reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ja mam labe, moj osobisty wykapal malego,zrobili mleko a teraz go usypia. ufff ja nogi na krzeselko i odpoczywam. dziewczyny jak dajecie sobie rade z zakupami i 2 malych dzieci?
Ja myslalam, ze dzis wyjde z siebie, Olo zamiast siedziec w wozku sklepowym to ciagle przechodzil z tego siedzenia dla dzieci do tej czesci zakupowej a tym samym depta po zakupach. zamiast patrzec na regaly musze uwazac na niego,zeby nie wypadl. takze zakupy z 2 to dla mnie matrix a moj em niestety codziennie wraca po 18 idac na zakupy o 19 moge zapomniec o jakichkolwiek warzywach,abuuuuuuu

tasha31

to ciekawe,które plemniki dopadly jajeczko:)
tak ja siedze w domu z malym, u mnie to ciezki przypadek, mieszkam za granica ale jestem na polskim wychowawczym i raczej do poprzedniej pracy nie wroce bo troche za daleko. Tu szans na zlobek nie mam bo "nie pracuje".
co do dnia świstaka- dzis się ogarnęłam wczesniej a Pan z DHL nie przyszedł:( pewnie będzie jutro

koliber
a dlaczego robisz te badanka?

reklama
madzia kochana, fajny ten Twój mąż, o wszystkim pomyśli, byle by dogodzić żonie:-) także smutki precz, pomyśl, jaką masz cudowna rodzinkę.. a ja dziękuję za wsparcie, wiem, że jakoś to musi być.. ale cierpliwość u mnie na wyczerpaniu hehe

Mama podaje reke, moze razem uda nam sie wstac z tej podlogi :-D

oj wstyd sie przyznac dziewczyny ale dzisiaj mialam takiego lenia :szok::zawstydzona/y: prawie nic nie zrobilam...

moze jutro dostane powera :-D

Czarodziejka
no Natusia dała czadu z fotosami co ?????????
giwmi fajf:-D:-D hahahahahaaaa ja tez nie zasnę :)))

Magda z uk
nooo..w końcu wleciałaś :)
jutro jak mężulo wróci z pracy to wstawi ja ciemna masa komputerowa :sorry2:
super,że umiem się na bb zalogować hahahahaa

Ann29
witam bo my chyba jeszcze nie miałysmy przyjemności ...

Marzycielka
jak by co to daj znać wlecę do Ciebie z pomocą ..mam jutro wolne to Ci powera użyczę :)
a potem zrobimy test białej rękawiczki:)

Ostatnia edycja:
fikusowo, normalnie nie mogę się doczekać kiedy już oboje nie będą potrzebować drzemek bo z tym jest największy problem.

Daria
, witaj w klubie bo Kaja przez decybele Krzysia też nie może spać, przez cały dzień nie miała ani jednej ponad 10-minutowej drzemki. W weekend przenoszę kompa do innego pokoju i zaczynam naukę zasypiania Kai w łóżeczku w osobnym pokoju, już się boję na samą myśl bo wiem, że będzie potwornie ciężko, ona z tych co muszą mieć stale mamusię na widoku.

Marzycielko, mi się wydaje, że długość posiadania lampy nie ma znaczenia :-) (ważne by w danym cyklu komórka naładowała się dodatnio), ma znaczenie jej wielkość i porowatość gdyż wpływają one na ilość emitowanych jonów ujemnych.

Ann
, znalazłam na in-gender zapytanie identyczne do Twojego, dziewczyna pyta czy kwas foliowy z jodem zwiększa szanse na chłopca, niestety serwer padł i nie da się przeczytać odpowiedzi, dam znać jak tylko będzie taka możliwość. Podobno jod wpływa pozytywnie na rozwój mózgu no a dieta dziewczynkowa jest uboga w sól (która to zazwyczaj jest jodowana) więc mogą się pojawić w naszym organizmie niedobory tego pierwiastka.

Axarai, Adusia jest przeurocza i prześliczna!!!

Koliber, LH, FSH i estradiol jak najbardziej możesz zrobić w 2 dc, testosteron i prolaktynę obojętnie kiedy, jeśli będziesz sprawdzać prolaktynę to musisz być na czczo, nie możesz jeść obfitej kolacji ani serduszkować dzień wcześniej, przed badaniem odpocznij byś nie była zmęczona ...i nie stresuj się a ja niestety mam syndrom białego fartucha :-D

Patrysiu, a co się dzieje z pępkiem? U Krzysia i Kai odpadł po równych 2 tygodniach, synek trafił do szpitala z zapaleniem pępka a przy Kai robiłam cuda na kiju by sytuacja się nie powtórzyła - przy każdej zmianie pampersa przemywałam spirytusem a oprócz tego spryskiwałam też Osceniseptem.

