reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
witam,

po pierwsze GRATULUJE dziewczynom którym sie udało zaplanować płec!!:-)

nie wiem czy mnie pamiętacie, kiedys sie udzielałam jeszcze w trakcie starań, teraz jestem w szczęśliwym 13tc! na poczatku staranka były typowo na dziewczynke (dziękuje Piranha:*!)ale jak problemów zaczelo dochodzić i nie moglam zajsc, postawiliśmy po prostu na rodzenstwo dla synka.i sie udalo!:-)
wiem że jesteście skarbnica wiedzy dlatego przyszłam z pomoca..byłam na prenatalnym i lekarka na szybkiego spr.płeć i podejrzewa chłopca:-)ja szczerze też od poczatku czuje ze to drugi synuś,ale chciałabym sie spytać czy jesteście w stanie ocenić płeć na podstawie tzw nuba. mi wyglada na chlopczyka ale ja sie srednio znam;-)czy to "to"?
byłabym wdzieczna za jakąkolwiek sugestię:) 13tc.2.jpg13tc.3.jpg13tc.jpg

hej dziewczyny
u mnie raczej lipa w tym cyklu bo plamienie sie zaczelo i ucieklo- narazie cisza ale pewnie sie rozkreci, wiec umawiam sie do lekarza za tydzien i zobaczymy co mi powiedza,

jeszcze pytanko - czy ktoras z was kupywala te jonowe bransoletki? i czy lepiej sie z nimi czlowiek czuje? jakies opinie na ten temat z prawdziwego zdarzenia?

magda - jak bys zrobila zwykly kisiel bez cukru to moze zje troche bidulka, plynow duzo dawaj zeby sie nie odwodnila - i jak masz jeszcze dla mnie jakies praktyczne rady co do tych ichnych lekarzy zagranicznych to ja chetnie poslucham ;-)

kaarinka - ponoc w tym tyg. nie da sie dokladnie stwierdzic plci bo obie wygladaja ala na chlopca, tzn w sensie ze mozna sie latwo pomylic... - ja osobiscie sie na tym nie znam wiec ze zdjeciami nie pomoge bo tam kompletnie nic nie widze:-) ale chyba lepiej poczekac na potwierdzenie przy nastepnym usg

Magda, kisiel ma trochę inną konsystencję niż taka mączka rozpuszczona. Nie musisz jej tego dawać dużo, trochę. Wiem, że dzieci nie przepadają. Taka mikstura łagodzi biegunkę i wymioty. Moja mama mnie tego nauczyła i już kilku moim znajomym pomogło. A jak jej trochę przejdzie, to wtedy możesz ugotować kisiel, ale też bez cukru. Nie wiem, czy dostaniesz tam suszone jagody, ale one też na biegunkę mogą pomóc.
Czarna, od razu mamba. ;-)
Andziak, czy Ty traktujesz swojego synka, którego nosisz w brzuchu jako karę? Przykro mi, że Twoje marzenia o córce się nie spełniło, ale musisz się podnieść, otrząsnąć i stawić czoła wyzwaniu. Jesteś mamą synów, wspaniałych facetów i ciesz się z tego. Niektórzy nie mogą mieć dzieci i marzą o tym, żeby mieć dziecko, a nie syna czy córkę. Może jeszcze życie Ciebie zaskoczy i będziesz dziękować za to, co masz. Nie chcę Ci sprawić przykrości, szczególnie teraz na końcówce, ale jest mi zwyczajnie przykro, że nie umiesz zaakceptować faktu, że będziesz miała syna a nie córkę. To też część Ciebie i będzie oczekiwał wielkiej miłości - jak pozostali synowie.

Mój mlody jeszcze nie spi,slysze jak spiewa…em siedzi z nim w sypialni. dzis cos kiepsko im idzie… Dzis popołudniu była u mnie kolezanka z 2 dzieciaczkow, uff nagadałyśmy się troszke,choc przy brykającej 3 nie było latwo,hehe.

Daria

Ja mieszkam w dojczlandzie:)
Co do mleka Pre jest skladem najbliższe mleku matki i można nim karmic na zadanie. Można je podawac do pierwszego roku zycia (poki dziecko się najada,bez przechodzenia na 2 czy 3) polecam Ci aptamil, jest najdrozszy ale wg mnie najlepszy, mój maly najlepiej je tolerowal.

Magda, truskaffka
Piekne macie suwaczki:)

Miss
Ooo ciekawe kiedy się ruszy w porodem,jak mala już jest dosc nisko to nie powinno być tragedii, mój mlody po paru h na porodowce nadal był wysoko i jakos nie bardzo chcialo mu się wychodzic z cieplego brzuszka.

Czarna
Ja tez zazwyczaj robie czekolade:) czasem fryzjer doda jakiegos pigmentu

Magda
zdrowka dla dzieciaczkow :* i wiadro sil dla Ciebie:*

Kate,
Niezla waga maluszkow:) mój ma 2 lata i wazy 12kg ale jak miał miesiac przybral rowne 1600g od wyjscia ze szpitala. Lekarz mi się pytal czym jak go karmie :D

Maciurka
Jeszcze nie kupilam, może w koncu dzis się zdecyduje:)

ann ja dalam humane bo takie w szpitalu dostal a nadii dawalam enfamil ale tu niestety nie ma a wielka szkoda;/

kaarinka ja sie nie znam ale jak dla mnie to corka ale pirahna bedzie wiedziala najlepiej...:)

reklama
Wiesz Andziak, tak sobie myśle ze Twoi synowie widza twoje cierpienie i stad maja takie pragnienia, a nie inne.
Powinnas z tego odczytać jak bardzo Twoi synowie cię kochają i chcą zrobić wszystko żebyś była szczęśliwa.

I jeszcze jedno powiem.
Jest mi bardzo przykro ze wszystkie twoje posty są pełne smutku i nigdy nie cieszysz sie kiedy ciebie albo inne dziewczyny spotka coś miłego.

Do góry