reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Kurcze dziewczyny ja tak się napalilam na te bransoletke magnetyczna a tu się okazuje jakas porazka.
weszlam z ciekawości na youtuba i obejrzalam sobie filmiki z pomiarow jonow. Niektóre maja az 6!! sporadycznie kolo 1000 a 1600 wzwyz to już graniczy z cudem a na necie pokazuja jakie to one cudowne i ile to maja jonow:/
Ja w ogole doszukalam się mojego zegarka z breo-co to mi mężulek kupil podczas jakiegos lotu-na stronie producenta pisza,ze zawiera turmalin,na necie znalazłam,ze jonizuje na 1900cc/m3 a na youtube wychodzi,ze tylko 60 :/ no i bądź tu madry i pisz wiersze :/
wiem, ze nic nie wiem:( abuuu

Truskaffka
Amelka- mnie tez się podoba:)
Ty tam się komentarzami nie przejmuj,najważniejsze,ze Wam imie pasuje. My jak jeszcze nie wiedzielismy cz będzie chłopak czy dziewczynka to z brakow pomysłów wymyśliliśmy, ze jakby była cora to będzie nosila imie po mamusi-Anna (bo najzwyczajniej w swiecie to imie jest ladne) :D

Magda
Ciesze się,ze z Nika już lepiej, uff

Piranha
Piekna tecza:)

Kamea
Ja biore cytrynian wapnia600mg
Magnez 320mg
Witamine c 500mg
Wit b6 100mg(ogolnie biore b-komplex)
Kwas foliowy 800
Zurawine 900mg ale nie mam pojecia jakim ilosciom zurawiny to odpowiada…
Ph mierze takimi specjalnymi paskami do pomiaru ph
ogolnie dziewczyny polecaja chyba te(ja mam troche inne bo akurat tych tutaj nie ma:( :
WWW.allegro.pl/paski-ph-do-badania-ph-pochwy-100-szt-i2774059572.html
Co do odległości od owulki,możesz robic testy owulacyjne i wtedy srednio 24-48h po pozytywnym powinna wystąpić owu. Ja poprzednim razem przytulalam się z Em dzien przed pozytywnym tesciorem ale nic z tego nie wyszlo,wiec w tym mies jest plan,żeby przytulac się min do dnia pozytywnego tesciora.zreszta dziewczyny obalily teorie,ze odloglosc od owu ma znaczenie-wazniejsze jest niskie ph.
Ja poki co nie planuje trzeciego dziecka, niby biore suplementy ale jakos nie nakręcam się jakos strasznie na core, chyba bardziej robie to dla poczucia, ze próbowałam:) jakos bardziej zalezy mi na rodzeństwie dla malego.

Maciur-ka, Kamea
Mój wie,ze cos kombinuje ale podchodzi to tego sceptycznie i raczej nie chce łykać suplementow:/

Andziak
Wow trzymam kciuk asy!!

Magda, truskaffka
Mój ginek z pl to tez był mistrzunio,powiedział mi w 12 czy 13 tyg,ze będzie chłopak ale powiedział, ze mam się jeszcze nie nastawiac na 100 ale, na kolejnym usg potwierdzil –dla mnie koles był fachura i mimo,ze już mieszkalam w de latalam co miesiąc do niego:)

Koli
zdrowka dla Stasiulka

Maggie
Super wiesci, oj nie mogę się doczekac widoku bijacego serduszka na usg-rozmarzylam się:)

czarodziejka zazdroszcze tej zumby i ruchu
biggrin.gif
słyszałam że zumba jest świetna! sama z checia bym poszla (gdybym w ciązy nie była;p) bo ostatnio z moim ruchem słaaabiuuutko i juz widze jak kg sie odkładaja
baffled5wh.gif
Dokladnie Zumba to rewelacja!!!:))) ja chodze na zumbe i na aerobik-step:))))
uwielbiam ruch...:)))

Jestem :)
Magda świetny sposób znalazłaś, żeby przekonać męża ;)
U mnie owulka też zazwyczaj z bólem. Czyli nie pozostaje mi nic innego niż zakupić test owu i obeserwować dosyć skrupulatnie jak zmienia się mój organizm...
Maggie świetne wieści:) Gratki :) Teraz tylko czekać ;)
ann dzięki za rozpiskę :)))
Czarodziejka mnie też przydałby się ruch .. i to porządna dawka. Mam kg do przodu :/
Andziak &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& już bliżej niż dalej!!!

Idę powoli spać. Jutro jadę na 6 do pracy. Tylko jak ja zwlokę się z wyra???? Dobrej nocki dziewczyny.

Kamea oj tak, obserwacje to podstawa. Ale dobrze, że masz bóle owulacyjne, to będzie na pewno łatwiej. Powodzenia:-)

Truskawka genialnie to ujęłaś z tym ruchem:-D Ja chyba uwielbiam być w ciąży;-)

Ann to faktycznie musi być dobry lekarz, skoro latasz do niego tak często:tak: JA jestem zdana na tutejszych i powiem Ci, że już na polską służbę zdrowia nie narzekam;-)

Maggie super, że wszystko dobrze po wizycie :-) Jeszcze raz gratulacje!U mnie maluszek odpowiadał wiekowi ciąży tylko raz, kiedy byłam w I ciąży z Nelcią. Nika była 6 dni do przodu, a Marcelek jest 5;-)

Magda

ja do de przeprowadzilam sie w 3 mies ciazy-takze ciaze zaczal prowadzic gienek w poznaniu i tak latalam cala ciaze (w de tez chodzilam do ginka ale to tylko tak,zeby mieli cos w papierach). tym razem zdam sie na tutejszych,jakos nie wyobrazam sobie latac i w ciazy i z dzieckiem. poza tym od roku mam tu swietna ginke i w dodatku polke,kurcze taka do rany przyłóż babka. pogadac z nia idzie na luzie doradzi, no i mam nadzieje,ze sie nia nie rozczaruje-jedyny minus straszne kolejki sa do niej :(

Piranha

to znow ja glowe zawracam z tymi bransoletkami. powiedz mi prosze,myslisz,ze same kamienie turmaliny veda bardziej jonizowaly niz te bransoletki magnetyczne? po mojej przygodzie z YT boje sie zakupic jakiejkowiek magnetycznej:/

reklama
Magda śliczne imię wybrałaś dla chłopczyka, bardzo mi się podoba. Piranho miałaś rację jak zobaczyłam serduszko, łzy poleciały i pokochałam tą mała istotkę bez względu na płeć...

Do góry