reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

kinguś ja na Twoim miejscu działałabym dzisiaj:-) bo moim zdaniem to jest test pozytywny, nie zmarnuj tego;-)

truskafcia ja wiem, że może kiedyś się uda.. ale każda taka wiadomość sprawia, ze nadzieja, którą jeszcze w sobie mam, się kurczy... i zaczyna mi brakować siły do walki.. i to jest najgorsze.. a tak strasznie chcę być w ciąży i urodzić zdrowe dzieciątko

reklama
Hej dziewczyny!!

Patrysia gratuluję z całego serca zdrowego i kochanego synusia!! Wracajcie szybko do nas;-)

Wiecie co strasznie źle się czuję...boli mnie w podbrzuszu jak na @ i (.)(.) mam już sporo większe i mnie bolą i swędzą...ja pamiętam że przy synku zaczęły mnie boleć w okolicach 6 tygidnia a teraz już...w pt ide do gginka ale tylko po receptę na dupka bo powiedział że takie bóle mogą świadczyć o tym że macica się rozrasta ale dla spokoju zaleciłby dupka...co myślicie o tym??

Co do owulki to u mnie na pewno były działania przed w trakcie i po zobaczymy co nam wyjdzie reszta warunków była spełniona, bardzo bym chciała żeby była to nasza Niuńka;-)

Aha wizytę mam w okolicach 8 tygodnia

Dziewczyny testu nie zamieszczę bo źle mi zdjęcie wychodzi na aparacie....a bladzioch jest a więcej już nie robię bo kasy mi szkoda a na betę się wybieram jutro.

Ewcik wiem i tulę i bardzo dopinguję...
Kinga ja bym działała dzisiaj :)
Noemi duphaston nie zaszkodzi, a jak może pomóc i gin zaleca, to chyba warto ;)
Natusia działaj działaj :) dziękuję, ja nadal na rozdrożu hehe czasem w głowie synek czasem córa..poczekamy i się przekonamy :)

a teraz łapcie :D
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

lece do kąpieli...

jejku dziewczyny jak ten czas szybko leci :szok:

juz prawie pora do spania a jeszcze mam pare rzeczy do zrobienia :-( kurcze nie lubie odkladac czegos na jutro

Natusiu jak mi ciebie szkoda :-( tez mialam kiedys taki okres ze ciagle lapalo mi gardlo wiec wiem co czujesz :-(
tak bym chciala zeby te chorobska juz sobie od was poszly... trzymam zatem &&&&&&&&&&&&&&&&

truskafffka mowisz ze MALA fikala? :-):-D no pewnie dobrze jej tam u mamusi w brzusiu :tak:

Noemi to szybciutko u ciebie te objawy, chetnie bym troche wziela :-D no mam nadzieje ze do konca roku zdaze zaciazyc :-)

dziewczynki a widzialyscie ta lampe solna ktora znalazlam? bardzo mi zalezy na waszej opini bo chcialabym sobie ja juz zamowic :happy:
http://www.ebay.co.uk/itm/Himalayan...185&pid=100015&prg=1006&rk=1&sd=230860128657&

Ostatnia edycja:
Marzycielko, kupiłabym zwykłą lampę o porowatej powierzchni, ta na USB z linka jest mała i wyszlifowana co zmniejsza efekt działania. Ta o kształcie kwiatu jest śliczna :-)

Karola
, oto suplementy:

