reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jarzebiniko a gdzie się wybieracie?

jedziemy do Międzywodzia ( między Międzyzdrojami a Dziwnowem) :tak::-D:tak:

a do tego rozmawiałam w zeszłym tygodniu z moją kuzynką, gratulowałam jej ciąży i okazało się,że w piątek pojechali włąsnie do Dziwnowa na wczasy więc umówiłyśmy sie na niedziele na lody nad morzem ........ trudno nam się spotkać, jak ona jest w domu a ja u rodziców, to może nad morzem się uda :tak::-D:tak:

reklama
Jarzebinka to pozostaje życzyć Ci wspaniałej pogody :-)
Dorotko gratulacje i czekamy na szczegóły :tak:
Medio z racji tego że mam 2 córy to jasne że chciałabym synka ale przeczucie mówi mi co innego ( Czuję się zresztą dokładnie tak samo jak poprzednio ) I wiesz co ? Wczoraj na wieczór wymyśliłam że jak wszystko szczęśliwie się skończy i jednak to będzie dziewczynka to na imię będzie miała Viktoria , bo ta ciąża to walka moja i dzidzi a jak wygramy to będzie prawdziwa Viktoria - czyli Zwycięstwo :tak:
Sofik współczuję paskudnej choroby i życzę szybkiego powrotu do zdrowia :tak:

Medio a ty jak przyjedziesz do Polski to też znikniesz z forum tak jak Dorota i Beata czy będziemy mieć z Tobą kontakt ?

Jarzębinko ja znam Dziwnów bardzo dobrze, moja rodzina tam mieszkała do niedawna i byłam tam kilkanaście razy, w Międzyzdrojach też:)
Asus, a Twoje przeczucia w poprzednich ciążach się sprawdziły,że tak im zawierzasz?Moja koleżanka w tym roku urodziłą drugie dziecko i czuła się identycznie jak w pierwszej ciązy z synkiem a jest córcia.
Ja postaram się zaglądać na forum, planuje z mamą pojechac też nad morze, a w rodzinnym domu nie mam internetu, napewno się odezwę:)

czesc dziewczyny!
Pozdrawiam z basenu:-) Jest tak goraco, ze nic tylko w wodzie siedziec.
Cos chyba pokrecilam ze swoim suwaczkiem, musze go poprawic.

Dorotko, gratuluje!!!

Sofik, zdrowka!!!

Wszystkim odpoczywajacym wspanialej pogody i niezapomnianych wrazen:tak:

Witajcie :-)
Medio koniecznie daj nam znać po usg jakiej płci dzieciaczka nosisz bo mnie osobiście by poskręcało z ciekawości . A na ile przybywasz bo nie pamiętam ?

A na forum luty 2009 wczoraj jedna z dziewczyn po usg dowiedziała się że serduszko jej dziecka nie bije , w czwartek ma mieć zabieg :-( I do mnie znów to wróciło . Koszmar z przed roku , u mnie to też był 10 tydzień . Tak się boję żeby to się nie powtórzyło i tym razem :-( Wczoraj ciśnienie mi skoczyło do góry - koszmarnie było , myślałam że konieczne będzie jechać na oddział ale przetrzymałam i dziś ok.

Spokoju i udanego dnia Wam życzę :tak:

witam z rana ciepło i słonecznie ..... :tak::-D:tak:

my nad morze też bierzemy laptopa ( z internetem), tak raczej bardziej asekuracyjnie dla dziecka, aby mu czasem baje zapodać, jak będzie sie nudził przy przydkiej pogodzie ( chociaż mam nadzieję,że będzie ładna) albo jak juz słońce da nam w kość ..... więc pewnie czsem wieczorkiem zajrzę poczytać co na froncie BB :tak::-D:tak:

a my dzisiaj popołudniu też wybierzemy sie nad wodę, urwę się z pracy ok. 14.00 i sobie pojedziemy poplażować .....:tak::-D:tak:

pozdrawiam
miłego .... :cool2:

Jarzebinko milego plażowania:)
Kinga pozdrawiaski:)
Asus dam znac tego samego dnia, czyli w piątek popołudniu jak wrócę, już przeżywam:)Trzymaj kciuki, by wszytsko było dobrze. A widże,ż eTY masz problemy z ciśnieniem czy to ma związek z tym cukrem we krwi czy jak, a ile miałaś (wynik ciś)?

Medio ja na nadciśnienie leczę się ok.8 lat , teraz biorę Dopegyt taki lek który może być stosowany w ciąży . Jak to nie wystarczy to mi coś więcej dołożą ale kardiolog i ginekolog mówią że w pierwszym trymestrze im mniej tym lepiej a na razie wystarcza . nie zależnie od leków które biorę co 3-4 miesiące mam taki wyskok ciśnienia tak do 180 / 100 i wtedy biorę Captopril pod język i albo spada albo jadę na ostry dyżur i coś jeszcze mi dają ( ale przeważnie spada) Tego leku nie wolno brać w ciąży i dostałam Cordafen też pod język - bo to mogę wziąść ale wczoraj brałam go pierwszy raz i źle na niego reaguję . On niestety ma to do siebie że powoduje przyspieszenie akcji serca a wież mi to nic miłego . Ja jestem wyczulona na swoje ciśnienia . Wczoraj zmierzyłam 1 raz i było 120 / 70 (ideal) ale za pół godziny już 150 / 95 no i zadziałałam i zatrzymałam wzrost ale lekko nie było . Nie wiem jak to będzie następnym razem. No dość o mnie . Kciuki w piątek trzymać będę na pewno , ale nie denerwuj się na pewno wszystko będzie dobrze .Kiedy wylatujesz i o której ? No i na ile ?

Asus wylatujemy w niedzielę o 11.20 mamy wylot, ja może bedę w Polsce aż do 17 września, ale to się okaże później, może wróce wcześniej.

reklama
Asus wylatujemy w niedzielę o 11.20 mamy wylot, ja może bedę w Polsce aż do 17 września, ale to się okaże później, może wróce wcześniej.

czyli faktycznie dosyć długo ...bo mąż chyba troszke krócej prawda ...... :tak::-D:tak: więc przyjemnego lotu iwspaniałego wypoczynku

ja z rana wyjeżdzam nad morze, a nie wiem czy uda mi sie jeszcze dzisiaj zajrzeć, więc chciałam i Wam życzyć wspaniałych 2 tygodni, trzymajcie się ciepło i " nie dajcie sie zjeść " :-):cool2::-)

Do góry