje ze u mnie juz "warsztat zamkniety"
juz mi sie po prostu nie chce znowu ładowac w to wszystko....wybaczcie mi szczerosc ale tak czuję...
mam dwoje dzieci...tak jak zawsze marzylam i jestem szczesliwa...
No a pojawiam sie tu bo mam sentyment do dziewczyn, do tego wątKu:)))))

Dziewczyny z przyjemnoscią bede Wam kibicowala:)))))

...eden mnie @ zaczyna sie normalnie ale konczy na brązowo...ja zawsze liczyłam do zupełnie czystego i mi wychodziła zawsze 6 dni...ja to sie boje ze cos bede robiłą zle i mi sie nie uda...chociaz i tak mam mało wiary...
Piranhio dzieciaczki sliczne ...i te oczy...:tak:

Czarodziejko buziaki dla malego :* Ja tez planuje 2 dzieci, bez wzgledu na plec po drugim zamykam "warsztat" haha
Eden u mnie czasem pojawia sie ten sam problem: plamienia a potem dopiero krwawienie... czytalam ze jednak powinno sie liczyc od pierwszego dnia regularnego krwawienia wiec ja tak robie. A ze nie zdarza sie to za kazdym razem to jakos sie w sumie bardzo nie zastanawialam.
Ja przytylam 15 kg :szok: przy moich 162 cm wzrostu wygladalam jak piłka :-)
Jeszcze 2 godz w pracy Bossssssze jak mi sie nie chce. Ale wlasnie dzwonila tesciowa z zaproszeniem na obiad wiec to mnie trzyma :-p
Czarna Eden moze powstawiamy jakies suwaczki od kiedy te nasze starania... ?

Elmo , wizyta jutro o 9 :) mam nadzieje , że będzie widać .Pod suwakami mam wstawiony enpr , możesz tam podejrzeć cykle , udało nam się w drugim cyklu zajść . Trzeba pozytywnie myśleć , to się uda.

Czarodziejka , STO LAT DLA SYNECZKA :)

Noemi , ja mam na plusie 4 kg , jem normalnie , nie obżeram się , a brzuch też już całkiem spory , mam problem z założeniem kozaków:-p Ja przytyłam w poprzednich ciążach , ok 10-12 kg i teraz też tak chce :) obwód brzycha to teraz 87 cm. Ja wzięłam zwolnienie , bo moja praca to jeżdżenie 8 h samochodem i lekarz od dawna mnie namawiał . Teraz patrze za okno i cieszę się że nie muszę jeździć.

eden77 , to ja od Ciebie rok starsza :)

Pirania , dzieciaki cudne :) I mam newsa dla Ciebie : T się upiera , żeby Kaja była :) , ale to przecież chłopak ma być , co nie?!:-D

reklama
Czarna76 jestem na etapie czytania wątku jak działałas chyba pierwszy raz.
Perła narazie gromadze wiedze. Starania zaczne w czerwcu. Na sama mysl juz sie boje :tak:
Popatrze za tymi suwakami...

Do góry