reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

I ja witam się niedzielnie :-)
Medio no to musisz powoli zacząć się pakować . Jaką płeć obstawiasz - jak zrobisz usg zobaczymy jak działa Twoja kobieca intuicja ;-) A to usg to robisz to normalne , genetyczne czy 3D ?
Indygo jasne że Cię pamiętamy . A sierpień odpuszczasz ? Moja rada dla każdej która szybko chce zaciążyć : MONITORUJ cykl u lekarza na usg :tak:
Jarzebinka no i kiedy działasz : rano czy wieczorem ? ;-) Już po owulacji ?
Udanego popołudnia :-)

reklama
Lipiec, sierpień i chyba nawet wrzesień będę musiała przeczekać a staranka zacznę w październiku albo jak się złamię to we wrześniu. Próbę podjęłam tylko raz - w czerwcu ale po cichu liczyłam że moze się uda, z pierwszym dzieckiem udało się za pierwszym podejściem.
Nie wiem dokładnie jak to jest z tym monitoringiem ale moja koleżanka, która długo nie mogła zajść w ciążę została skierowana na monitoring dopiero po 2 latach starań, więc chyba jest z tym problem.

Asus genetyczne już było w 13 tyg teraz połówkowe, a 3D tak żeby potwierdzć płec dzidzi i pooglądać.

Ja tez witam niedzielnie!

Dzisiaj ogolne lenistwo, tylko jeszcze niedokladnie sprecyzowane, albo wypad do lasu i nad jezioro, albo wylegiwanie sie na baseniei grill.

mile sie czyta o Waszych doswiadczeniach ciazowych, z niecierpliwoscia czekam na wiadomosci jakiej plci dzieciaczki nosicie w brzuszkach:-)

Kinga12 trzymaj kciuki, by dzidzia zechciałą sie pokazać, bo jak się zasłoni to niewiele się dowiem hihihi
Miłego leniuchowania:)

Medio, kciukasy bede trzymac:-), bo wiem ze dzieciaczki bywaja uparte, moja Magda jest tego przykladem, ale ja i tak intuicyjnie czulam, ze to dziewczynaka, nawet nie zastanawialam sie nad imieniem dla chlopca:happy2:

Dzieńdoberek :-)
Słoneczko świeci , cieplutko - więc dobrych humorów i udanego poniedziałku Wam życzę :happy2:
A tak na marginesie to czy wiecie kiedy Beata wraca ? Już nie długo chyba .

Piszcie co u was, ja za tydz. lecę do Polski.

to powinniście trafić na piękną pogodę, bo ponoć do połowy sierpnia ma być prawdziwe lato ... przynajmniej mam taka nadieję,że te prognozy się sprawdzą i skorzystamy z plażowania na urlopie ..... :tak::tak::-D

Najgorsze że następny raz będzie dopiero we wrześniu albo październiku :-( Pozdrawiam cieplutko!

właśnie, dlaczego chcesz sobie odpuściś pozostałe miesiące ..... :szok::szok:

Jarzebinka no i kiedy działasz : rano czy wieczorem ? ;-) Już po owulacji ?

rano nie da rady, bo mamy jeden pokój i mały od 6.00 już na nogach i wtedy jest ciężko, a najprawdopodobniej po owulce już, chociaż w tym miesiącu jej nie czułam, ale planowo powinna być 26 ...... :tak::tak::-)

A tak na marginesie to czy wiecie kiedy Beata wraca ? Już nie długo chyba .

ona chyba na miesiąc wybyła, a że to było chyba koło 10 lipca, to chyba gdzieś tak do 10 sierpnia........... ale nie jestem pewna ......... ;-);-):-)

a w weeken wyprażyłam się na słoneczku, że dzisiaj czuję każdy centymetr ciała, mały też zadowolony, bo poszalał w wodzie i w piasku, w niedzielę, juz w koszulce, bo by pewnie też płakał z bolua tak jest tylko ładnie przyrumieniony a nie spieczony, dobra zaprawa przed morkim słoneczkiem ..... :tak::tak::-D

pozdrawiam i życze słonecznego dzionka :cool2:

reklama
Asus moje przeczucia się nie sparawdzają w rzeczywistości, już dwa rzay śniło mi się,że to chłopczyk, choć czuję,że to dziewczynka, ale nie na 100%, czasem myślę,że to chłopak.Częściej jednak ze córka, ale to nic nie znaczy dla mnie liczą się fakty, a swoim przeczuciom nie wierzę.

Do góry