reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witam
Mama
moze i byc i "kakało";)))
kawa.gif

A co Ty sie tak "wyrywasz" tu i tam i potem cie przewiewa:)))) Otulaj cipło tą swoja piczke:))))):-D
Jesooo ja bym zdechal od wyrywania tam......

Agagsm
Macius juz 2 tyg chodzi
Jest bardzo zadowolony, poziom dla niego, dzieci poznał i ma nawet "bliską kolezankę Julie:))))
Julia bardzo polubiła sie z mackie, , razem sie bawią i chodza za rączkę:)))
Fajnie to wyglada..do tego ona taka sliczna dziewczynka z dlugimi włoskami:))))
Co do szkoly...to super, we wtorek byli na warsztatach czytelniczych w empiku:))
a jutro beda robic z pania wychowawczynia sami podwieczorek z przetworów domowych ktore przyniosą:)
Naprawde jestem zadowolona, Maciuś tez:))) nie załuje decyzji o przeniesieniu!

Piranho
Pamietasz jak tu na forum wklejałam zdjęcie usg mojej kolezanki-dziecka..
Pamietasz nuba- ocenialysmy,
Potwierdzilo sie- bedzie miala dziewczynkę!!!!!

Co ja to jeszcze miałam....
AAAA od listopada idę na fitrness z moja kolezanką (sasiadka):)
bede machac nogami:)
slonik.gif

Dziewczynki czy któraś z Was potrzebuje np krzeselka do karmienia lub nocnika fisher price?
chce to sprzedać...mam duzo zabawek i innych rzeczy bede stopniowa robila aukcje i wklejała Wam. Nie chodzi o reklame a Wam sprzedam taniej niz na allegro. Zawsze mozemy sie dogadac.
Aha mam tez takie specjalne nosidło dla dziecka ktore zaklada sie na plecy i np idzie w gory dziecko w nim siedzi..i ono jest nowe z metkami, kiedys kupislismy w sportowym sklepie i nigdy nie uzylismy.

Ostatnia edycja:
Aga, no tak, czerwcowych jak moja Kaja :-D, moje szare komórki dziś nie współpracują ;-)

Czarodziejko, jasne, że pamiętam, czyli teoria dotycząca nubów działa :-) A chciała chłopca czy dziewczynkę czy obojętne jej to było? :-)

Dzień dobry dziewczyny:-)

Jak zawsze jesteście kochane i niezastąpione:*:*:* Po wczorajszym przepłakanym dniu, jak tak sobie Was poczytałam, Wasze rady i doświadczenia w materii leżenia w ciąży, to staram się pozytywnie myśleć. Szczerze powiedziawszy, to temat jest dla mnie tak trudny i bolesny, że nawet jakoś nie jestem w stanie myśleć, że będzie inaczej niż dobrze. Ja po prostu boję się dopuścić myśl o najgorszym do siebie.

Ja właśnie skończyłam pisać list dla męża, bo musi dzisiaj zabrać Nikusię do dermatologa. Ona ma AZS, a na tę wizytę czekam od 8 miesięcy. Z wiadomych już względów, ja nie pojadę. On wiadomo, dogada się jakoś, ale jednak szczegółów nie wie i stąd ten list. Szkoda mi, że ja nie mogę pojechać, ale trudno. Dla syncia wszystko.

Mama
pozdrów Martuchę i jej syncia od cioteczki z bb;-)

Kate
z tymi lekami w czasie karmienia, to fakt, lepiej nie brać. Jeśli jednak będzie bardzo źle, to również dla dziecka jest to nie dobre. Uważaj tam na siebie. Bacznie obserwuj i mimo wszystko staraj się jak najwięcej odpoczywać. W tej chwili wszystko inne jest mniej ważne od Twojego zdrówka.