Czarodziejko, ależ lasencja z Ciebie, normalnie napatrzeć się nie mogę, powinnaś na okładkę trafić!!!

Martucha, beta rośnie jak szalona, super!!! Dzieciaczki na razie OK (jeśli chodzi o zdrówko bo znów dziś w kość mi dały ;-)), pierwsze objawy bostonki pojawiają się po 4-6 dniach więc byłoby to między czwartkiem a sobotą :-(

Mama, szalejesz, czekam na fotosa :-D

Natusia, jeszcze Twojej fotki nie widziałam, ależ z Ciebie ślicznotka, szczena to mi do samej podłogi opadła (słyszałaś ten huk?)!!!

Magda, dzięki kochana, bardzo mi pomagają takie słowa bo jestem dziś kłębkiem nerwów. W sumie najostrzej przechodzi to moja siostra, jej syn przeszedł leciutko a córka miała ból gardła i owrzodzenia w jamie ustnej, ja się strasznie boję tego, że dzieci nie będą chciały z bólu jeść i pić i trafimy do szpitala pod kroplówkę, mam traumę jeśli chodzi o pobyty w szpitalach :-( U Kai z drzemkami jest coraz gorzej bo Krzysiu coraz więcej mówi, jak tylko wyjdę z pokoju to Kaja najdalej po 5 minutach się wybudza i płacze, że jest sama, jestem załamana i zdesperowana, muszę ją nauczyć zasypiania choćbym miała płakać razem z nią.

Ewcik, do dzieła bo ja tu na fotosa z plusikiem za 2 tygodnie czekam! :-)

eeeee eee koleżanki kto ciężarną podniesie?...bo też z krzesła spadła
:cool2:

Natusia piękna jesteś ;) nie bajeruję :) w synku waszym zakochana jestem, taki z niego fajny facet..w mężu się nie zakocham nie wypada :p
D fotki mi pstryka ;)
Ewcik nie daj się, przyjdą i dobre piękne wiadomości, Damy radę, przetrwamy :)
Mama Foootyy!!!!! nie wywiniesz się!!! ja chcę to z pidżamce szekszownej!!!
Magda no to chlup pijemy
:-):cool2::tak: wodę z soczkiem, potem sobie odbijemy:-p
mężulo kochany:tak:
Piranha mam nadzieję że wieczór masz chociaż nieco luźniejszy, odpocznij, tulę i kciuki zaciskam żeby żadne paskudztwo nie dopadło dzieciaki

Ostatnia edycja:
Mama
No raczej:)))
Czekam też na Twoje fotosowce:D
Puki co napijmy sie z wieczora
wino.jpg

Natusia
Naprawde śliczna kobietka z Ciebie...badz dumna:DDDD
Malż to dopiero peka (z dumy) na szwach:DDDD

Piranha
Bo sie zapadnę:))))
images

Ostatnia edycja:
Truskaffcia
wstawię jutro ...ale nie licz na koronki bo ja niekoronkowa i nie satynowa :-p
jaaaa...ja Ci podaję rękę ---> wstawaj nie ma co ...
trzeba się pogodzic ,że piękno otacza nas z wszech stron :-D

Pirania
no jesteś ...&&& trzymam ,żeby dzieci nic nie załapały...

Natusia
nie mów 2 razy :)) ja lubię sprzątać więc dla mnie żaden problem ;)
no powiem Ci ,że pasuje mi takie pół etatu --> jak dla mnie najlepsze wyjście pod kątem dzieci ..
ja tu nie mam rodziny ..jesteśmy z Tomem sami i sami każdego dnia z dziećmi ...
jak otworzę biznesa to poniedziałek i tak będziemy miały zamkniety więc w tyg.bedę pracowała 4 dni a w sobote Tom ma wolne więc będzie z Nimi te kilka godzin co ja będę w pracy..

Marzycielka
odpalaj motorka bo u mnie nie przelewki:cool2:

Kate
kochana co tam u Ciebie ?? juz choroba poszła won??

reklama
mama jestem czytam , podziwiam , czekam na twoje zdjęcia i nic nie pisze bo mam doła i nerwa, jutro bede pisac, mam nadzieje, ze mi przejdzie, a choroba juz mi przeszła na szczescie
Czarodziejko, Nastusia przepiekne kobietki jestescie !!!!!!!!

Do góry