reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Truskafffka, ja podobieństwa między Amelią a Truskafffką nie widzę. ;-)
MissBella, jak coś Ciebie niepokoi, podejdź na IP, niech zrobią ktg albo usg. Czasami warto dmuchać na zimne.
Nullka, będziemy czekać, zwarci i gotowi. :-)

reklama
nullka - tylko ja za granica wiec w sumienie wiem czy wysylkowo sie oplaca ale jak mi bys dala znac to sie cos pomysli, ja i tak tego szukam do kupienia wlasnie ;)
no i jestem ciekawa twojego usg kto tam sie kryje :)!

najsmieszniejsze jest to dziewczyny ze w sumie nie chwalilam sie mojemu o moim eksperymencie planowania plci, i on do mnie wczoraj mowi - "co ty knujesz" - bo widzial ze siedze w witaminach a to nie ta normalna ja ;) hahahha, wogole ja czekalam na @ wczoraj mialam plamienie jednorazowe i ciszaaa... :confused: czekam dalej.... jajnik mi pulsuje jak nie wiem - teraz juz przestal juz sie zastanawiam czy to nie torbiel albo co ... :baffled:

Cześć dziewczyny:-)

U nas lepiej. Nocka przespana, dziecię już dokazuje, zatem ozdrowiało:-p No, może bez przesady, bo widać po buzi, że zmęczona i póki co nie chce jeść, ale już nie leci przez ręce tak jak wczoraj, no i akcje z wymiotami i biegunka ustały:happy2: Jagody już jej podaję. Trochę się krzywi, ale kilka zjadła. Może zje chociaż ziemniaka z obiadu.
Dziękujemy bardzo za zainteresowanie i wszelkie porady. Nawet, jak teraz nie skorzystam, to w przyszłości niestety pewnie tak. Niestety, bo wiadomo, że człowiek wolałby nie mieć więcej takich problemów.

Piraniu o to mi właśnie chodzi:happy2: Ta kreska jak dla mnie przysłoniła nuba, ale jak się dobrze wpatrzeć, to widać go w cieniu i raczej sterczy:sorry2: Ale jak już mówiłam, nie znam się na tym zbyt dobrze. Może jakbyśmy częściej mogły oceniać nuby, to byłoby to o wiele prostsze i bardziej wiarygodne;-)
Tęcza super! Jak to się stało, że się pokazała?:confused::-)

Macy dziękuję:-) Już lepiej. Uwierz mi, że czasem narzekam na te moje szkraby, ale domu bez dzieci sobie nie wyobrażam. I wcale nie uważam, że kolejne to już luksus, tak jak to mi niektórzy mówią:-p Co więcej, nie zarzekam się, że 4 nie będzie, bo znając siebie, jak mi ta trójka podrośnie, to zatęsknię za kolejnym bąblem:happy2: Już dziś mi się mordka śmieje na myśl o Świętach, kiedyś, w przyszłości.

Truskawka
zgadzam się z Tobą, że określanie płci w 12-14 tyg ,to nie do końca wróżenie, ale wiadomo, nie daje takiej pewności, jak w późniejszym etapie. Teoria nuba jednak istnieje i jak wiemy, sprawdza się, więc dobry ultrasonograf jest w stanie już czegoś się dopatrzeć. Chyba, że lekarz o nubach pojęcia nie ma, a próbuje coś sugerować, no to już nie fajnie.
Imię dla Rybci śliczne! Niby proste, ale jednak dość oryginalne. Idealne:-)

Mama kurka, no daj znać, ok?:blink:

Karinka póki co, to poczekamy na wieści z połówkowego do Ciebie, bo może jednak siedzi tam babeczka;-)

Aga malutko Ciebie tu ostatnio, ale się rozumie;-) Chwili wytchnienia zatem życzę!