Aga super, że mąż jednak przeprosił. Już nawet nie chodzi o te staranka, ale wiesz, ogólnie tak nie fajnie, jak się człowiek dąsa na siebie wzajemnie. Poza tym, nie to, żebym była wścibska, ale Ty chciałabyś kolejną dziewczynkę? Pytam z czystej ciekawości:-p

Piraniu fatalnie, że masz kiepskie samopoczucie. Ja w takich chwilach, to nawet nie umiem czerpać radości z dni spędzanych z moimi szkrabami. Może to ta pora roku? Ja chyba najbardziej nie lubię listopada, bo zawsze jest taki ponury i ciągnie się jak cholerka. A jak mi przychodzi siedzieć z dziećmi całymi dniami, to już w ogóle....Pocieszę Cię tak samo, jak siebie, czyli że czas szybko biegnie i nim się obejrzysz znowu będziesz pełna energii:tak:

Pozdrawiam Was i ściskam strasznie mocno:happy: Miłego dnia!

Dziewczyny witam i znowu tylko na momencik. Wczoraj wieczorem miałam bliskie spotkanie z muszla a od rana mam mega mdłości . Do tego mąż zażyczył sobie na obiad fasolke po bretonsku i gotuje ale przy tych mdlosciach wyobrazcie sobie jakie to dla mnie wyzwanie ;)
Co chwilę sie kładę bo tak mnie mdli że aż zawroty głowy mam. A za godzinę muszę jechać po Julka do szkoły.
Gips ma zdjęty ale z wf-u zwolnienie ma niestety do końca listopada :(

Przepraszam że tylko o sobie dziś ale chciałam zostawić znak życia a jak mi sie uspokoi z tymi mdlosciami to będę wiecej zaglądać. Kurde z chłopakami takich nie miałam

Magda: ano dziewczynkę bym chciała drugą ze względu na Miśkę i ciuchy+zabawki po niej - ja wszystko nowe kupowałam, bo dziewczynek nie mamy w rodzinie takich małych - rzeczy niektóre jak nowe, zabawek sterta - żal mi, bo jak chłopak będzie to znowu kupowanie od nowa wszystkiego. Ale jak druga by była dziewczynka to obowiązkowo trzeci chłopak, bo m. chce chłopca i wtedy będę ciebie ścigać z poradami :-D mi się wydaje, że łatwiej chłopca ustrzelić niż dziewczynkę, ale co ma być to będzie, w zasadzie to najważniejsze, żeby zdrowe było i donoszone, bo jak znowu będę miała ponad 2 cm rozwarcia w połowie ciąży i leżenie to ciężko będzie:zawstydzona/y:
nullka: no widzisz - nie miałaś wcześniej, bo w ciąży z dziewczynką nie byłaś, a teraz jesteś to ci dokuczają mdłości! :)
piranha: trzymaj się - dni szybko lecą, jak wstaję o 6 rano i jest ciemno to też mi się nic a nic nie chce i chętnie bym miała dzień świstaka, ale nie da rady, wiec zbieram się do kupy, bo wyjścia nie mam...

witam i ja :-) z kawusia ;-)

no widzisz Magda, my ci tu wszystkie pomozemy, jak trzeba bedzie to pocieszymy, glowka do gory ;-)

Mama jak milo ze zagladlas :-) odrazu buzka sie usmiecha :-)
no juz nie moge sie doczekac tych staranek :tak:

Nullka oby tej objawy byly na coreczke :-) zebym tylko wiedziala ze bede miala corke to moge miec te mdlosci nawet 9 miesiecy :-D

Piranha cale szczescie ze trafilam na to wasze forum :tak: dziekuje za odpowiedz ;-)

Kate zdrowka zycze ;-)

Aga, Kinga trzymam &&&&&&&&&&&&&&& aby wasze staranka zaowocowaly ciaza :-)

Piranha to bedziesz wyłapywać kuny mówisz? uważaj tam tylko aby cie jakaś nie użarła. A co do samopoczucia to czasami są gorsze dni, wiem po sobie bo bywa tak że NIC mi sie nie chce i jestem do niczego całkowicie. To mija! 3maj się ryba

reklama
Do góry