Zalecane suplementy przy planowaniu dziewczynki, które powinna łykać kobieta:
- wapń w postaci cytrynianu wapnia (nie węglanu wapnia gdyż ten podnosi pH) 1200 mg dziennie w połączeniu z dietą, wapń obniża pH http://allegro.pl/now-calcium-citrate-100-tabl-i2671817670.html (zawiera już Mg)
- magnez 300 mg dziennie (ten w postaci cytrynianu czy asparaginianu jest lepiej przyswajalny jak tlenek magnezu)
- witamina C 500 mg dziennie, obniża pH http://allegro.pl/witamina-c-500mg-bioflawonoidy-dzika-roza-i2676099546.html
- tabletki żurawinowe, ekwiwalent 1500-10000 mg świeżych owoców dziennie, obniżają pH http://allegro.pl/naturalna-zurawina-koncentrat-4200-mg-100-kaps-i2610512258.html
- witamina B6 100 mg dziennie, podnosi progesteron, najlepiej przyjmować ją w preparacie typu B-Complex gdyż witaminy B powinny być ze sobą w równowadze, nadmiar jednych może powodować niedobór innych a np. niedobór witaminy B12 może być przyczyna poronienia http://allegro.pl/b-100-mega-kompleks-witamin-b100-b12-100kaps-tanio-i2649993907.html
- wszelkie zakwaszające preparaty typu Sylk (lubrykant stosowany tuż przed staraniami), Replens, Rephres, globulki zakwaszające, kwaśne irygacje itp.
- Sudafed, należy połknąć na kilka godzin przed współżyciem, obniża pH i wysusza śluz
- kwas foliowy 800 mcg dziennie
Mężczyzna powinien łykać Ca, Mg (w takich samych dawkach jak powyżej), witaminę C, żurawinę i kwas foliowy.
Preparaty mające wpływ na hormony to np. LicoRice Root (mężczyzna powinien łykać 450 mg 3 razy dziennie, może brać tylko 6 miesięcy a potem potrzebuje 4 tygodni przerwy, ten specyfik podobno obniża u mężczyzn testosteron i podnosi estrogen) oraz Saw Palmetto (kobieta powinna łykać dziennie 320 mg, podobno obniża testosteron i estrogeny a podwyższa progesteron, należy łykać tylko do owulacji, nie należy brać jeśli zażywa się Clomid).

Aga, trzymam kciuki! Mój M jak stwierdzi w duchu, że przegiął to zachowuje się jakby nigdy nic, słowo "przepraszam" przez gardło nie przejdzie ;-) Jeśli zadbasz o brak EWCM i niskie pH przed oraz po (sprawdzanie co 30 minut przez pierwsze 4h) aż do owulki (wiem, wiem, łatwo mówić :-D) to nie przejmowałabym się odstępem. A czy wieczorem czy rano - lepiej wtedy kiedy będzie więcej czasu na ewentualną korektę pH ;-), podobno działania wieczorne sprzyjają poczęciu dziewczynki.

Lola
, lampy solne wykonywane są z soli kamiennej a sól ta, dzięki przemianom fizykochemicznym na jej powierzchni emituje jony ujemne :-) Ilość emitowanych jonów ujemnych jest zależna od powierzchni jonizacji, a więc wielkości lampy i porowatości jej powierzchni. Jony ujemne mogą wpłynąć na polaryzację komórki jajowej, wiem to z forum in-gender :-), dziewczyny planujące córeczki noszą też np. biżuterię emitującą jony ujemne.

Ewcik
, piłabym te ziółka od dziś :tak:, naprawdę mam przeczucie, że owulka jeszcze Ciebie odwiedzi. Suplementy łykałabym nadal, miałaś przecież przerwę a poza tym najdalej w przyszłym cyklu zajdziesz w ciążę :tak:, ja w to mocno wierzę!

Czarna, implantacja może się zdarzyć nawet w 12 dpo, u Noemi spadek był dopiero w 10 dpo a drugi skok w 11 dpo, u mnie w szczęśliwym cyklu skok był w 10 dpo, u Ciebie dopiero 9 dpo, trzymam kochana kciuki! Sprawdzałaś sobie kiedyś z ciekawości progesteron w 7 dpo?