Maggie ja myślałam, że mój mąż ma zdolność płodzenia tylko babeczek, ale jednak nie, także cokolwiek teraz myślisz, zostanie przez rzeczywistość zweryfikowane:happy2:

Kamea ja w suplementach dziewczynkowych nie pomogę, ale co do owulacji, to coś tam chyba wiem z racji tego, że myśmy z mężem musieli celować w samą owulkę. Pytasz skąd wiadomo, kiedy jest 12h PO? A no właśnie po to trzeba obserwować cykle. U mnie było tak, że w szczęśliwym cyklu pozytywny test był w sobotę rano 12 dc. Wtedy jeszcze śluz dość gęsty, ale dużo. W niedzielę wcześnie rano ból jajników, ale bardziej całe okolice podbrzusza. Po południu w niedzielę śluz już rzadszy, ale rozciągliwy. Ból już bardzo mocny. Całe okolice podbrzusza z wyraźnym kłuciem prawego jajnika. Staranka przy tym bólu wieczorem w niedzielę, bowiem na podstawie długich obserwacji wiedziałam, że owulkę mam 36h po pozytywnym teście. To wszystko zgrywało się z tempką. I choć cykle miałam nie regularne, to dzięki stosowania i testów, i mierzeniu tempki, i obserwacji śluzu udało mi się wyczaić jajo;-) No i na babeczkę podobno lepiej wieczorem ten teges, ale akurat u mnie też było wieczorem, bo rano nie mieliśmy kompletnie jak, więc nie wiem, czy jest to czynnik decydujący, ale na pewno trzeba w miarę możliwości brać go pod uwagę:-)

Miss trzymaj się, bo widać, że dzidzia szykuje się do drogi;-)

Andzia jak się czujesz? Jak tam po wizycie?

Nullka będę trzymała kciuki w poniedziałek:tak:

Koli
zajrzyj na ploteczki, jak już zwolnisz;-)

Kamea, Miciurka
mój mąż jest bardzo ugodowy. Na poczatku nie bardzo chciał już 3 dziecko (tylko trochę później), ale ja po lekturze forum, zaczęłam mu duuuuuużooooo gadać w trybie ciągłym, jak to dziewczyny tutaj szaleją, co biorą, jak liczą, obserwują i on w końcu chyba dla świętego spokoju raz, że się zgodził na maluszka, a dwa poddał się wszystkiemu i robił o co prosiłam....żebym tylko gadać przestała:-D

magda no to niezla mialas metode hahahha, nie wiem czy u mnie taka by podzialala, on bierze duzo witamin itd. tu brardziej chodzi o mnie - ale to sobie moge brac po cichu pod lada ten cytrynian wapnia itd. ale on juz mi gada a po co ci to - a ja odpowiedzialam ze robie eksperyment na sobie - hahah o nic wiecej nie pytal o dziwo ;-), zastanawiam sie czy nie darowac sobie jeszcze tej wizyty u lekarza i zakupic testy digital owulacyjne CLEARBLUE DIGITAL OVULATION READER/TESTER UNIT+REPLACEMENT HOME URINE KIT TESTS | eBay i zobaczyc moze zaskocze bo mi pokaze i nie trzeba sie zastanawiac czy to pozytyw czy nie , no ale raczej jak sie nawet nie sprawdza itd. to tez predzej czy pozniej sie wpada a u mnie nic przez 2 lata, wiec hmm... jestem w kropce - troche jakby nie wierze ze ten lekarz mi pomoze ;/ - nie wiem , ktoras z was moze uzywala tych owulacyjnych digital z clearblue i sie wypowie :)?

nullka - ok czekam :)

apropos powiedzcie mi dziewczyny - te papierki na ph to 'czym' sie dokladnie sprawdza - bo tutaj widze tylko sikane na ebay i ze sliny - to tylko takie sa - bo ja myslalam ze to ze sluzu sie patrzy - no ale nie wiem sama zakrecilam sie tym troche- haha jak to w ogole dziala.. :)

Maciurka ja używałam testów elektronicznych tej firmy. Nie często, bo są dość drogie u nas(a ja na jeden cykl zużywałam sporo), ale jak już była kreska na paskowym mocna, to wtedy ten robiłam. I jak dla mnie są super, bo nie ma człowiek żadnych wątpliwości.

reklama
Nullka to nas potrzymasz w niepewności :p
ale damy radę ;)
Macy ale między Amelią a Aurelią już pewnie tak :p
Magda dokładnie, jak się lekarz wie co robi, to można całkiem poważnie o płci rozmawiać na typ wczesnym etapie. Nam lekarz -w ciąży z Matikiem, a to już grubo ponad 5 lat temu- powiedział o badaniach na temat wczesnego wykrywania płci, głęboko w tym siedział, prowadził statystyki i miał 99% skuteczność :)
a jak lekarz się nie zna, to lepiej niech nic nie gada ...
i dziękuję :)
Andziak!!! Kciuki zaciśnięte za szybki poród :) Czekamy na małego słodziaka :)

Do góry