reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Mama, Ty niezła agentka jesteś widzę. :-D:cool2:
Koli, to kup sobie taki szybki termometr. ;-) Ja ostatnio szukałam, a tam wszystkie na 10 minut! Dajcie spokój tyle trzymać. To prawie jak pstrąga trzymać. Ja z ciał obcych to tylko męża na dłużej tam toleruję. ;-)

mama ale z Was agregaci ;-) , ale fajne jest takie podsycanie w związku :tak: Też bym chętnie zobaczyła tą szekszowną piżamkę :-) Aaaaa i te słowa "ostatni raz" jakoś też mnie nie przekonują kochana

Marta gratulacje - piękne krechy na testach - wiedziałam że tak będzie :-) I jak beta????

Piranha piękna kobieto super fotka :-)

Patrysia STO LAT dla synka :-)

Czarna ojjjj trzymam kciuki kochana trzymam :-)

natusia super że torbieli nie ma - cudowne wieści i trzymam kciuki żeby ten sex w owulkę zaowocował u Ciebie i żeby były dwie kreski na teście :-)

Antoś nie ma zmian w płucach ani oskrzelach - lekko czerwone gardło a podobno teraz dzieciaki mają często uporczywy kaszel - jakiś taki rodzaj. także na razie inhalacje z soli fizjologicznej, mucosolvan, woda morska do noska, oklepywanie plecków i kontrola za 3 dni :-) Dziś już temperatury nie miał to liczę że szybko z tego wyjdzie. Do końca tygodnia nie puszczam go do przedszkola a potem zobaczymy. Chciałabym żeby we wtorek przyszły poszedł bo ma pasowanie na przedszkolaka.

U mnie znowu .... ledwo kolacje zrobiłam (dobrze że mąż pomógł) bo znowu muł. :szok:

To i ja nie żałuję fluidków - łapcie kto chętny :-)
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Martuchaa
no w końcu :)))))))
piekna betka !!!!! lecę pędzę Cię ukochać
piekny masz prezent dla M :tak::-D
ale będziesz dobrze spac po takim dniu:))
dobrze ,że masz dupka--> łykaj a wszystko bedzie si :))))

Czarna
teraz Twoja kolej ;)))))

Nullka,Natusia
no taka sobie piżamka :)) a mąż odpisał " :szok:!!! jak najbardziej reflektuję ......(i jeszcze małe świństweko :-p:cool2:)

czeba dbać o chłopa :)))))

Macy
eeeeee ... taka tam czasem zakręcona jestem ;))
witaj wśród wariatów hahahhaaa

cos to jeszcze miałam ..cos jeszcze miałam ..juz chyba sobie nie przypomnę :confused2:

Martuchaa super, ze wszystko ok i beta dobra, i nie ma sprawy polecam sie na przyszłosc, chetnie pomoge jak cos,
jak m zareagował?
Nulka współczuje tych mdłosci
mama właśnie miałam koszulke nocna jutro sobie kupic, ale aż sie boje

Dopiero teraz jestem, miałam strasznie ciężki dzień a jeszcze na koniec dobiła mnie informacja, że dzieci siostry (u której wczoraj z M, Kają i Krzysiem byliśmy) mają wirusa bostońskiego :-(

Patrysia, Marcelek jest przecudny, prześliczny i przesłodki, normalnie nie mogę się napatrzeć! Dominikowi życzę sto lat, samych uśmiechów, powodów do radości i spełnienia marzeń.

Aga
, no właśnie dziś jakoś kiepsko spała i chyba faktycznie kluczem do dobrego snu w nocy jest dobry sen w dzień ...a z tym drugim była wczoraj tragedia bo u siostry Kaja nie mogła zasnąć a ledwo przytomna ze zmęczenia była. Dużo zdrówka dla Ciebie!

nullka, pH moczu a już zwłaszcza w ciąży nie ma znaczenia, kiedyś nawet podawałam przykłady jakie dziewczyny miały pH w czasie staranek a jakie w ciąży kiedy odstawiły już suplementy, różnice były ogromne. Ja podobnie jak truskawka początkowo miałam niskie pH (6) a potem wzrosło, raz wynosiło nawet 8.

Magda, dzięki kochana! Ale mi żal Twoich córeczek :-( Trzymam kciuki by antybiotyk szybko sobie poradził. Mi też się strasznie podoba imię Marcelek, nie mogę się już doczekać fotki z USG 4D.

Czarodziejko, spóźnione ale bardzo szczere życzenia z okazji rocznicy - dużo zdrówka, szczęścia, miłości i spełnienia marzeń!

Rena, witaj, poczytaj tutaj https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/czy-mozna-i-jak-zaplanowac-plec-dziecka-chlopiec-dziewczynka-1147/index4182.html (tekst zieloną czcionką).

Tasha, Ty widzę też dołączyłaś do krainy Dnia Świstaka ;-) Ano dzieciaczki ostatnio dają mi nieźle do wiwatu. A Sonia w łóżeczku zasypia? Nadal masz to zgrubienie na bliźnie? Ucałuj ode mnie Sonię.

Truskafffko
, no właśnie mam zamiar zastosować tą metodę ale już w kościach czuję, że będzie ciężko. A ile miał Matik jak zastosowałaś tą metodę i jak długo trwała nauka? Kupiłam sobie dziś kilka Kasztanków by mieć już przedsmak wygranej :-D

Daria
, dużo zdrówka!