Truskafffko, super, że u córci wszystko w porządeczku. Twoje staranka były identyczne jak moje bo też zadziałałam 48 i 24h przed owu :-), chciałam poprawić w dniu owulki ale nie wyszło ;-)

natusia
, pewnie już nie przeczytasz ale działajcie dziś koniecznie a jutro poprawiny, trzymam kochana kciuki! Właśnie doczytałam, że podziałaliście :-), super! U mnie też w wyniku diety i suplementów zniknął EWCM a tempka również w dniu plusika już rosła (progesteron wzrasta jeszcze przed pęknięciem pęcherzyka).

Noemi, przy takich bólach lepiej na wszelki wypadek łykać dupka. Ja też na wizytę w obu ciążach umówiłam się około 8 tygodnia, dzidziolki miały już około centymetr długości a serduszka pięknie biły :-) Kciuki za jutrzejszą betę!

Magda, co u Ciebie?

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny.

Nie pisałam cały dzień, bo jakoś się ogarnąć nie mogłam. Rano byłam na tym usg jamy brzusznej. Ogólnie jest ok. Wątroba i nerki czyste. Niestety, ale rozejście się powiększyło o 2mm i ma 11,3mm, czyli 25 tc,a ja już przekraczam normę:no: Co gorsza, już nie wiem, co mam robić. Wyleguję się ile wlezie, oszczędzam, każdy mi w domu pomaga, a tu taka dooopa. Boję się, co będzie dalej skoro po tygodniu przybyło aż 2mm:szok::baffled:

Patrysiu przede wszystkim GRATULUJĘ Ci ogromnie, że wreszcie masz swoje szczęście przy sobie! Niech synuś rośnie zdrowo i wypełnia radością każdy Twój dzień:happy::happy:

images

Aga mam nadzieję, że topór wojenny z M zakopałaś i staranka zaliczone;-) Na pocieszenie dodam, że mi mojego męża udało się nauczyć tej trudnej sztuki, jaką jest mówienie słowa "przepraszam":-p

Ewcik masz moje nieustające &&&&&&&&&&&&&&. Małymi kroczkami dojdziesz do celu;-)

Kate zdrówka Ci życzę kochana! Chociaż teraz zwolnij tempo odrobinkę

Martuchaa
dobrze, że jesteś. Trzymaj się kochana i wracaj do nas, bo mi tu kogoś brakuje:-p

Olum
ja robiłam ten teścik. Wynik miałam identyczny jak Ty, czyli dziewczynkowy, a spodziewam się chłopca. Wniosek? Osobiście nie wierzę w te testy:baffled: Daj znać koniecznie jutro i trzymam kciuki za Ciebie:-)

Truskafffka
super, że u maluszka wszystko dobrze. Oby tak dalej

Natusiu
strasznie Ci współczuję. Ja tak chorowałam w kwietniu. 5 tygodni! W końcu poszłam na zwolnienie, 2 tygodnie kolejnego antybiotyku i w końcu puściło na dłużej. Na pocieszenie Ci powiem, że właśnie po całej tej akcji z chorobą zaszłam w tę ciążę:-) Uważaj na siebie i w razie co, to weź jednak kilka dni wolnego.
U mnie kaplica. Boję się o maluszka. Jakoś jednak muszę dać radę:-(

Kinga dla mnie ten test jest pozytywny. Ja bym działała. Trzymam kciuki kochana &&&&&&&&&&&&&&&

Noemi mnie w ciąży z Nelcią cycki strasznie bolały już po owulacji. Pamiętam, że przez pierwsze 3 miesiące ciąży spałam z taka poduszką, serduszkiem i przyciskałam ja do piersi, bo tak mi dawały czadu. Bóle brzucha jak na @ są normalne. We wszystkich 3 ciążach je miałam. Powodzenia jutro na becie. Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&

Marzycielko
mi się podoba ta lampa w kształcie kwiatu:happy:

Piraniu
dziękuje kochana za pamięć:*

Oczywiście pozdrawiam całą resztę!

reklama
Do góry