reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Sofik brzuch bolał mnie bardziej niż na miesiączke:tak: na początku ciązy, więc nic się nie martw, to normalne, acica się rozciąga.

To mnie kochana pocieszyłas ;-)
Bo ja @ przechodze bez bolesnie a teraz to boli i czasem tak rwie :baffled:

A powiedz mi w ktorym tygodniu bylas na usg i slyszalas bijace serduszko????????????

Co do sprawdzenia płci to mi sie z córeczka SPRAWDZIŁO...
A z przyszłoscia jesli dobrze sprawdzilam to Syn...ale to sie zobaczy za 15 tyg. hihihi

Ostatnia edycja:
Ja mieszkam w Anglii więc zobaczyłam bijące serduszko na usg ok 11 tyg, jak była w Polsce z wizytą i poszłam do gina, a usłyszałam niedawno z 3 tyg temu jak położna mi sprawdzała.

Medio tak jest i tu na 2 wyspie (Irlandii) ze do szspitala sie idzie ok. 13 tyg. i wtedy sprawdzaja wszytko i robia USG...
Ale ja sie chce wybrac do polskiej kliniki - dzwonilam sie tam pytac kiedy przyjechac ona umowila mnie na 9 sierpnia to bedzie 6 tyd i pare dni ale własnie wyczytalam ze nie zawsze w tym okresie słychac seduszko.
Moze lepiej umowic na tydzien pozniej ale moze juz pewnieszy termin bo szkoda by bylo pojechac i nie uslyszec a z 2 strony wiedziala bym ze wszytko OK:zawstydzona/y: i tak sama nie wiem co zrobic...

Ja teraz pojade na USG potem cw szpiatlu ok. 13 tyg. a potem jestemw PL wiec ok. 19 tyg. zrobie sobie USG moze juz płec bedzie mozna powiedziec...

Sofik w 19 tyg płeć napewno będzie można ocenić, oczywiście jak dzidzia się dobrze ułoży:)
carebear008.gif
carebear002.gif

Media no wiem wiem, bo własnie z moja coreczka tak bylo ze w 19 tyg. juz wiedzielsmy płec dziecka...
W 1 ciąży byłam bardziej spokojniejsza:baffled:

Dobra mykam cos w domu zrobic...a potem jak sie uda zapisac na dzis do GP(rodzinnego) to wybieram sie na potwierdzenie ciazy i ustalenie daty porodu :-D

To szybko idziesz do lekarza, ja poszłam w 7 tyg ciązy, bo wcześniej i tak wiele tutaj nie robią.

bardzo fajnie czyta sie te Wasze posty - USG, bicie serduszka, pierwsze kopniaczki, płeć ........... :tak::-D:tak: aż się chce ......

ale wiecie co, stwierdziłam, żejest ciężko:szok: , pomimo,że wiem że teraz jest najlepszy okres ( owulka za dzień, dwa) , i że bardzo chcę już drugiego maleństwa, brak jest ochoty na serduszkowanie :szok: jak nie ma ochoty to jest ciężko :szok: i jak tu zawalczyć o maleństwo :szok: no cóż ................. zobaczymy jak będzie wieczorem ( a jeszcze po całym dniu na nogach, myśli się już o podusi i spaniu a nie o przyjemności ) :szok: samo życie .....

reklama
Jarzębinko nam udał się zaskoczyć, gdy skupiłam się na przyjemności i nie palnowałm córci tak usilnie, wcześniej nic nie wychodziło. Wiadomo zmęczenie nie jest dobrym afrodyzjakiem, może rano przed pracą serduszkujcie?

Do góry