Natusia, na takie wieści właśnie czekałam, strasznie się cieszę i czekam na fotkę plusika na teście! A fotek mam cały album, muszę poskanować ;-)

Martucha
, beta prześliczna, GRATULUJĘ raz jeszcze, u Ciebie jest 12 dpo a norma dla tego dnia to podobno 10 - 100 mIU/ml ...czyżby brak bukietu? :-D

nullka
, u Ciebie beta mogła być tyci niższa bo dzidziuś mógł się później zagnieździć, u Martusi implantacja była dość wcześnie bo w 7-8 dpo.

Kinga, hop, hop, gdzie jesteś, co u Ciebie?

Kolorowych snów dla wszystkich!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się ponownie:happy:

Oczywiście spałam całe popołudnie, szykując się na kolejną nockę. Na razie jednak jest cisza. Dziewczynki śpią spokojnie, ale......ciiiii, żeby nie zapeszać;-)

Aga, Marzycielka, Patrysia, Marta, Tasha, Mama,Kate, Czarodziejko, Truskafffko, Natusiu, Macy, Andzia, Czarna, Nullka, Pirania
dziękuję Wam za słowa wsparcia. Jesteście w trudnych chwilach na prawdę niezastąpione, bo nic tak człowiekowi nie dodaje sił, jak dobre słowa, dobrych ludzi:happy:

Patrysiu
tak jakoś mi to imię przypadło do gustu i się nie mogę przekonać do żadnego innego. Mąż się waha, ale nie mówi nie. Zobaczymy:happy:

Tasha oj tam oj tam, zawsze jest o czym pisać. Choćby o małej Biedroneczce:-p Ale rozumiem Cię. Niebawem Sonia wyruszy zwiedzać świat i już nic nie będzie takie samo:happy:

Kate widzę, że masz podobnie, jak ja."Bo najważniejsze, żeby dzieci były zdrowe":-) Mimo to kuruj się wciąż i zdrowiej do końca. Super, że dziś już czujesz się lepiej.

Mama
2000 za biurko do manicure i komody, to bardzo mało. Osobiście uwielbiam połączenie bieli z pistacją;-) Faktycznie...piknie będzie, nawet z turkusem, bo też lubię:-) No i łżesz jak pies z tym "ostatnim razem bez gumki". Aż Ci para z uszu leci:-p Ale wiesz co? Nawet jeśli, to moja kumpela ma ślicznego synka z sexiku z gumką:-D Także według mnie.....nigdy nie mów nigdy:cool2:

Natusiu
cudne wieści przynosisz. Owulka była, torbiel pod kontrolą....trzymam kciuki bardzo mocno &&&&&&&&&&&&&&& Jak tam synuś?

Macy
ja też jestem przeciwniczka antybiotyków. Sama przez ostatnie kilka lat brałam tylko raz, ale już wyjścia nie było. 5 tygodni z życiorysu wyjęte przez ostre zapalenie zatok w wyniku którego do dziś ma zaburzenia węchu. Może za długo się broniłam przed tym antybiotykiem? Echhhh....nie ważne.
W Uk, jak sama pewnie wiesz, oni bardzo niechętnie dają antybiotyki, zwłaszcza dla dzieci. Dlatego dziś byłam lekko zszokowana, że jednak antybiotyk. Mam dla dzieci probiotyk osłonowo i mam nadzieję, że będzie ok. Co do tej waty szklanej, to kiedy dziś robiłam przegląd tych ubranek....myślałam że padnę. Gryzło mnie w całym gardle i oczy piekły. Na bank to pogorszyło sprawę. Że ja o tym wcześniej nie pomyślałam:zawstydzona/y:

Andzia rozumiem, że źle Ci się 1 listopada kojarzy przez teściową, ale powiem Ci, że ja jestem z 2 i to też niefajna data urodzin. W Pl zazwyczaj jest dłuższy weekend i atmosfera...wiadomo....lepiej, żeby synuś albo się pospieszył, albo już poczekał choćby do tego 4. Oczywiście nie zrozum mnie źle, bo jak zechce się urodzić, to my sobie możemy tylko pogdybać. A Ty chciałabyś,żeby poczekał troszkę, czy już masz dość i odliczasz dni?

Czarna do kiedy czekasz z testowaniem?:cool2: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Nullka ja i tak Cię podziwiam, że dajesz radę cokolwiek robić przy jedzeniu. Ja pamiętam, że z dziewczynkami, to nawet sama sobie śniadania zrobić nie mogłam:eek: Niech ten czas szybciej biegnie, co by Cie już puściło:happy: Dobrze, że u synka nic poważnego. Zdrówka w dalszym ciągu dla niego!

Martucha
beta piękna! Echhh...pamiętam, jak jeszcze nie dawno pisałaś, że ten cykl spisujesz na straty:eek: Marudziłaś, wybrzydzałaś i proszę....mamy fasolkę:tak: GRATULUJĘ raz jeszcze i spokojnej ciąży życzę!

Piraniu a co to jest ten wirus bostoński?:eek: Brzmi nieciekawie:no:
Fotki oczywiści Wam wkleję. Nie ukrywam, że mąż nie żałował i mamy mieć najdroższy pakiet, więc powinno byc później co oglądać. Poza tym kochana, jak bym miała Wam nie pokazać?:-p

Śpijcie dobrze dziewczyny. Ściskam Was wszystkie bardzo mocno:happy:

Do góry