Daria, jeśli nie jesteś w stanie określić dokładnie momentu owulacji to wybrałabym metodę przed, jeśli jesteś to O+12 bo jest wtedy mniej stresu ze zbijaniem i pilnowaniem pH :-)
Anecia, kciuki za poniedziałkową wizytę, daj znać :-)
Elmo, jak tam córeczka, lepiej już? Określenie momentu owulki na podstawie samej tempki jest trudne, u mnie rosła czasem 2 dni po, czasem dzień po a w udanym cyklu jeszcze przed owulką (skok tempki jest od 3 dni przed do 3 dni po owulacji). Tempka raczej ma jedynie potwierdzić owulację, warto dołączyć testy owulacyjne a najlepiej jeszcze obserwację śluzu i szyjki.
myszka, najlepiej się starać tuż po nowiu (choć na in gender piszą, że od nowiu do dnia przed pełnią) gdyż jest wtedy najwięcej jonów ujemnych w atmosferze. Najlepsze połączenie to nów w czasie lata :-)
Dotty, kofeina w kawie sprzyja poczęciu chłopca (dodaje speeda plemnikom Y) ale plus kawy jest taki, że zakwasza. Myślę, że jak zachowacie kilka godzin odstępu od kawy do staranek to nie ma się czym martwić.
Milla, według mnie do planowania dziewczynki najlepsze są zwykłe testy paskowe dobrej jakości. Drogą obserwacji cykli można zauważyć jak szybko ciemnieje kreska testowa i tym samym wcelować w te 2-3 dni przed owulką jeśli komuś zależy na odstępie.
Tasha, do tego smoczka wkładałam na razie jabłko i gruszkę, dziś dałam banana i pożarła aż 2 kawałki, aż jej się uszy trzęsły :-)
Eden, możesz zakupić:
NOW CALCIUM CITRATE 100 tabletek (2975313902) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
WITAMINA C 500MG BIOFLAWONOIDY DZIKA RÓŻA (2964837633) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
WITAMINA B 100 Mega B-Complex Vitamin Puritan's (2976122011) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ŻURAWINA CRANBERRY DROGI MOCZOWE WITAMINA C i E !! (2908024552) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ja też uwielbiam kawę ale się poświęciłam i dla dobra sprawy przez kilka miesięcy piłam "kawę" zbożową z magnezem i dużą ilością mleka :-)
Daria, cudne zdjęcia, śliczne rodzeństwo, Colinek przepiękny!
Andziak, super, że kolki u Jędrusia już w odwecie!
Milena, witaj! Co do hormonów to LH, FSH , estradiol i testosteron sprawdzałam w 3 dniu cyklu zaś progesteron i prolaktynę w połowie fazy lutealnej.
Czarna perła, piękna waga synka :-)
Magda, jak fajnie, że zajrzałaś bo tęsknimy bardzo. Bardzo się cieszę, że wszystko wraca do normy a ból spojenia idzie w niepamięć. Jak znajdziesz chwilkę to daj nacieszyć oczka fotkami Marcelka :-)
Milla, zielona herbata jest bardzo polecana przy planowaniu chłopca, planując dziewczynkę można pić jedynie miętową :-)
Daria, to chodzi o wapń, nie może być w postaci węglanu, musi to być cytrynian :-)
Eden, chodzi o to, że niskie pH unieruchamia ogonki męskich plemników ale gdy wzrośnie to po 30 minutach ruszają dalej do wyścigu, stąd trzeba sprawdzać co pół godziny (przez 4 godziny) i obniżać jeśli wzrośnie powyżej 5, należy uważać by nie obniżyć poniżej 4. Po 4 godzinach plemniki X są już w bezpiecznym miejscu, można więc włożyć np. tampon nasiąknięty roztworem limonki na noc albo robić irygacje. Im skrupulatniej się dopilnuje by pH nie wzrosło do owulacji tym większe szanse, co z tego, że będzie w wyścigu więcej plemników X skoro wysokie pH podczas owulacji naładuje ujemnie komórkę jajową i przyciągnie ona dodatnio naładowany plemnik Y.
Kasiu, strasznie się cieszę, że u Was nareszcie zdrówko zawitało! Super wyszło z tą koleżanką, ja się ze wszystkimi ciążowo rozminęłam a szkoda ;-), marzyły mi się psiapsiółkowe ploteczki plus dzieciaczki bawiące się razem :-)