reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hello!

Dziewczyny, nie nadrobię :zawstydzona/y:

Maggie
, kciuki za jutrzejszą wizytę i pięknie bijące serduszko!

Kaarinka, nie jestem do końca pewna ale nub nie wygląda dziewczynkowo na jednym zdjęciu, na drugim jest nieco bardziej położony, zamieściłam post z tym zdjęciem na in-gender (mam nadzieję, że się nie gniewasz, jak coś to w trymiga usunę :-)) i zobaczymy co odpiszą prawdziwi specjaliści 12 week scan - boy or girl? - In-Gender.com :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Piranha
z ciekawosci weszlam na tego in gender- :szok::szok::szok: tam naprawde sa niezli specjalisci

Macy
hahaha ale sie usmialam z tego co napisalas :)

Kaarinka
gratuluje zajscia w ciaze i zdrowego bobofruta:)

Maggie
ciesze sie,ze juz czujesz sie lepiej i
trzymam kciukaski za wizyte:tak:

Truskaffka
sliczne fotki:) ja tez chce takie:)

Piranha
ta wit B6 moze zmieniac konsystencje sluzu? bo mam jakis taki mleczno gestawo rozciagliwy?troche jak po plodnych?
w ogole teraz z tymi tabsami to jestem jak lekoman-haha

Kaarinka po pierwsze gratuluję ciąży! No i tak oglądam tego nuba i pewnie nie to byś chciała usłyszeć, ale mi to jednak wygląda na facecika:sorry2: Nasz ekspert Pirania widzi jednak babeczkę, więc tego się trzymaj, bo ja jestem kiepska w te klocki;-)

Miciurka dzięki kochana za rady:happy2: Moja radą uniwersalną odnośnie tych "super" lekarzy jest zawsze to, że idąc na ważną wizytę musisz być mądrzejsza od nich. Wiem, dziwne, ale prawdziwe. Dlatego czytaj o różnych przypadłościach i objawach im towarzyszących i wszystko odnoś do siebie. Analizuj aż znajdziesz najbardziej prawdopodobne dolegliwości i nie odpuszczaj. A jak Ci odmówią badań ( a tym samym leczenia), to poproś o te odmowę na piśmie i zaraz umów się do innego lekarza. Miej wszystko spisane, tzn. jakie badania i kiedy, żebyś nic nie zapomniała. Jeśli Ci powiedzą, że nie widza potrzeby robienia badań (najczęstsze wytłumaczenia), to poproś o uzasadnienie, dlaczego nie widza potrzeby. Jeśli Ci ktoś powie, bo ma Pani czas, to powiedz, że sama będziesz dysponowała swoim czasem, a wczesne wykrycie choroby daj Ci większe szanse wyleczenia. I bądź asertywna, niech widzą, że wiesz, czego chcesz i co mówisz, a nie przychodzisz z nudów. No i trzymam kciuki:happy2: Pisz, jak Ci idzie, to na bieżąco coś pomożemy;-)

Macy o jagodach suszonych zapomniałam, ale są tutaj w sklepach ze zdrową żywnością. Jutro zakupię, tzn. mąż mi kupi. No i jak rano będzie nadal kiepsko z nią, to spróbuje jej dać tą mąkę. Wszystkiego spróbuję, żeby tylko jej pomóc. Dziękuję za rady:tak:

Ann ja jak pomyślę, że taka brykającą trójkę będę miała 24/h już niebawem, to aż mam ciary na plecach:szok::-) Dzięki za wiadro sił....oj przyda się:tak:

Czarna u mnie się nie pieniło, bo ph moczu było 5. Ale wiesz co? Ja robiłam je jakoś po 14-15 tc, a podobno te testy trzeba robić wcześniej, bo później ph moczu już nie ma znaczenia, więc może Twój jest wiarygodny? Jak się trochę pieni, to tak trochę jakby chłopczyk:-) Leć po kapuchę jutro do sklepu, bo teraz to jestem ciekawa:-p

Maggie
kciuki moje również masz &&&&&&&&&&&&&&&& Za piękne, bijące serducho!

Spokojnej nocy dziewczyny:happy2:

Hello!

Magda
, ja właśnie nie widzę babeczki, widzę raczej chłopca ale nie byłam do końca pewna :-) więc wrzuciłam fotki na in-geder, babeczki potwierdziły. Mylące jest dla mnie to, że na większości zdjęć ta jasnobiała kreska pokrywa się z tymi ciemniejszymi obszarami przedstawiającymi nuba (jak np. poniżej)
ultrasound%20image%201.jpg

a u dzieciątka Kaarinki ta kreska na jednym zdjęciu jest skierowana dość nisko podczas gdy ciemniejsze obszary wyraźnie ku górze :-), wiesz co mam na myśli czy namieszałam? :-) Jak Nikusia i w ogóle nocka?

Ann, jako, że witamina B6 wpływa na poziom progesteronu to jak najbardziej może spowodować zmianę śluzu :tak:

Kaarinka
, GRATULUJĘ!!!

Macy
, nub to wyrostek płciowy, u chłopców jest podobno uniesiony pod kątem większym jak 30 stopni a u dziewczynek pod mniejszym, podobno najlepiej to widać w 14 tygodniu a w 12 ten kąt nachylenia może jeszcze niewiele mówić i jest sporo pomyłek, stąd u Kaarinki jeszcze nic na 100% :-)

Ostatnia edycja:
reklama
1337012282_by_braciaR_600.jpg

Dzień Dobry :)

Maggie
Łapki zaciśniete za wizytę:)))

Miss Bella, Andziak???

Trzymcie sie dziewczyny.?

Kaarinka
Przyznam szczerze ze ja tego zdjęcia bym nie oceniła..ale skoro spece pisza ze chlopczyk to prawdopodobnie tak bedzie..
Najwazniejesze to "zdrowe" podejcie...Zobaczysz ze posiadanie dzieci tej samej płci ma wiele zalet:))))

Nullko
hop hop

Mama
Gdzie zniknęlas?

U mnie spokoj , cisza i .,.....kawa:)))
Macius w szkole...
maksio bajkuje....zjadł sniadanie i lezy pod kocem:)))))

Do góry